ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Се ебаа автобусите...мене пред некој ден ми се деси да начекам смена на шофери... и тој што дојде (за 3 смена изгледа) ко првпат автобус да гледа...кај автоматик,овој целиот изгубен....и за малце собракајка(ќе удреше у такси,зш незнаеше дека ако недржи кочница,автобусот споро се движи),на Партизанска,се замрзнато,он вози ко луд (изгледа еднаш само му дале нов автобус и ај да искористи)..на автобуски држи кочница,иако автобусто лизга и застанува на 100 метра подоле...али нема врска...навикнавме на се

С

сашенко

Гостин
Автобус што поаѓа у 5-25 обично му треба 10 минути да дојде до кај мене а доаѓа во 6-10 :tapp:.Вчера чекав пола саат ко кретен на автобуска и измрнав и доаѓаат 2 одедеднаш и тоа покрај овој што го чекав што каснеше, се појави и некој друг што требало пред него уште да дојде...

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Автобус што поаѓа у 5-25 обично му треба 10 минути да дојде до кај мене а доаѓа во 6-10 :tapp:.Вчера чекав пола саат ко кретен на автобуска и измрнав и доаѓаат 2 одедеднаш и тоа покрај овој што го чекав што каснеше, се појави и некој друг што требало пред него уште да дојде...
Се некако ми мириса дека ми збориш за 7ца :)
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 15:50 ---
Се некако ми мириса дека ми збориш за 7ца :)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
У Вторникот се расипа двокатен. Моторот му работеше ама изгледа нешто друго не му функционираше. И ајде 80 души надвор, на автобуската гужва мислиш гага јадење делат.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=46352
Вработените во ЈСП ги чистеа улиците во Скопје

недела, 19 февруари 2012, 16:35

Вработените во ЈСП денеска ги чистеа улиците во Скопје, оти вчера добиле порака од директорот на претпријатието дека според програмата на градот и тие мораат да чистат. Ова предизвика незадоволство кај независниот синдикат на возачи.Тие денеска одбија да чистат. Возачите на автобусите не сметаат дека е нивно да ја вршат работата на „Улици и патишта“.
На возачите не им беше јасно зошто треба да ги чистат улиците кога според кажувањата на градоначалникот Коце Трајановски-тие се чисти. Директорот на ЈСП пак вели дека досега негови вработени не помагале во расчистување на снегот како другите јавни претпријатија па затоа 40 вработени денеска им помагале на комунална хигиена.
Возачите во ова гледаат реваншизам. Пред три дена испратиле протесно писмо до градоначалникот на Скопје во кое го искажуваат незадоволството од работата на „Улици и патишта“,па сега сметаат дека поради критиките до Коце Трајановски за начинот на кој градот се справуваше со снегот , како казна требало да чистат улици. :facepalm:
Бојан Стојановски

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
А кога возеа по снеговите и неисчистени улици, даваа карти, враќаа кусур, возејќи пазејќи да не удрат некого, па кога ќе се расипе тие го кркаа што се расипал...јас тогаш си викам ќе им дадеа по некој денар награда.
Класична казна...и дефинитивно директорот на јсп треба да им се извини (за ова може да добие и пријава за навреда) што ги нарече неработници. Дали чистење на улици (не дворот околу фирмата)е у опис и попис на раб. место на шофер? Дали сеуште живееме во време на работнички бесплатни ударнички акции? Не живееме, а вакви обвинувања, казни не да има него...
Да, во титово време било лошо... :notworthy: :facepalm:

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Една будала пред 2-3 дена у двокатна 2ка, изглеа не добацуеше ич со очите кај треба да застане (носеше цвикери) партизанска голомразица цела смрзната ко на лизгалиште да си, овој си игра курот си кочи 100 метра пред станица и автобусов си клиза до станицата абе циркуз како се измотаваат така немие јасно

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Една будала пред 2-3 дена у двокатна 2ка, изглеа не добацуеше ич со очите кај треба да застане (носеше цвикери) партизанска голомразица цела смрзната ко на лизгалиште да си, овој си игра курот си кочи 100 метра пред станица и автобусов си клиза до станицата абе циркуз како се измотаваат така немие јасно
Имаше и на видеото од Алфа еден возач опиша иста ситуација како твојава, можда е тој ;) Автобус од 10-15 тони (тежина на празно возило) на полузамрзната улица тешко нормално да го застанат, иако е полн со опрема и електроника, поголемиот дел возачи не ги ни користат тие работи ...

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Им се погоди времето денес, полно беше секаде. Него приметив доста расипани автобуси у последно време од кинескиве. Почнаа да откажуваат излеа.

Иначе нова практика им е ова да претресуваат полицајци низ автобус или само мене првпат ми се дешава?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Им се погоди времето денес, полно беше секаде. Него приметив доста расипани автобуси у последно време од кинескиве. Почнаа да откажуваат излеа.

Иначе нова практика им е ова да претресуваат полицајци низ автобус или само мене првпат ми се дешава?
Од пред 2-3 месеца почнаа :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Незнам можеби, јас немав приметено. Сеа за две недели начекав 3-4 расипани. :D
Не не за цајканите зборев :) А за автобусиве пишав есеноска дека една 4ка што ја видов позади кај моторот цревото беше партали напраено, очекувано беше дека ќе почнат да рикаат кај и да е.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Како магарето или змијата, горивото од 82 денари и лизгавиот коловоз или "градски" превоз како во кочина.
Катните се испостави она што летоска на шала на смеа ги критикувавме. Многу малку патници собираат, се стои на скалите на една нога, подот е многу лизгав (ги нема ребрата кои ги имаа саносите), горниот кат луѓе стојат (добро, се веднеме:) ) затоа што долу нема воздух ни за дишење, исклучени се бројачите за патници, а честопати доаѓа конец до тепачка, на возрасни луѓе...
Тие случки во катните автобуси, кога веќе го нема Голи Оток, нека им е на сметка на оние кои го смислија овој проект каде автобуси за атракција се користат како главно превозно средство во зима, во шпиц, каде патници стојат на автобуска на минус 10 минус 15 (и минус од плата) и гледаат како 3-4 катни автобуси не ни застануваат.
Попрво овие слики од катните ме потсеќаат на транспортот на натисканите евреи во Листата на Шиндлер неголи на регуларен градски превоз.
Не се проблем тоа што се двокатни. Лондон со исти такви, 10 пати поголем град, мака си нема. Проблемот е во тоа што се ретки автобусите, па се ствара гужва на станица и ко ќе дојди автобус, се’ живо се накрцува внатре. Да има на секои 2-3-5 минути, друга прикаска ќе биди.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.970
Претреси по бусеви имаше и у мое време, кога јас бев средношколец.

Ај кога ќе дојде втората тура автобуси од Кина ваљда ќе биде поарно.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.042
И лани претресуваа. Чекаа кај Холидеј ин и ги претресуваа ранците на сите ученици, особено на оние во 57-ца :D

Kajgana Shop

На врв Bottom