DimceY
Jimmy
- Член од
- 20 ноември 2007
- Мислења
- 5.804
- Поени од реакции
- 5.581
интересен феномен е ова со преценувањево и со ценава на билетите... не само за Балашевиќ него општо за сите што доаѓаат на концерт кај нас.. за Балашевиќ ај некако можам да разберам, немал концерт во Македонија 7-8 години па народот толку долго време го чекаше, и играа на таа карта и тој и Авалон, сега и кој знае кога и сигурен сум и 1000 денари да беше картата само за концертот салата пак ќе беше исполнета до крај.. плус Ѓоле има повозрасна публика која што најверојатно според нив може и да си дозволи да ја плати таа карта од 20 евра... и мене тоа ме бендисува... значи немаше воопшто падобранци и на концертот, туку вистински фанови на Балашевиќ... на кој друг концерт ќе видиш парови од 50 - 60 години кои што играат заедно и ги пеат сите песни од А до Ш... според мене да беа картите поефтини не ќе беше тоа тоа, ќе имаше и миено и немиено и шишано и не шишано...Иначе, нормално дека имало кој да организира, што, пред Авалон не постоеја организатори, он сам си ја откупуваше Универзална сала? Не доаѓаше затоа што во Македонија веќе немаше пари доволно, премногу беше ефтин. Последниот концерт што го организираше беше 500 денари (ако добро памтам) што за Македониците не се малку пари. Не му се исплатеше да доаѓа. Сега, ја качи на 15 евра концерт или 20 евра плус филм, а тоа е преценување. Пинк која се доака од пичке си материне од Америка не наплаќаше 20 евра, Фифти сент наплаќаше 1000че, а тоа се пејачи коишто се во самиот врв на славата и во други делови на светот наплаќаат карти и преку 100 евра од човек. Значи, јас прифаќам некој да се цени, ама ме вреѓа кога се преценува.
во однос на емоциите не беше нешто претерано емотивен ама сепак не можеш да останеш рамнодушен кога ќе згрми 10 000 публика, не можеш да останеш рамнодушен кога ќе ти ги пеат сите песни барем пола од публиката... добар беше, со оглед на тоа што е старче добро се снајде крај краева кој пејач внесува емоции во песните на концерти толку многу сите гледаат што побрзо да си ја завршат работата и да си заминат уствари секоја чест за Џибони секоја чест.. човекот буквално душата ја остава на сцена... Aвалонци ако читате го чекаме Џибони во Борис ТрајковскиПлус, кои емоции жити све? Имав список у рука со репертоар, сите песни однапред беа спремни, он си одработи и си отиде како прав професионалец, ни емоции ни бутур. Кои емоции, пее за „пропаднати љубови“ а после тоа вика ги сакам многу жена ми и ќерка ми... Све е тоа супер со текстовите, песните, со целата атмосфера, ама немој да си глумиме сеа дека он нешто не сака особено, али ипак ќе ни наплати по 20 евриња за концерт. Не ме заебавај.
за плејлистата couldn't agree much more шо викаат енглезите... и јас го имав списокот со репертоарот на песни што ги отпеал Загреб на 18.12.2011.. ама не гледам што има тука за замерка сите пејачи ја прават оваа работа кога одат на турнеи... горе доле истите песни Белград, Загреб, Скопје.... иначе еве споредете го со плејлистата од концертот во Скопје (во заграда од Скопје редоследот)..
1. Noć kad sam preplivao Dunav (1 и во Скопје)
2. Panonski mornar (2)
3. Neki novi klinci (3)
4. Ćaletova pesma (4)
5. Divlji badem (5)
6. Stih na asfaltu (ја немаше Скопје)
7. Boža zvani pub (6)
8. Ljerka (7)
9. Čovek za koga se udala Buba Erdeljan (9)
10. Još jedna pesma o maloj garavoj (8)
11. Miholjsko leto (10)
12. Lađarska serenata (11)
13. Galicia (12)
14. Mirka (13)
15. Namćor (ne volem) (14)
16. Sevdalinka (ја немаше во Скопје)
17. Provincijalka (15)
18. Nedostaje mi naša ljubav (ја немаше во Скопје срам да му е )
19. Otilija (16)
20. Devojka sa čardaš nogama (17)
21. Slabo divanim mađarski (18)
22. Budimpeštanski sneg (ја немаше во Скопје)
23. Poslednja nevesta (20)
24. Priča o Vasi Ladačkom (22)
25. Bezdan (23)
26. D- mol (24)
27. Jednom su sadili lipu (ја немаше во Скопје)
28. Ringišpil (25)
29. Aco braco (26)
30. Sin jedinac (27)
31. Naposletku (28)
32. Slovenska (29)
33. Svirajte mi jesen stiže dunjo moja (30)
34. Život je more (ја немаше во Скопје срам да му е )
35. Lepa protina kći (31)
36. Bela lađa (32)
37. Netko to od gore vidi sve (ja немаше во Скопје)
38. Moja prva ljubav (33)
39. Ljudmila (ја немаше во Скопје)
40. Remorker (ја немаше во Скопје)
41. Portret mog života (34)
42. Ne volim januar (ја немаше во Скопје срам да му е )
43. Slow Motion (35)
44. Odlazi cirkus (36)
(19 песна во Скопје беше Анита, а 21 Чивутски врт)
2. Panonski mornar (2)
3. Neki novi klinci (3)
4. Ćaletova pesma (4)
5. Divlji badem (5)
6. Stih na asfaltu (ја немаше Скопје)
7. Boža zvani pub (6)
8. Ljerka (7)
9. Čovek za koga se udala Buba Erdeljan (9)
10. Još jedna pesma o maloj garavoj (8)
11. Miholjsko leto (10)
12. Lađarska serenata (11)
13. Galicia (12)
14. Mirka (13)
15. Namćor (ne volem) (14)
16. Sevdalinka (ја немаше во Скопје)
17. Provincijalka (15)
18. Nedostaje mi naša ljubav (ја немаше во Скопје срам да му е )
19. Otilija (16)
20. Devojka sa čardaš nogama (17)
21. Slabo divanim mađarski (18)
22. Budimpeštanski sneg (ја немаше во Скопје)
23. Poslednja nevesta (20)
24. Priča o Vasi Ladačkom (22)
25. Bezdan (23)
26. D- mol (24)
27. Jednom su sadili lipu (ја немаше во Скопје)
28. Ringišpil (25)
29. Aco braco (26)
30. Sin jedinac (27)
31. Naposletku (28)
32. Slovenska (29)
33. Svirajte mi jesen stiže dunjo moja (30)
34. Život je more (ја немаше во Скопје срам да му е )
35. Lepa protina kći (31)
36. Bela lađa (32)
37. Netko to od gore vidi sve (ja немаше во Скопје)
38. Moja prva ljubav (33)
39. Ljudmila (ја немаше во Скопје)
40. Remorker (ја немаше во Скопје)
41. Portret mog života (34)
42. Ne volim januar (ја немаше во Скопје срам да му е )
43. Slow Motion (35)
44. Odlazi cirkus (36)
(19 песна во Скопје беше Анита, а 21 Чивутски врт)