Каде може да се најде најдобриот бургер во Скопје?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Има едно местенце релативно ново Burgerslut во Кисела Вода. Интересни, сочни бургери.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.297
Поени од реакции
78.966
Дома. 100% од месото по ресторани/барови е шит. Земи си мевце напрај си бургери.
Можеби тоа, по петпарачки биртии. Иди у Форца, Скара-Бар и ред други и ќе видиш дека не е така.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.294
Поени од реакции
45.836
Има едно местенце релативно ново Burgerslut во Кисела Вода. Интересни, сочни бургери.
Тоа е од Breaking Bread што се раздвоија. Исти рецепт е се исто ама дека се као нови работат како што треба.
Сепак, очекувам по стариот Скопски плескавичарски шаблон, откако ќе намирисаат паричка да почнат со ред, прво помфритот да е ладен, па лебот да се рони , па плескавицата да се тенчи па цената да се качува .
 
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.546
Поени од реакции
21.524
Тоа е од Breaking Bread што се раздвоија. Исти рецепт е се исто ама дека се као нови работат како што треба.
Сепак, очекувам по стариот Скопски плескавичарски шаблон, откако ќе намирисаат паричка да почнат со ред, прво помфритот да е ладен, па лебот да се рони , па плескавицата да се тенчи па цената да се качува .
Ne ne.
Prvin cenata se kachuva, pa lebot se roni, pa pleskavicata se tenci itn.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Тоа е од Breaking Bread што се раздвоија. Исти рецепт е се исто ама дека се као нови работат како што треба.
Сепак, очекувам по стариот Скопски плескавичарски шаблон, откако ќе намирисаат паричка да почнат со ред, прво помфритот да е ладен, па лебот да се рони , па плескавицата да се тенчи па цената да се качува .
Не ги зарекувај, може има исклучоци...еве ние го искусивме се што кажа со ГЕТ во аеродром...
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.656
Поени од реакции
34.947
Со цениве како киниса работава за 200 денари сендвич фала треба да им викаме што не го направиле 300ки.
Дојде ред сендвичара да е луксуз и цела дневница да треба да ја спичкаш ако отидеш фамилијарно, за ресторан да не правиме муабет, пола плата на едно влегување.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.297
Поени од реакции
78.966
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.846
Да не ве тера ѓаволот да јадете во таа сендвичарата до Галери кафичот. Полоши бургери амин.
 

storm03m

А.К.А Комплексаш
Член од
9 јуни 2018
Мислења
316
Поени од реакции
337
Да не ве тера ѓаволот да јадете во таа сендвичарата до Галери кафичот. Полоши бургери амин.
Две сендвичари има, Урбан бургер и гранд бургер, на која мислиш пошо баш планирав.
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.846
Две сендвичари има, Урбан бургер и гранд бургер, на која мислиш пошо баш планирав.
На Урбан Бургер. Сендвичите големи, со многу невкусни и тенки плескавици (бидејќи имаат сендвичи со повеќе плескавици), мрсно тече од сите страни, лепчето никакво...
Одма киселини во желудник ме фатија, а не го ни изедов целиот сендвич, бидејќи неше никаков.

Еднаш јадев таму и никогаш веќе.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.767
Поени од реакции
17.482
Со цениве како киниса работава за 200 денари сендвич фала треба да им викаме што не го направиле 300ки.
Дојде ред сендвичара да е луксуз и цела дневница да треба да ја спичкаш ако отидеш фамилијарно, за ресторан да не правиме муабет, пола плата на едно влегување.
Јебига, од друга страна се крена и квалитетот. Сеуште имаш хамбургер од 60-70 со исти состојки ко на времето , само сте го заборавиле вкусот изглеа :D
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.656
Поени од реакции
34.947
Јебига, од друга страна се крена и квалитетот. Сеуште имаш хамбургер од 60-70 со исти состојки ко на времето , само сте го заборавиле вкусот изглеа :D
Не зборувам за такви сендвичи од пред школо за 50че, имаше и претходно за до 100ка со ок плескавица. Пример во Прилеп имам сеуште ок плескавица во пола леб без помфрит до 100ка на повеќе места. Не заебавај за помфрит седмица и останатите наплаќаат од 40-80 денари, компири се не тартуф
А овие фенси местата пола го заебаваат вкусот после неколку месеци, 200 денари сендвич со вчерашно лепче? Далеку се кренал квалитетот.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.767
Поени од реакции
17.482
Не зборувам за такви сендвичи од пред школо за 50че, имаше и претходно за до 100ка со ок плескавица. Пример во Прилеп имам сеуште ок плескавица во пола леб без помфрит до 100ка на повеќе места. Не заебавај за помфрит седмица и останатите наплаќаат од 40-80 денари, компири се не тартуф
А овие фенси местата пола го заебаваат вкусот после неколку месеци, 200 денари сендвич со вчерашно лепче? Далеку се кренал квалитетот.
Па зависи кој, М fish and chips си држат квалитет. Не можеш да очекуваш чисто говедско месо и океј состојки за помала цена. Едноставно тоа ок пледкавица(соја) за 100че нејкат сите да го јадат. Ама имаш избор, во Скопје. Никој не те тера да го јадеш поскапото.
Седмица е посебен случај, скапи се ама имаат специфичен вкус што ми прифалува. Ама ако уште малце им се зголеми цената ќе пропаднат, бидејки веќе за иста цена имаш поквалитетни места.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom