Serie A 2026/27

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    101
  • Гласањето е завршено на .
Godinite ja gi spomnav cisto radi poslednata LS titula na Milan, od koga i da sakas da vrtis, eve zadnji 5-6 godini, 3 skudeta ima Inter, Milan ima 3 skudeta osvoeno od 2000ta do sega, ama celata poenta mi e deka toa najvrakanje u minatoto nisto ne nosi, ako e za toa mnogu pojaka osnova imaat fanovi na united vs siti, ama ne im e bitno niv toa kolku sto im e bitno sto veke so dekadi se vlezeni u lavirint bez izlez, posle Fergi.

Taka i sega, sansite se izgledni Inter da prodolzuva da osvojuva tituli vo Italija, sto ne e muabet koj vo momentov vazi za Milan na primer.

Tocno e i deka Marota e eden od glavnite faktori, posle kovidot finansiski Inter bea mnogu pogodeni, Konte si otide, dojde Inzagi, Milan zemaa titula koga Inter vo edno leto izgubija trener plus Lukaku i Hakimi, ama brzo zastanaa na noze posle takov udar, nikogas ne go izgubija momentot na konkurentost vo Italija. Milan mnogu poveke varira i ide od krajnost vo krajnost, i letovo smetam deka potrosija mnogu na dvajca igraci vo situacija koga na sekoj del od terenot im falat bar po 2ca dobri i kvalitetni fudbaleri, plus donesoa somnitelen trener.

Inter deluva deka napravija dobar izbor so Kivu, iako site se somnevaa vo toa pocnuvajki od navivacite na samiot klub, i pak, blagodarenie na kalkulaciite na Marota. Nikoj ne negira deka on e eden od glavnite faktori za uspesite na timot, taka bese i vo juventus.

A za toa so kradenjeto gleam se smees, izglea retko si se zaprasal kako tim so Kaka, Sheva, Pirlo, Maldini, Nesta, Kafu i red drugi kvalitetni igraci plus Karlo uspea da osvoi samo edno skudeto vo ligata a pritoa bea bog i batina vo LS, ne ti bese sigurno smesno i koga na Muntari gol od metro ipol ne mu priznaa.

Ни ја не се замарам со историја и кур ме боли искрено. Вчера далинско искршив гледајќи го Милан со Бенфика, и кур ќе свиткам со тие 7 титули у ЛШ.

И не планирав да се укључим у дебатава пошо ми е многу глупа, ама малце отиднавте ван колосек без потреба и да кењате по милан ничим изазвани и без некоја основа реално

Kako sto bese lani otkako Milan vo golem del od sezonata se borea za titula za da na kraj zavrsat pozadi komo i pritoa ne se plasiraa ni vo LS? :kafence:
Могуче. Видовме дека ништо не е сигурно и нереално.
Автоматски споено мислење:

Ни ја не се замарам со историја и кур ме боли искрено. Вчера далинско искршив гледајќи го Милан со Бенфика, и кур ќе свиткам со тие 7 титули у ЛШ.

И не планирав да се укључим у дебатава пошо ми е многу глупа, ама малце отиднавте ван колосек без потреба и да кењате по милан ничим изазвани и без некоја основа реално
Ја пишав дека лесни 2-0 ќе има за Бенфика. Затоа не се ни обидов да барам стримови. Не знам зашто вреди да се нервирам за некои што работат на ниво на фиромов со перење пари, корупции и врски.

Јас зборам за од 2000 наваму пошто од тогаш гледам фудбал, најискрено кур ме боли дали Интер бил јак во 64та и дали од тој период имаат 2 или 10 лиги на шампиони.

Клучно е кога си дете и тинејџер, дали тогаш си се израдувал на трофеи или си имал "несреќно" детство. Тоа е период кога најемотивно гледаш спорт.

Потоа, како имаш се повеќе години, многу помалку се замараш и со успеси и со порази (побргу поминува и радост и разочарување од резултатите), а се појавуваат други приоритети, проблеми, обврски.

Последно уредено:
Клучно е кога си дете и тинејџер, дали тогаш си се израдувал на трофеи или си имал "несреќно" детство. Тоа е период кога најемотивно гледаш спорт.
Кога го читам ова и гледајќи го постот на Јо Соно искрено мака ми стана за човекот :(

Јас пораснав гледајќи како не крадат.

За нас Миланезите од време на Телма, кој фатил титула ЛШ фатил, сеа децава нек гледаат лига Европа :icon_lol:

Последно уредено:
И никој фала не рековте што ви ја размрдав дискусијава... штета што тајфата на @Mondonico е веќе умрено, братот @Scirea има паднато во депресија, се има замонашено некаде, оној со кликовите се има збогатено не ни прави муабет повеќе, @DeviAngel и останатите чекаат да освојат скудето за да се вратат, ни со калчополи не можеш да ги изнервираш веќе. Миланезите од друга страна уште се гласни, и сами не знаат зошто, никаде не оди тој воз за кој имаат купено карта. Интер е единственото добро нешто од Италија, и сега Комо кое е новата Парма, ќе бидат заебани неколку години и ќе ги снема некаде во Серие Ц, ќе банкротираат и како никогаш да не постоеле.

Реторичко прашање: дали @Ska Maniac ќе забегаше во теоретичари на заговор, ако Милан му освојуваше скудета и ЛШ? Секако дека не, теориите на заговор му се coping mechanism, АЦ Милан е директно одговорен за состојбата во која се наоѓа. Сте виделе фан на Интер да тврди дека не сме се качиле на месечина и дека некој двојник го заменил Тито? Не? Секако дека не... :kafence:

И никој фала не рековте што ви ја размрдав дискусијава... штета што тајфата на @Mondonico е веќе умрено, братот @Scirea има паднато во депресија, се има замонашено некаде, оној со кликовите се има збогатено не ни прави муабет повеќе, @DeviAngel и останатите чекаат да освојат скудето за да се вратат, ни со калчополи не можеш да ги изнервираш веќе. Миланезите од друга страна уште се гласни, и сами не знаат зошто, никаде не оди тој воз за кој имаат купено карта. Интер е единственото добро нешто од Италија, и сега Комо кое е новата Парма, ќе бидат заебани неколку години и ќе ги снема некаде во Серие Ц, ќе банкротираат и како никогаш да не постоеле.

Реторичко прашање: дали @Ska Maniac ќе забегаше во теоретичари на заговор, ако Милан му освојуваше скудета и ЛШ? Секако дека не, теориите на заговор му се coping mechanism, АЦ Милан е директно одговорен за состојбата во која се наоѓа. Сте виделе фан на Интер да тврди дека не сме се качиле на месечина и дека некој двојник го заменил Тито? Не? Секако дека не... :kafence:
Фала.

За нас Миланезите од време на Телма, кој фатил титула ЛШ фатил, сеа децава нек гледаат лига Европа :icon_lol:
Не се секирај никој од копиљанава не навива за Милан,а и зошто би :icon_lol:

Провери го тролејбусот што копинг механизам има .

Не се секирај никој од копиљанава не навива за Милан,а и зошто би :icon_lol:
Децата не ни гледаат фудбал..а тие што гледаат навиваат за тој што ќе освои ЛШ таа сезона ..по ново гледам сите за ПСЖ навиваат децата, до некни за Реал Мадрид итака натаму.

Сега ако освои Барселона ЛШ оваа сезона, сите со дресој на Јамал ќе бидат на лето
Автоматски споено мислење:

Многу интересни и симпатични сте шо намерно форсирате 20 године за да ви се рачунаат и титулите од калчополи да изгледа како да сте вау, а уствари после триплетата имате исто титули со Милан - 2

Овој па трибијани какви глупости лупа овде помалце допир со реалноста има и од Меџик Мајк, убоо не доаѓаше на форум не ти се смеевмо :pos:

Првин Интер има повеќе титули од триплетата наваму од Милан..а тоа се 3 а не 2.

Второ во ред е да не се сложуваш ама реалноста е таква каква што е и ти е прикажана во резултати.

Милан во две сезони завршува 8мо и 5то место во мизерната Италјанска лига каде пола екипи немаат пари да ја поминат сезоната , а другите половина се позајмуваат со кикири и лешници за да исплатат плати и играчи, додека трети како Комо служат за пералница за пари.

И ти сакаш да ми кажиш дека јас тоа што го пишувам е ветер во магла и тресам глупости , а самиот знаеш дека ниту еден фудбалер ( голманот не го земаме во предвид ) нормален нема во овај состав на Милан што е онака атрактивен на трансфер пазарот и што можи да биди од корист во посилна екипа што се бори за титули.

Како што напишав, такви беа Тонали,Леао и Хернандез што делуваа малце поквалитетни ама залудно кога не беа сериозни играчи.

И ете напиши ти или било кој фан на Милан што ги плукате сите во вашиот клуб од еден до последен, кој од овие играчи на Милан би можел да игра во Милан кога беа силни во средината на 2000тите години?..или ајде да не претерам ете во моменталната екипа во Интер?.

Па без пари да му ги нудат сите играчи на Милан во Интер пак не верувам дека некого ќе земат освен ете голманот.....па Интер да завршеше 9то и 5то место во оваа конкуренција ќе се скриев од срам и немаше да коментирам, тоа 2ро завршија 2025 и не ми се коментираше , не пак 8мо место.

Последно уредено:
Па без пари да му ги нудат сите играчи на Милан во Интер пак не верувам дека некого ќе земат
Да не се лажеме сега, за без пари 5-6 би товариле нашиве, макар име не им знаеле :D

Со овој тим и тренер уште 200 години нема на нозе да застанат.

2596B29D-2074-4DDC-95CB-9CB8E762AF7E.jpeg

Pa nemat drugi igraci toa im se so imat. Vo italija talent pocnuva da igra na 28 godini pred penzija veke.
Значи имаат, ама не ги ни развиваат. Камарда нека скапе сеа у Милан рецимо, нека игра овој полуписмениов што го донесоа за 75М или колку и да е. Со Кристанте и Ди Лоренцо и слични умренковци не се прави ремонт.

Back
На врв Bottom