Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    802
Во Киев .....
Покрај магацините, трговските центри, воените складишта индустријата, централите итн сега и бензиските пумпи како на полигон се гаѓаат...
Наскоро следува комплет парализирање на градот.

Chudno, korupcija i proneveri vo Ukraina, mora da e nekoja greshka ...

Chudno, korupcija i proneveri vo Ukraina, mora da e nekoja greshka ...
Џабе швеѓаниве влагаа у нато, за овие да ги бранат.

Зеленски е херој што си ја брани државата и секојдневно неуморно работи, а тоа каде Украина ќе оди не е ничива работа туку суверено внатрешно прашање на Украина.
Абе да не ти дава Зеленко од тоа белото и тебе?
Кога Зеленко дојде на власт пред цели 6 години(мандатот му заврши пред 2 години) Украина имаше околу 40-42 милиони популација денес велат има помалку од 30 злобници велат најмногу 25 навистина Зеленко работи на Украина.
Прашање е дали по завршувањето на .... ќе има Украина овој тропа за внатрешни прашања :yid:

За потсетување после агресијата Финска и Шведска станаа дел од НАТО, после победата и Украина ќе биде дел.
Така е, по завршувањето на војнава запад против РФ се почесто се поставува прашањето за опстанок на НАТО!
Овие ЕУропскиве тутурутки се надеват дека по Трампоња ќе има Килари или нешто слично па ќе им тргне, како ќе им тргне брзо че видиме за неполни 2 години.
Автоматски споено мислење:

патем еве што би можело да се очекува за година-две

Последно уредено:
Најдовте вие со старо комуњарче да се замарате. Он самиот свој народ не си го признава и мисли Тито ја измислил Македонија не па за Русија има две даски да пишува.

Му рикнаа сите тези од доматите па цената на недвижности во Москва, па рубљата. Сега со ова ќе позамара и ќе најде нешто кај Нова Година да напише.

Туку кај се изгуби ониј со КаГеБеТо и копиљињата на Путин што се замараше од јоуТјубе што постираше видеа? Толку од кампањата?

Туку кај се изгуби ониј со КаГеБеТо и копиљињата на Путин што се замараше од јоуТјубе што постираше видеа? Толку од кампањата?
Го отпуштија од НВО-то .... бараат друго дете.... :D

Мене Ванлок ме загрижува. Од кога почнаа да ги рокаат рафинериите низ Русија со тоа осакатувајќи ги приходите на Русите, го снема човекот.
Дали на толку јадење гомна за сите останати дека биле дел од НВО-а, и самиот беше дел од такви организации?

Епа бркоња не за џабе имал агенда.
За ВВ2 џерманците влегуваат во едно градче, собираат по 30 руси и евреи и во шума. Копајте јама, ископале. Еври сите во јамата, сторено. Руси, ај сега потрупајте ги овие, никој не се фаќа за лопата.
Доообро, ај сменете се евреите надвор, русите внатре. Ај сега вие евреи затрупајте ги, одма почнале со трупање.
Оооп стоп, абе руси, гледате ли со кого си имате работа, а?

u pm ja brani... se kandidira i pobedi zosto veti podobri odnosi so rusija. ruskiot mu e majcin jazik, tipot ne znaese ukrainski na pocetokot... on moze samo na klavir da sviri i pere pari, neka mu dadat nekoja dupka u zapaden holivud za da si otvori bar i da zavrsime so cirkuzot.

svedska i finska definitivno go promenija balansot na mok bez niv nato i usa sigurno ke nastradaa. vaka imaat nekoj da gi uspori zlite rusi ako resat da osvojuvaat nebitna zamrznata zemja posto neli nemaat dovolno takva.
:pos:Владе ти ли си? Па он се самонападна или? Оди види сега колку деца знаат руски во Украина и колку ќе знаат за 10г. А ако Шведска и Финска не се битни тогаш ни Украина не е битна кога ќе влезе у НАТО, освен што ќе распореди нуклеарни боеви глави кај Харкив.

Точно да, било и прашање на Куба кога сакале Русите таму да стаат нуклеарки. Како заврши таму? Сигурно и ако Мексико реши да влезе во новосоздаден варшавски пакт, Америка ќе им рече, нема гајле така сте решиле, и нема да им влезе ко да нашле нафта кај нив.
Како можеш да споредуваш баби и жаби, суперсила со бензинска станица, на кој основ? Ако ништо друго спореди ја Италија со Америка пошто истата има поголем БДП од Русија. А зошто не Америка со Бугарија на пример?:icon_lol:

Како можеш да споредуваш баби и жаби, суперсила со бензинска станица, на кој основ? Ако ништо друго спореди ја Италија со Америка пошто истата има поголем БДП од Русија. А зошто не Америка со Бугарија на пример?:icon_lol:
Другар, ја малку се разбирам од политика, ама ти немаш допир со реалност. Сум навикнал дека луѓе си тераат по своето по секоја цена и не гледам причина да коментирам натака, се ќе е хехе. Од втора светска навака светот си знае кои се супер силите и плус додај ги сеа и Кина и Индија во ново време, ама ете, ти ги предефинираш, штом Италија е една од нив ок. Еве сеа Италија ќе прати трупи и со украинците заедно ќе ги добутаат русите до сибир у ќош. Лекција по историја брза, освен Џингис кан, кога русија не била обединета, никој никогаш не ја покорил/освоил.

Се чини во последно време дека Русиве ги интезивираат нападите накај границата со ЕУ, им кажуваат во кој правец ќе оди работава
Се може да се очекува, за сега имаме само предупредување дека ако нема промена во курсот на политиката од страна на западната империја можен е и ваков исход, дека РФ разгледува и вакви сценарија е повеќе од јасно.

Уште на самиот почеток изнесов свое видување дека РФ нема да дозволи ниту една педа украинска територија да контролира западната империја затоа што тоа го смета за егзистенцијално прашање.

Но, се игра на повеќе плочи и можни се пресврти, надежта последна умира.

:pos:Владе ти ли си? Па он се самонападна или? Оди види сега колку деца знаат руски во Украина и колку ќе знаат за 10г. А ако Шведска и Финска не се битни тогаш ни Украина не е битна кога ќе влезе у НАТО, освен што ќе распореди нуклеарни боеви глави кај Харкив.

za 10 god site ukrainski deca ke znaat ruski, germanski ili polski normalno zavisi vo koja drzava ke ziveat a ukrainski ke bide totalno nebiten jazik bez ili so mnogu mala drzava sto go zbori nesto nalik ciganski vo mkd denes. i da opstanat kako drzava del od mirot sto ke go potpisat ke go vrati ruskiot kako oficijalen jazik.

ukraina nikogas nema da e del od nato a pri vojna so nato svedska i finska ke nastradaat kako i sekogss u minatoto. prasanje na vreme e toa.

@Human де види дали е вистина ова.

Today, Russia produces 140 ballistic missiles per month. According to NATO standards, to down 140 missiles you use 280 anti-ballistic interceptors. The ratio is one to two. But you will never get 280 Patriot missiles per month. Even getting 100 missiles is a huge challenge.

And this is what I want – to have 100–120 interceptors for the difficult, cold months ahead. We could get them from the U.S., either from stocks or production lines. There is political will in the U.S. to help and sell the interceptors, but production is not that high for now. That means existing stocks are an option. Will the Americans be ready to give us something from stocks? I don’t know. We will see.

Countries in the Middle East – we are in dialogue with them too. As well as some package – not particularly large – from the Europeans. And with all due respect to the Europeans, they have helped a lot and we appreciate that, they should share these missiles to help save lives.

@Human де види дали е вистина ова.

Today, Russia produces 140 ballistic missiles per month. According to NATO standards, to down 140 missiles you use 280 anti-ballistic interceptors. The ratio is one to two. But you will never get 280 Patriot missiles per month. Even getting 100 missiles is a huge challenge.

And this is what I want – to have 100–120 interceptors for the difficult, cold months ahead. We could get them from the U.S., either from stocks or production lines. There is political will in the U.S. to help and sell the interceptors, but production is not that high for now. That means existing stocks are an option. Will the Americans be ready to give us something from stocks? I don’t know. We will see.

Countries in the Middle East – we are in dialogue with them too. As well as some package – not particularly large – from the Europeans. And with all due respect to the Europeans, they have helped a lot and we appreciate that, they should share these missiles to help save lives.
Не знам Тенеке, ти беше тој што ги броеше ракетите на Москва, се сеќаваш?

Јас имам таму некаде пишано пост дека недостаток од оружје и муниција е смешна работа, ама гледај, после толку конфликти и судири сеуште има луѓе што веруваат дека залихите се при крај.

Back
На врв Bottom