Е па те лаже слухот, стар си.По дефиниција на слух.
И AI вика дека е punk rock.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е па те лаже слухот, стар си.По дефиниција на слух.
Звучи како поп рок, ритамот на музиката, а текстот е панкерски, он клошар она дама и он револтиран итн...Е па те лаже слухот, стар си.
И AI вика дека е punk rock.
По бубњевите и продукцијата и текстот е чистак. Punk![]()
Fluks - Ubijcite na ovoj grad
Повеќе инфо за бендот:http://www.last.fm/music/FLUKShttp://www.myspace.com/flukskopjehttps://www.facebook.com/fluksband?ref=tsyoutu.be
E sea dali e skroz pank ili vlece nakaj pank rok., subjektivna rabota od moe cujno pole, neka resi papata
TИ КОЈ ДЕЛ НЕ ГО РАЗБИРАШ ОД НЕ СЕ БАРА ОПШТО ПАНК ТУКУ ПАНК РОК ?Друже, ај вака. Седни, земи длабоко воздух и само смирено, пробај консолидирај си ги мислите, пошто делува дека и на тебе самиот не ти се јасни правилата на темава. Прво ми викаш не може Пенивајс пошто песната била скејт панк (скејт панк се и NOFX), па сега ми викаш кај тоа ти си негирал дека се панк? Ако се панк за кој кур ми викаш дека не се за на темава?
И реши се што се хладно пиво: поп рок, поп панк, исто и за д клеш.
Дали на темава треба да се постираат бендови од првиот бран или може и панк од понеодамнешни времиња, ко твоите примери со Хладно Пиво? Пошто вака сам се демантираш од пост у пост.
Кажи ми песна и ќе ти кажам. Затоа што бендови со 15 албума и 10 сменети стилови не можеш да ги ставиш у еден жанр.И реши се што се хладно пиво: поп рок, поп панк, исто и за д клеш.
Шефе ако имаат песни што се панк рок смееш ама колку што ги знам немаат такви песни. Но ајде може ќе најдеш некој исклучок.Шефе, бидува ли да идам со Misfits, The Exploited, Madball или The Casualties?![]()
Баш зеница блуз е .... блуз. Нема врска со панк рок. Анархија ин Баш Чаршија е панк рок.
Се мислев меѓу оваа и Зеница блуз од Забрањено пушење + уште една од Green Day, ама ај нив веќе ги ставивте, па нека оди Гобац и дружината.
Ова е поп рок.
А ова чисто онака за слушање, не ја ставам у гласањето.
Не е за мене битна википедија туку песната како песна. Оваа се прифаќа иако е на раб на панк рок. Ама далеку е од поп рок.По која дефиниција? Според тебе? За @Ska Maniac е важна Wikipedia, а Wikipedia вика панк-рок, така што...
Ко што е рапот за Хип Хоп, тоа е панк рок за Панк. Панк не е само музика.TИ КОЈ ДЕЛ НЕ ГО РАЗБИРАШ ОД НЕ СЕ БАРА ОПШТО ПАНК ТУКУ ПАНК РОК ?
Ај сега ти земи смири се , напи се лексилиум и полека искуцај на тоа вештачката интелегенција "whats the diferenece between punk and punk rock" и кога ќе прочиташ пиши и следно да ти препорача панк рок песни и избери си една што ти се свиѓа и постирај ја. Ако не ке те пријавам со втората песна од нирвана.
Автоматски споено мислење:
Кажи ми песна и ќе ти кажам. Затоа што бендови со 15 албума и 10 сменети стилови не можеш да ги ставиш у еден жанр.
Ама ти како што појма си немаш дека многу бендови не се ограничени на еден жанр, јбг
Шефе ако имаат песни што се панк рок смееш ама колку што ги знам немаат такви песни. Но ајде може ќе најдеш некој исклучок.
Баш зеница блуз е .... блуз. Нема врска со панк рок. Анархија ин Баш Чаршија е панк рок.
Џабе си слушал кога пак појма немаш.Ко што е рапот за Хип Хоп, тоа е панк рок за Панк. Панк не е само музика.
Не ми треба АИ за темава, пошто имам слушано панк. The Offspring, NOFX, Bad Religion, Rancid, Pennywise, Green Day, Nirvana
Не ме пријавувај, јас се откажувам, апсурдна е темава, отварачот тера инат а не слушал панк никогаш.
Jasno.Hip Hop e nacin na zivot, stil, kultura, isto taka i Punk e nacin na zivot, stil, kultura.Ко што е рапот за Хип Хоп, тоа е панк рок за Панк. Панк не е само музика.
Ме изненади со песнава. Очекував нешто ОИ или пак со тоа комуњарските глупости Banda Basoti.
Џабе му објаснуваш, гледаш тера инат.Jasno.Hip Hop e nacin na zivot, stil, kultura, isto taka i Punk e nacin na zivot, stil, kultura.
Фински панк ?Ова е поп рок.
А ова чисто онака за слушање, не ја ставам у гласањето.
Емо панк а ?
На отварачот на темава не му е јасно. Од пост у пост влага у блам. Се избрука дека барал панк рок траки ама не панк.Jasno.Hip Hop e nacin na zivot, stil, kultura, isto taka i Punk e nacin na zivot, stil, kultura.
Јас еве не сум бил панкер, ниту некогаш сум си ставал етикета по жанрови, ама сум слушал доволно и сум бил во такви кругови. Никој до сега не ми рекол дека слуша панк рок ама не слуша панк или обратно. Тоа е исто ко да прашам некој металец: Ти што слушаш хеви метал или метал? I mene ne mi dozvoli mk anarhicen pank bila pesnata, toa e ete cist punk da receme, punk rock demek poblago malku od cist punk. A celata ideja za pank e anarhija i bunt i cesto slusam koga sum lut, obicno od optestvoto duri i citav deka muzika e dobra terapija za lutina potisnata.На отварачот на темава не му е јасно. Од пост у пост влага у блам. Се избрука дека барал панк рок траки ама не панк.Јас еве не сум бил панкер, ниту некогаш сум си ставал етикета по жанрови, ама сум слушал доволно и сум бил во такви кругови. Никој до сега не ми рекол дека слуша панк рок ама не слуша панк или обратно. Тоа е исто ко да прашам некој металец: Ти што слушаш хеви метал или метал?
Има да ми се прсне од смеење. Ама Ска Манијак ни открива нови правци во музиката, така да љубопитен сум да видам уште некои од неговиве правила на темава.
Ти ја сфаќам поентата, само не постои таква поделба. Музиката официјално се вика панк рок. Е сега бендовите експериментираат и фузираат и со други жанрови па постојат мал милион деривати кои тој не ги прифаќа. А едноставно можеше да каже прифаќам само прва генерација на панк инспириран од социо економските услови во УК во 70 ти да речеме и сите ќе го сфатеа ко што треба, без да не кара дека не смее ова или она.I mene ne mi dozvoli mk anarhicen pank bila pesnata, toa e ete cist punk da receme, punk rock demek poblago malku od cist punk. A celata ideja za pank e anarhija i bunt i cesto slusam koga sum lut, obicno od optestvoto duri i citav deka muzika e dobra terapija za lutina potisnata.