KSC #384 - Панк рок

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
16.637
Поени од реакции
40.133
Локација
Miklagarðr
Оваа недела идеме со панк рок од целиот свет. Останати жанрови, поджанрови, деривати не се рачунаат.
И секако по не знам кој пат ќе повторам, доколку песната е панк рок се важи доколку изведувачот не е типичен панкрок бенд или само баш таа една песна му е од овој жанр.
Секако и спротивното не се важи доколку песната не е панк рок а бендот се декларира како таков.
Останатите правила ги знаете : пријавување до петок, сабота и недела гласање.
Пуцајте ја идам последен.

Инфо за тие што не знаат : https://mk.wikipedia.org/wiki/Панк-рок
Автоматски споено мислење:

@Zlatikevichius смени ми го насловот во број 385.

Се извињавам за глупото прашање ама дали може да се пријавам со некој хорор панк?

Се извињавам за глупото прашање ама дали може да се пријавам со некој хорор панк?
Не е глупо, баш е на место.
Тематиката на текстот не е битна се додека музиката е во жанрот панк рок.

Само провери како е дефинирана песната нели? :)

Ако ова ти е "гранџ", мислам дека ти друже и не знаеш што е панк рок. И Green Day се гранџ?
На работа сум, немам можност да ја преслушам. Нека стои сега за сега.

Поп - панк е. Смени ја.

Друже ова е некој скејт, стрит панк.
Да ти појаснам вака, барај нешто ретро 70ти и 80ти поголема е шансата да погодиш.

Само провери како е дефинирана песната нели? :)

Ако ова ти е "гранџ", мислам дека ти друже и не знаеш што е панк рок. И Green Day се гранџ?
Грин деј се поп панк.
Ти друже прочитај го мојот вовед каде што јасно пшишав дека сродни жанрови, поджанрови и деривати не се прифаќаат и после провери колку ги има од горенаведениве сродни жанрови, поджанрови и деривати за да видиш дека си офтопик.
Затоа и не пишав општо панк , туку прецизирав панк рок.

Друже ова е некој скејт, стрит панк.
Да ти појаснам вака, барај нешто ретро 70ти и 80ти поголема е шансата да погодиш.

Грин деј се поп панк.
Ти друже прочитај го мојот вовед каде што јасно пшишав дека сродни жанрови, поджанрови и деривати не се прифаќаат и после провери колку ги има од горенаведениве сродни жанрови, поджанрови и деривати за да видиш дека си офтопик.
Затоа и не пишав општо панк , туку прецизирав панк рок.
Пред да отвориш тема и да поставуваш строги критериуми едуцирај се што е панк рок

Нирвана ти се епитома во панк рок. Oва богзнае како ќе го сврстиш

или ова

Back
На врв Bottom