Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Друже ме тролаш ти или што е работава ?Neka stoi Pennywise so Bro Hymn, mada i ova e derivat (skate punk) ama e skolski primer/definicija za punk pesna
Ti be imash slushano punk u zhivot? Ama iskreno? Dali 2 pesni imash slushano? Pennywise ne bile punk. Zini zemjo goltni me. Ja ti kazhuvam deka sekoja punk pesna e nekoj pod zhanr i e komicno koga spomna deka ne prifakjash derivati, ama teraj.Друже ме тролаш ти или што е работава ?
Ти кажав дека Нирвана се на раб на панк рок и сега ми ставаш секјт панк (дериват) а јасно пишав у првиот пост не важат деривати.

Ти знаеш ли што е панк рок или 10 деривати ги сврстуваш у тоа ? Па ќе те прашам го прочита воведот ? не така ?!Ti be imash slushano punk u zhivot? Ama iskreno? Dali 2 pesni imash slushano? Pennywise ne bile punk. Zini zemjo goltni me. Ja ti kazhuvam deka sekoja punk pesna e nekoj pod zhanr i e komicno koga spomna deka ne prifakjash derivati, ama teraj.![]()
Vo tvojot voveden post nikade ne beshe navedeno deka se bara samo prva generacija na punk odnosno 70 ti. Sex Pistols: ako go trgneme stylingot, nastapite na scena i tekstovite, muzicki ti se hard rock. The clash - rege/dub, The ramones - garage rock. Ako ideme po tvoite kriteriumi, kje izleze deka najznacajnite punk bendovi voopshto ne bile punkeri. Taka da i izlishno e da produzham muabet so tebe. Teraj si.Ти знаеш ли што е панк рок или 10 деривати ги сврстуваш у тоа ? Па ќе те прашам го прочита воведот ? не така ?!
Значи не се бара општо панк. Се бара првиот бран т.е панк рок. Ти убаво што ми кажуваш дека секоја песна е дериват на панк. Затоа селектирај ми една од панк рок правецот и постирај ја.
Што не ти е јасно не знам.
Прва генерација од 70ти не е само панк рок. Ги имаш Хладно Пиво од 90ти и ги имаш Хајка од 2020ти. А па ако почнам да ти пишувам колку панк рок песни има од не панк бендови ќе шизнеш.Vo tvojot voveden post nikade ne beshe navedeno deka se bara samo prva generacija na punk odnosno 70 ti. Sex Pistols: ako go trgneme stylingot, nastapite na scena i tekstovite, muzicki ti se hard rock. The clash - rege, The ramons - garage rock. Ako ideme po tvoite kriteriumi, kje izleze deka najznacajnite punk bendovi voopshto ne bile punkeri. Taka da i izlishno e da produzham muabet so tebe. Teraj si.
Кај реков дека пенивајз не се ?Ова е виц на неделата. Хладно пиво биле панк бенд, ама Пенивајс не биле т.е биле дериват. Хладно Пиво ти се више поп панк од Грин Деј.
The Clash imaat dva albumi kaj shto eksperimentiraat so drugi zhanrovi, zhivti purizmot tvoj.
Друже, ај вака. Седни, земи длабоко воздух и само смирено, пробај консолидирај си ги мислите, пошто делува дека и на тебе самиот не ти се јасни правилата на темава. Прво ми викаш не може Пенивајс пошто песната била скејт панк (скејт панк се и NOFX), па сега ми викаш кај тоа ти си негирал дека се панк? Ако се панк за кој кур ми викаш дека не се за на темава?Кај реков дека пенивајз не се ?
Ај цитирај ме.
За која песна од хладно пиво праиме муабет ?
На крај не се ни поп панк туку се поп рок. Затоа наведи конкретно песна.
Баш дека : The Clash imaat dva albumi kaj shto eksperimentiraat so drugi zhanrovi, затоа реков дека се прифаќат панк рок песни од бендови што не се официјлано панк рок.
Ова е поп рок.
Се мислев меѓу оваа и Зеница блуз од Забрањено пушење + уште една од Green Day, ама ај нив веќе ги ставивте, па нека оди Гобац и дружината.
По која дефиниција? Според тебе? За @Ska Maniac е важна Wikipedia, а Wikipedia вика панк-рок, така што...Ова е поп рок.
По дефиниција на слух.По која дефиниција? Според тебе? За @Ska Maniac е важна Wikipedia, а Wikipedia вика панк-рок, така што...