KSC #384 - Панк рок

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување
Neka stoi Pennywise so Bro Hymn, mada i ova e derivat (skate punk) ama e skolski primer/definicija za punk pesna
Друже ме тролаш ти или што е работава ?
Ти кажав дека Нирвана се на раб на панк рок и сега ми ставаш секјт панк (дериват) а јасно пишав у првиот пост не важат деривати.

Друже ме тролаш ти или што е работава ?
Ти кажав дека Нирвана се на раб на панк рок и сега ми ставаш секјт панк (дериват) а јасно пишав у првиот пост не важат деривати.
Ti be imash slushano punk u zhivot? Ama iskreno? Dali 2 pesni imash slushano? Pennywise ne bile punk. Zini zemjo goltni me. Ja ti kazhuvam deka sekoja punk pesna e nekoj pod zhanr i e komicno koga spomna deka ne prifakjash derivati, ama teraj. :D

Ti be imash slushano punk u zhivot? Ama iskreno? Dali 2 pesni imash slushano? Pennywise ne bile punk. Zini zemjo goltni me. Ja ti kazhuvam deka sekoja punk pesna e nekoj pod zhanr i e komicno koga spomna deka ne prifakjash derivati, ama teraj. :D
Ти знаеш ли што е панк рок или 10 деривати ги сврстуваш у тоа ? Па ќе те прашам го прочита воведот ? не така ?!
Значи не се бара општо панк. Се бара првиот бран т.е панк рок. Ти убаво што ми кажуваш дека секоја песна е дериват на панк. Затоа селектирај ми една од панк рок правецот и постирај ја.
Што не ти е јасно не знам.

Ти знаеш ли што е панк рок или 10 деривати ги сврстуваш у тоа ? Па ќе те прашам го прочита воведот ? не така ?!
Значи не се бара општо панк. Се бара првиот бран т.е панк рок. Ти убаво што ми кажуваш дека секоја песна е дериват на панк. Затоа селектирај ми една од панк рок правецот и постирај ја.
Што не ти е јасно не знам.
Vo tvojot voveden post nikade ne beshe navedeno deka se bara samo prva generacija na punk odnosno 70 ti. Sex Pistols: ako go trgneme stylingot, nastapite na scena i tekstovite, muzicki ti se hard rock. The clash - rege/dub, The ramones - garage rock. Ako ideme po tvoite kriteriumi, kje izleze deka najznacajnite punk bendovi voopshto ne bile punkeri. Taka da i izlishno e da produzham muabet so tebe. Teraj si.

Последно уредено:
Vo tvojot voveden post nikade ne beshe navedeno deka se bara samo prva generacija na punk odnosno 70 ti. Sex Pistols: ako go trgneme stylingot, nastapite na scena i tekstovite, muzicki ti se hard rock. The clash - rege, The ramons - garage rock. Ako ideme po tvoite kriteriumi, kje izleze deka najznacajnite punk bendovi voopshto ne bile punkeri. Taka da i izlishno e da produzham muabet so tebe. Teraj si.
Прва генерација од 70ти не е само панк рок. Ги имаш Хладно Пиво од 90ти и ги имаш Хајка од 2020ти. А па ако почнам да ти пишувам колку панк рок песни има од не панк бендови ќе шизнеш.
Какво црно реге биле клеш. 2 -3 експеримента имаат у цела дискографија. Шина ис панк рок е гараж рок ?
Се гледа дека ти појма си немаш од панк. Си чул 2 бенда и мислиш тоа е цел правец.

Ова твоево инаетење е исто ко да отвориш тема за блек метал а ја те спамам со мејден, металика, џудас прист, креатор, ван хален.....
Све се овие метал ама не се блек. Разбираш сега што ти зборам ?

Ова е виц на неделата. Хладно пиво биле панк бенд, ама Пенивајс не биле т.е биле дериват. Хладно Пиво ти се више поп панк од Грин Деј. :)

The Clash imaat dva albumi kaj shto eksperimentiraat so drugi zhanrovi, zhivti purizmot tvoj.

Ова е виц на неделата. Хладно пиво биле панк бенд, ама Пенивајс не биле т.е биле дериват. Хладно Пиво ти се више поп панк од Грин Деј. :)

The Clash imaat dva albumi kaj shto eksperimentiraat so drugi zhanrovi, zhivti purizmot tvoj.
Кај реков дека пенивајз не се ?
Ај цитирај ме.
За која песна од хладно пиво праиме муабет ?
На крај не се ни поп панк туку се поп рок. Затоа наведи конкретно песна.

Баш дека : The Clash imaat dva albumi kaj shto eksperimentiraat so drugi zhanrovi, затоа реков дека се прифаќат панк рок песни од бендови што не се официјлано панк рок.

Кај реков дека пенивајз не се ?
Ај цитирај ме.
За која песна од хладно пиво праиме муабет ?
На крај не се ни поп панк туку се поп рок. Затоа наведи конкретно песна.

Баш дека : The Clash imaat dva albumi kaj shto eksperimentiraat so drugi zhanrovi, затоа реков дека се прифаќат панк рок песни од бендови што не се официјлано панк рок.
Друже, ај вака. Седни, земи длабоко воздух и само смирено, пробај консолидирај си ги мислите, пошто делува дека и на тебе самиот не ти се јасни правилата на темава. Прво ми викаш не може Пенивајс пошто песната била скејт панк (скејт панк се и NOFX), па сега ми викаш кај тоа ти си негирал дека се панк? Ако се панк за кој кур ми викаш дека не се за на темава?

И реши се што се хладно пиво: поп рок, поп панк, исто и за д клеш.

Дали на темава треба да се постираат бендови од првиот бран или може и панк од понеодамнешни времиња, ко твоите примери со Хладно Пиво? Пошто вака сам се демантираш од пост у пост.

Шефе, бидува ли да идам со Misfits, The Exploited, Madball или The Casualties? :D

Се мислев меѓу оваа и Зеница блуз од Забрањено пушење + уште една од Green Day, ама ај нив веќе ги ставивте, па нека оди Гобац и дружината.

Се мислев меѓу оваа и Зеница блуз од Забрањено пушење + уште една од Green Day, ама ај нив веќе ги ставивте, па нека оди Гобац и дружината.
Ова е поп рок.

А ова чисто онака за слушање, не ја ставам у гласањето.

Back
На врв Bottom