Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И вие интерашите сигурно бевте на страната на Лотито во сагата со Пандев пред 17 години, така? Или тогаш беше во ред, или сагата на Реал со Мбапе додека се уште беше играч на ПСЖ, или со Трент со кои преговараа додека имаа договори со клубовите и безброј такви приказни вклучувајќи го и Атлетико со други играчи и помали екипи од нив.Mene me interesira dali navivacite na barsa ako istovo se deshavase ama obratno, nekoj vaka da pravi so rafinja, eve ne mora rival da e neka e psg, ke bea na stranata na psg i igracot? A ke frlaa ton govna vrz sopstvenuot klub.
Da zemese rafinja za da prai pritisok a i da butka cena, da stvara nemir i tenzija, psg so agentot da dogovaraa i da bea zaobikoleni deko i kompanija za bilo sto, da ostavea prvo igracot da iskreira scenario od koe nazad veke nema, pa posle da se vleze u direktni pregovori.
Ne mi teknue kako bese so nejmar ama znam deka togas navivacite na barsa ne bea srekni od takviot razvoj na nastani.
Gleate osven navivaci na barsa, nema drug sto e na strana na barsa vo slucajov, toj deko vrska nema kako treba da se realiziraat vakvi osetni transferi, si sozdava neprijateli nicim izazvan, mnogu loso go iskoristija faktot sto alvarez saka kaj niv, ogromen bust e ova za vakvi dilovi. Drugi menadzeri ova mnogu poinaku ke go izmenadziraa a alvarez veke ke bese del od timot i najmalce sto ke mu sugeriraa e javno bilo sto da govori.
Ситуацијата со Пандев беше различна тој не рече идам само интер и никаде на др место башка не штрајкуваше .Од она што се сеќавам Лотито го уценуваше ако не потпише нов договор нема вопшто да игра што се докажа дека е против законско и федерацијата му го раскина договорот.Мбапе никогаш не штрајкуваше за да иди во Реал ако се договорат клубовите арно ако не ќе си почека да му заврши договорот што и се случи.Според мене требаше да си остани во ПСЖ ќе беше легенда кај нив додека сега е само еден од многуте.Тренд исто како и Мбапе не правеше проблеми си одработи и си замина ни притисок ни шртајковање.Ова со Барса е пречесто за да биди случајно.Уште со Фабрегас односот им беше катастрофа облекување на сила во дрес од барса за време на прослава на СП штрајк и др.Со Дембеле,Кутињо,Гризман и многу др начинот на преговори им е сличен за да намалат цена што ретко кој клуб го прави толку често.И вие интерашите сигурно бевте на страната на Лотито во сагата со Пандев пред 17 години, така? Или тогаш беше во ред, или сагата на Реал со Мбапе додека се уште беше играч на ПСЖ, или со Трент со кои преговараа додека имаа договори со клубовите и безброј такви приказни вклучувајќи го и Атлетико со други играчи и помали екипи од нив.
Барса ли е крива што играчов сака да игра за нив, не знам како го замислувате ова, се јавува Деко/Лапорта на Алварез и му вика „еј брат ај ако сакаш биди во депресија за да дојдеш ваму, биди несреќен и на тој начин ќе ја смалиме цената“ и овој вика епа ај добро ко така, ко божем ретардиран е, не знае што сака или не знае што е најдобро за неговата кариера, па уште овој ретардов Гил Марин вика дека бил збунет, не знаел што сака. Еве ај кажете што да прави Барса, прати понуда од 100 милиони и овие почнаа ко ретардоси да се понашаат, на твитер почнаа да ставаат објави со Јамал и Рафиња во дрес на Атлетико и ко мали деца објавуваа на твитер, место да кажат дека се незадоволни од понудата и дека сакаат повеќе или да изпреговараат да земат пари плус некој играч од Барса. Од официјална Барселона буквално немаа никакво соопштение за Алварез се до вчера кога Лапорта даде изјава, а овие не сакаат преговори.
На крајот на краиштата желбата на играчот е пресудна и никогаш нема да имаш аир ако чуваш играч што не сака да игра за тебе и секогаш на крајот желбата на играчот да игра за одреден клуб е пресудна, и да има food chain и Барселона и Реал се на врвот на тој food chain, ако некој играч добие понуда од нив скоро 95 % од играчите би сакале да играат за нив, еве сега Барса да сака да го земе Рашфорд, одма Рашфорд ќе направи се за да дојде во Барса, тоа е реалноста, желбата на некој играч е секогаш пресудна, не можеш сосила на некого да му наметнеш желба да игра за твојот тим, а медиумиве и Атлетико се обидуваат да претстават дека Барселона сосила му ја наметнува желбата на Алварез.
И со Нејмар беше истото, сакаше да замине бидејќи не сакаше да биде во сенка на Меси и најверојатно сметаше дека доколку замине во ПСЖ ќе има поголема шанса за златна топка, и на крајот желбата е пресудна, нас не ни се свиѓаше тоа, ама ако некој се реши да замине тоа е тоа, јас и за Меси велев кога сакаше да си оди дека треба да го пуштат, и истото би важело и за Рафиња или некој друг. Сосила убавина не бидува.
Pogresna ti e paralelata so Pandev, i toa samiot pandev ke ti go kaze, pandev megjudrugoto vsusnost go odbra Inter zasto bea jedini klub sto sakase da go zeme i pritoa da plati za nego, Lotito odbi, a imase godina do istek na dogovor koj ne sakase da go prodolzi.И вие интерашите сигурно бевте на страната на Лотито во сагата со Пандев пред 17 години, така? Или тогаш беше во ред, или сагата на Реал со Мбапе додека се уште беше играч на ПСЖ, или со Трент со кои преговараа додека имаа договори со клубовите и безброј такви приказни вклучувајќи го и Атлетико со други играчи и помали екипи од нив.
Барса ли е крива што играчов сака да игра за нив, не знам како го замислувате ова, се јавува Деко/Лапорта на Алварез и му вика „еј брат ај ако сакаш биди во депресија за да дојдеш ваму, биди несреќен и на тој начин ќе ја смалиме цената“ и овој вика епа ај добро ко така, ко божем ретардиран е, не знае што сака или не знае што е најдобро за неговата кариера, па уште овој ретардов Гил Марин вика дека бил збунет, не знаел што сака. Еве ај кажете што да прави Барса, прати понуда од 100 милиони и овие почнаа ко ретардоси да се понашаат, на твитер почнаа да ставаат објави со Јамал и Рафиња во дрес на Атлетико и ко мали деца објавуваа на твитер, место да кажат дека се незадоволни од понудата и дека сакаат повеќе или да изпреговараат да земат пари плус некој играч од Барса. Од официјална Барселона буквално немаа никакво соопштение за Алварез се до вчера кога Лапорта даде изјава, а овие не сакаат преговори.
На крајот на краиштата желбата на играчот е пресудна и никогаш нема да имаш аир ако чуваш играч што не сака да игра за тебе и секогаш на крајот желбата на играчот да игра за одреден клуб е пресудна, и да има food chain и Барселона и Реал се на врвот на тој food chain, ако некој играч добие понуда од нив скоро 95 % од играчите би сакале да играат за нив, еве сега Барса да сака да го земе Рашфорд, одма Рашфорд ќе направи се за да дојде во Барса, тоа е реалноста, желбата на некој играч е секогаш пресудна, не можеш сосила на некого да му наметнеш желба да игра за твојот тим, а медиумиве и Атлетико се обидуваат да претстават дека Барселона сосила му ја наметнува желбата на Алварез.
И со Нејмар беше истото, сакаше да замине бидејќи не сакаше да биде во сенка на Меси и најверојатно сметаше дека доколку замине во ПСЖ ќе има поголема шанса за златна топка, и на крајот желбата е пресудна, нас не ни се свиѓаше тоа, ама ако некој се реши да замине тоа е тоа, јас и за Меси велев кога сакаше да си оди дека треба да го пуштат, и истото би важело и за Рафиња или некој друг. Сосила убавина не бидува.
Објаснете ми го ова, како го замислувате, навистина мислите дека некој го тера сосила да прави вака, а не дека е навистина незадоволен? Според вас Барселона го тера да прави вака и да е незадоволен, еве денеска излезе репорт дека бил во депресија и дека веќе неколку дена не јадел како што треба, Барселона го убедува да биде депресивен?A konkrento za Alvarez, glavnata greska se negovite javnj ispadi za koi nema sansa da se licno negova zelba, koj i da mu sugeriral toa da go pravi napravil kardinalna greska vo cekori.
И вие интерашите сигурно бевте на страната на Лотито во сагата со Пандев пред 17 години, така? Или тогаш беше во ред, или сагата на Реал со Мбапе додека се уште беше играч на ПСЖ, или со Трент со кои преговараа додека имаа договори со клубовите и безброј такви приказни вклучувајќи го и Атлетико со други играчи и помали екипи од нив.
Со кој официјален клуб Фабрегас тоа време сеуште беше играч на Арсенал и тој потег беше големо непочитување од страна на учесниците кај си видел др така да прават.Замисли додека Нејмар беше сеуште во Барса некој од репрезентацијата на Бразил да му облекува дрес од ПСЖ.Објаснете ми го ова, како го замислувате, навистина мислите дека некој го тера сосила да прави вака, а не дека е навистина незадоволен? Според вас Барселона го тера да прави вака и да е незадоволен, еве денеска излезе репорт дека бил во депресија и дека веќе неколку дена не јадел како што треба, Барселона го убедува да биде депресивен?
@Gonata што врска има тоа што играчите му го облекуваа дресот со официјалниот клуб? Нормално дека колегите можат да влијаат врз него особено ако се во добри односи, и сега беше истото со Родри, му се јавувале колегите од репрезентацијата да го убедуваат да дојде во Барса, што врска има тоа со односите и преговорите помеѓу клубовите? Тоа е исто како јас на некој другар да му речам „брат дојди во фирмава кај нас топ е све, и плата и атмосфера“, што врска има тоа со фирмата?
исто има право да лежи и да си ја зема плататаМногу е проста целата работа со Алварез и секоја друга ситуација во фудбалот.
Алварез има важечки договор со клубот до xy година и може да си замине од клубот ако му ја платат откупната клаузула, доколку клубот се согласи да го продаде, доколку клубот не му исплаќа плата, има некоја клаузула во договорот или клубот да има идиот претседател како Лотито па да му го раскинат договорот од федерацијата. Тоа е.
Ќе кажете не е фер, он сака да си замине. А фер е што 85% од играчите не си ги заслужуваат платите али поради истиот договор погоре клубовите не може да ги избркаат?
Го тупите (фановите на Барселона) 100 страни кој е крив прав, а работата проста ко грав.
Druze, ima dogovor na koj on stail potpis do 2030, isto taka se soglasil da ima 500m otkupna klauzula, eden od najbitni igraci e na timot. Vo vakva situacija i denesni transferi, Atletiko moze mnogu lesno da zaraboti nad 100m evra od nego, sekako i oni se prasuvaat tuka ne samo igracot. On so negovite ispadi nanesuva direktna steta vrz timot za koj igra, sto e odraz na negovoto nezadovolstvo? Deka saka da igra za barsa a ne za atletiko? I sto tuka ocekuvas timot da napravi, da go dade onaka kako sto im odgovara na Barsa li? Situacijata so negoviot dogovor mu ovozmozuva na atletiko da postavi visoki baranja, sto e sosem opravdano, on so ispadot direkto nastetuva na pregovarackata pozicija na atletiko, od tuka e i razbirliv nivniot revolt.Објаснете ми го ова, како го замислувате, навистина мислите дека некој го тера сосила да прави вака, а не дека е навистина незадоволен? Според вас Барселона го тера да прави вака и да е незадоволен, еве денеска излезе репорт дека бил во депресија и дека веќе неколку дена не јадел како што треба, Барселона го убедува да биде депресивен?
@Gonata што врска има тоа што играчите му го облекуваа дресот со официјалниот клуб? Нормално дека колегите можат да влијаат врз него особено ако се во добри односи, и сега беше истото со Родри, му се јавувале колегите од репрезентацијата да го убедуваат да дојде во Барса, што врска има тоа со односите и преговорите помеѓу клубовите? Тоа е исто како јас на некој другар да му речам „брат дојди во фирмава кај нас топ е све, и плата и атмосфера“, што врска има тоа со фирмата?
)Чекај малку мели беше фраерски што атлетико договараше некој од ПСЖ у Броз на партизанска пред да го контактираат клубот?Па првично немало понуда, информациите се ликнаа од медиумите и Алварез ја потпали приказната, тек потоа вашите пуштија официјална понуда, затоа и беше цела драма оти зад грб се одвиваа сите работи.
Зе сеќавам уште на почетокот дека бил виден агентот на Алварез во некој ресторан во Барселона, од таму почнаа шпекулациите.
Деко прво со агентот и Алварез се збуричка наместо да седнат со одборот на Атлетико да разговараат.
Никогаш ние обичните смртници нема да дознаеме што точно се случи, ќе се препукаваат до бескрај.
Она што го знаеме од сам старт е дека Атлетико не го продава во Барселона, не сакаше да го продаде воопшто ама после цела калакурница попуштија да го пуштат било каде за 150 мил освен во Барселона.
Абе ти уште си тука?Дури посебно и пишав со цел да не труе или да не труеме насекаде ама џабе е.
Памет не и доаѓа и мора на СЕ капак да ти стави.
Чека она тука некој од кооперација за да влезе против цел фан клуб.
Се откажувам од секоја можна дискусија, банирана е во фан клуб ништо не може таму.![]()
Нема право, и да успее да излажира повреди и што год, ќе му припадне кариерата. Тоа само глуп човек може да го направи. Како што гледаме историски, нема многу такви.исто има право да лежи и да си ја зема платата
не туку ја тупете,денес играчите се во предност пред клубовите на крајот на приказната
тврдам дека алварес не е барса материјал и дека многу подобра опција е гјоќереш