Limbo
maybe an alien
- Член од
- 26 декември 2007
- Мислења
- 853
- Поени од реакции
- 1.487
Мене не ми е ужас трчањето, ужас ми е станувањето и спремањето сабајле
Уште поужас да легнам многу порано од нормално за да станам толку рано. Кога веќе ќе почнам да трчам ми е исто, можеби и поубаво, помирно сабајле. Сега не ми се трча во темници, не е секаде убаво осветлено, а и навечер ми се премногу температуриве деновиве, некако секој степен-два се осеќа многу. Трчаш на 26 и пак е топло ама океј, 28 стварно е веќе топло веќе ама ако трчаш лабаво ајде океј.. 29.5-30 и повеќе ми е премногу, минатиот почнав да се прашувам веќе зошто сум толку каша, едвај трчав. После 2 дена трчав на 24-5 ама надвор од Скопје и одма е поинаку. Знам дека демек телото се аклиматизира ама штом "лесно" трчање ми станува претешко, за нешто побрзо (за мене релативно) ич ми нема поента да си ја мачам душата.
Инаку најблиску ми е ваму покрај пруги трим патеката К. Вода, ама станува досадно, навечер знае да е и гужва, добро е што има и сенка делумно сабајле, на кеј ми е најблиску или од кај железничка (што спомнаа погоре да се избегнува) или со трчање по булевар Србија до Double Tree Hilton ама ќе треба на другата страна ако е и таму безбедно воопшто. Таму кога сум трчал нонстоп ме сецкало кога слушам кучиња бидејќи Лајка е карши. Катастрофа е што овој проблем не сака никој да го реши, да не речам одбива.
Уште поужас да легнам многу порано од нормално за да станам толку рано. Кога веќе ќе почнам да трчам ми е исто, можеби и поубаво, помирно сабајле. Сега не ми се трча во темници, не е секаде убаво осветлено, а и навечер ми се премногу температуриве деновиве, некако секој степен-два се осеќа многу. Трчаш на 26 и пак е топло ама океј, 28 стварно е веќе топло веќе ама ако трчаш лабаво ајде океј.. 29.5-30 и повеќе ми е премногу, минатиот почнав да се прашувам веќе зошто сум толку каша, едвај трчав. После 2 дена трчав на 24-5 ама надвор од Скопје и одма е поинаку. Знам дека демек телото се аклиматизира ама штом "лесно" трчање ми станува претешко, за нешто побрзо (за мене релативно) ич ми нема поента да си ја мачам душата.Инаку најблиску ми е ваму покрај пруги трим патеката К. Вода, ама станува досадно, навечер знае да е и гужва, добро е што има и сенка делумно сабајле, на кеј ми е најблиску или од кај железничка (што спомнаа погоре да се избегнува) или со трчање по булевар Србија до Double Tree Hilton ама ќе треба на другата страна ако е и таму безбедно воопшто. Таму кога сум трчал нонстоп ме сецкало кога слушам кучиња бидејќи Лајка е карши. Катастрофа е што овој проблем не сака никој да го реши, да не речам одбива.