Ska Maniac
Бараба
Мислам шведистан.Може да објасниш?
За Америка зборуваш?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам шведистан.Може да објасниш?
За Америка зборуваш?
Точно. Историски и статистички гледано, прохибицијата не дала ниту еден очекуван позитивен резултат. Алкохоличарите си останаа алкохоличари, само криминалците нараснаа и се збогатија.Може да објасниш?
За Америка зборуваш?
Aj sega koga pocna so Amerika, eve kazi kakov plod ima zabranata za pusenje vo site objekti.Некаде 2008/9та година кога воведоја забрана за пушење, на една уличка имаше два кафиќи каде што одеја вработени од една државна институција.
Едниот беше на брат му од некој инспектор од општина, другиот беше на некој што немал брат во општина.
Погоди во кој кафиќ не важеше забраната и кој се збогати на сметка на другиот?!
Моето мислење не е ова туку спротивно.Точно. Историски и статистички гледано, прохибицијата не дала ниту еден очекуван позитивен резултат. Алкохоличарите си останаа алкохоличари, само криминалците нараснаа и се збогатија.
Во несовршени општества, ниедна директна репресија не може да вроди плод. Најтипичен пример ти е што проблемот со дрогата се провлекува во секоја држава во светот, а секаде е под санкција.
Работење на поддигнување на свеста (иако е понеефикасен и светлосни години поспор метод) е единствен начин да се скратат нус појавите во општеството. Репресијата само им помага на криминалците и на политичарите да се добогатат.
Некаде 2008/9та година кога воведоја забрана за пушење, на една уличка имаше два кафиќи каде што одеја вработени од една државна институција.
Едниот беше на брат му од некој инспектор од општина, другиот беше на некој што немал брат во општина.
Погоди во кој кафиќ не важеше забраната и кој се збогати на сметка на другиот?!
Ок, а дали сметаш дека треба барем да се ограничи ?Не ја гледам позитивноста од оваа евентуална забрана. За да забраниш нешто треба да имаш аргументи кои ќе наведат на тоа дека со забраната спречуваш X и Y работи за општеството да биде подобро. Не гледам како со забрана на алкохол тоа ќе биде случај, според мене општеството ќе биде позатворено, понервозно и неопуштено. Вистина е дека има многу алкохоличари, ама забраната за продажба на алкохол не е решение.
Човекот треба да ужива во некои работи, а алкохолот дефинитивно е една од тие. Нема ништо подобро од чашка ракија со салата, од чаша вино уз тестенини и да не набројувам даље. Па и у кафана да седнеш да се напраиш дупе, има и тоа свој шмек, не знам зошто би се забранувале такви работи.
Големо не за предлогот.
Не сум бил во Америка, не знам дали има забрана за пушење и каков плод има.Aj sega koga pocna so Amerika, eve kazi kakov plod ima zabranata za pusenje vo site objekti.
Наброј нешто позабавно од пиење и возењеНе ја гледам позитивноста од оваа евентуална забрана. За да забраниш нешто треба да имаш аргументи кои ќе наведат на тоа дека со забраната спречуваш X и Y работи за општеството да биде подобро. Не гледам како со забрана на алкохол тоа ќе биде случај, според мене општеството ќе биде позатворено, понервозно и неопуштено. Вистина е дека има многу алкохоличари, ама забраната за продажба на алкохол не е решение.
Човекот треба да ужива во некои работи, а алкохолот дефинитивно е една од тие. Нема ништо подобро од чашка ракија со салата, од чаша вино уз тестенини и да не набројувам даље. Па и у кафана да седнеш да се напраиш дупе, има и тоа свој шмек, не знам зошто би се забранувале такви работи.
Големо не за предлогот.
Јас едино би затегнал за продажбата на малолетни лица, тука да има строги закони за цигари и алкохол. Строги казни во смисол огромни парични казни, а доколку се повтори делото родителите и кривично да одговараат.Ок, а дали сметаш дека треба барем да се ограничи ?
Инаку пишав погоре дека не сум за целосна забрана ни јас.
Игнорирање на твои постови.Наброј нешто позабавно од пиење и возење
Od negde treba da se pocniВо време каде бело и трева уште на тезга не вадат да продаваат, се дискутира да се забранел алкохолот, абе бог да чува.