Тие што немаат здравствено осигурување се враќаат за лекари, јас имам здравствено осигурување па си одам во САД по доктори, специјалисти, забари и слично.
Можеш поштено да заработиш богатство, затоа ти требаат три генерации. Ако е со непоштена работа и крадење, ти требаат 5-10 години, не генерации. Изгледа ми ја промарши поентата комплет.
Знам еден наш, механичар, батката работи како машина, за 30 години има две куќи, вила на езеро и јахта. Замисли неговите деца ако продолжат со исто што ќе направат за нивната следна генерација.
Ако продолжам со исто темпо ќе се пензионирам со 2-3 милиони $ во инвестиции. Од Македонска страна можи да се гледа тоа како богатство, на запад е само Upper-Middle класа.
Од каде свати get rich of die trying? Работи за да имаш и за да оставиш на фамилијата за следни генерации. Не значи дека јас живеам со леб и паштета, wtf kind of thinking is that my guy. Живеам доста пристојно во населба каде што имам поглед кон Менхетен од дневна соба. Е сега не одам по 3-4 одмори годишно за да изгледам добро на инстаграм, туку ги инвестирам екстра парите за следната генерација. Имам инвестициски акаунт веќе отворен за ќерка ми.