Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 52: Тотална забрана за продажба и употреба на алкохол освен за медицински потреби и религиозни обреди)

Први се јавија алкосите и тревкарот. Очекувано :)
И јас сум против но ти ја разбирам поентата. Јас како искусен пијаница ќе те поддржам до степенот да се има строга контрола врз алкохолот и строги ограничувања.
Електронски уреди каде што при купување ќе ги куцаш и ќе ти биде ограничено и броено пример 3 лименки пиво на ден, пола литро вино на секој 2 дена и жестоко 300мл еднаш неделно.

Дали ќе чукнат ако имаш оружје дома? Или ќе си гледаме сите к.ро оти сите ќе сме наоружени?

п.с. Го напишав како заебанција, ама ќе излезе ок муабет, сосем обратно од се што сакаат тука да забранат.
Секако ќе чукнат. Дали ти ќе ги направиш компир манџа или ќе им се придружиш во нивната громовна дивизија за да го спасите општеството зависи од тебе. Не одиме со дум муабети за пипање фамилија. Језиво ми е и за фикција.

Ја кога реков дека ако на мајка и не ти се дигне џабе е што ти се дига на неа, не ми веруваше.
Зашто ти викам прво бирај и освојувај тетки. Ќерките сами ќе си дојдат покрај нив.
Abe si go citiral cicko @fennel
Milf hunteruuuu

Abe si go citiral cicko @fennel
Milf hunteruuuu
Вие го ебавте чатот со префрлање на пораките.
Ја убаво тебе те цитирав за тоа татко ти што те советувал дека треба прво да ја гледаш мајка и.

Да се фокусираме на темата на @CokiMan, после ќе видиме што друго можеме да забраниме.

Протиф.

А зшто да биде дозволено у религиски обреди? Среќа што е забрането повише пут да се венчаш у цркфу, иначе некој нон стоп ке се жени само за да пине некое винце.

Ха, бш ичера га глеа овој кратко видео.

Темата на @CokiMan можеш комотно и да ја затвориш. Од неа полза како од јарец млеко. Тури и пепел.
Нека го, кај забранивме се друго, зошто не и ова :)

Имаме и ние другите познаници и роднини низ светов, и да, далеку се од богати.
Пак доаѓа онаа теорија на релативитет, па така да кога би се вратиле у нашата држава би биле "богати", ама таму се таа средна класа.
Иначе се враќаат за да одат на лекар, оти овде било поевтино.
Тие што немаат здравствено осигурување се враќаат за лекари, јас имам здравствено осигурување па си одам во САД по доктори, специјалисти, забари и слично.
Верувам дека сите овде ќе се согласиме дека со поштена работа, богат не можеш да станеш, ако ти е баш целта да бидеш богат.
Rat race е називот за ова.
Можеш поштено да заработиш богатство, затоа ти требаат три генерации. Ако е со непоштена работа и крадење, ти требаат 5-10 години, не генерации. Изгледа ми ја промарши поентата комплет.
Поминато е времето на нови технолошки иновации како компјутери, интернет, паметни телефони и слични можности за отворање бизнис, ова зборувам за странство, кај нас може само да те стаат директор во некое од претставништвата на странските оператори.

Тоа ти зборувам и јас, дека нашите "богаташи" просто не можат да се споредат со странските богаташи, милијардери, коишто имаат глобални индустрии и бизниси, јахти, приватни авиони, вили, хотели и што ти не.
Знам еден наш, механичар, батката работи како машина, за 30 години има две куќи, вила на езеро и јахта. Замисли неговите деца ако продолжат со исто што ќе направат за нивната следна генерација.
Ако веќе живееш на Запад, тогаш спореди си ги примањата со тие таму за да добиеш реална споредба и не се тркај у Rat Race, кога веќе и сам кажуваш дека не можеш да го постигнеш замисленото.

Јас велам, можеби човек треба да прифати и да се задоволи со тоа да биде просек, а не да трча по пари и слава па да изгуби и здравје и глава. :)

Линеарно покачување добивте вчера вие пензионерите на форумов. Трк у кафана.
Ако продолжам со исто темпо ќе се пензионирам со 2-3 милиони $ во инвестиции. Од Македонска страна можи да се гледа тоа како богатство, на запад е само Upper-Middle класа.
Затоа не го сфаќам твојот get rich or die trying менталитет кој мислиш треба кај сите да е инсталиран како софтвер апдејт и си без цел ако не размислуваш така. Самиот пишуваш вистинско богатство бара генерациска дисциплина, жртва и мајндсет за да дојде конечно таа генерација за која сите се жртвувале и помоча сѐ. Зошто има твојот живот тогаш смисла да грајндаш? Не можеш да викаш така е правилно а да завршиш постот како да е клетва која само се повторува. Фала ти супер Марио за предлогот да умреме грајндајќи, но смислата на животот е во друг замок.
Од каде свати get rich of die trying? Работи за да имаш и за да оставиш на фамилијата за следни генерации. Не значи дека јас живеам со леб и паштета, wtf kind of thinking is that my guy. Живеам доста пристојно во населба каде што имам поглед кон Менхетен од дневна соба. Е сега не одам по 3-4 одмори годишно за да изгледам добро на инстаграм, туку ги инвестирам екстра парите за следната генерација. Имам инвестициски акаунт веќе отворен за ќерка ми.

И после се чудиме оти турците 500 години раат си седеле овде. Ние изгледа сами сме си забраниле да се бориме за права. Кубурот за зло време....

@Justae Verum завршивме со тоа, имаме нова тема.
Автоматски споено мислење:

И после се чудиме оти турците 500 години раат си седеле овде. Ние изгледа сами сме си забраниле да се бориме за права. Кубурот за зло време....
Не сакале диктатура ама сите би сакале да се забранат по неколку работи кои лично им сметаат.

@Justae Verum завршивме со тоа, имаме нова тема.
Автоматски споено мислење:

Не сакале диктатура ама сите би сакале да се забранат по неколку работи кои лично им сметаат.
Klaj anketa, ne ko prosliot pat :D

Мнозинство од активни членови на темава одлучи а јас почитувам. Инаку дискусијата ќе ја растегнеме во религија и пред религија. Некако неизбежен е тој момент.

Дај друго дете.

Тие што немаат здравствено осигурување се враќаат за лекари, јас имам здравствено осигурување па си одам во САД по доктори, специјалисти, забари и слично.
Можеш поштено да заработиш богатство, затоа ти требаат три генерации. Ако е со непоштена работа и крадење, ти требаат 5-10 години, не генерации. Изгледа ми ја промарши поентата комплет.
Знам еден наш, механичар, батката работи како машина, за 30 години има две куќи, вила на езеро и јахта. Замисли неговите деца ако продолжат со исто што ќе направат за нивната следна генерација.
Ако продолжам со исто темпо ќе се пензионирам со 2-3 милиони $ во инвестиции. Од Македонска страна можи да се гледа тоа како богатство, на запад е само Upper-Middle класа.
Од каде свати get rich of die trying? Работи за да имаш и за да оставиш на фамилијата за следни генерации. Не значи дека јас живеам со леб и паштета, wtf kind of thinking is that my guy. Живеам доста пристојно во населба каде што имам поглед кон Менхетен од дневна соба. Е сега не одам по 3-4 одмори годишно за да изгледам добро на инстаграм, туку ги инвестирам екстра парите за следната генерација. Имам инвестициски акаунт веќе отворен за ќерка ми.
Друже, алал да ти е чим се богатиш поштено и мислиш на децата. А што работиш, ако не е тајна? Знам многу луѓе купија камиони и отворија фирми за транспорт, ама углавно у Чикаго, ипак на почеток 2-3 работи се работи за да тргнеш нешто на страна за инвестиции.
У Њу Џерси рече дека си, така?
Се супер за инвестициите и капиталистичко претприемачкиот дух, ама малку ми звучиш смешно коа делиш совети, чисто од причина што ние овде моментално немаме ниту можност да аплицираме за иселеничка виза у САД, а не па дојдеме таму и да отвориме бизнис или нешто слично.
Иначе земи одмори малку, не работи толку, не иде народ на одмор поради инстаграм, оди да одмори и да поужива у некои природни убавини кои што матичната земја негова ги нема. А и животов не е само работа, иако те сфаќам, родител си, велиш.

Иначе делот за пензијата глеам си ме цитирал, ама тоа не беше наменето за тебе, за друг член беше.

Последно уредено:
Мнозинство од активни членови на темава одлучи а јас почитувам. Инаку дискусијата ќе ја растегнеме во религија и пред религија. Некако неизбежен е тој момент.

Дај друго дете.
Нема друго дете.
Кога отвори тема ќе ја збориме.
Религијата е тесно поврзана со ова од аспект што христијанството го користи виното и дури калуѓерите во средниот век го произведувале покај пивото, а исламот целосно го забранува.

Back
На врв Bottom