Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 52: Тотална забрана за продажба и употреба на алкохол освен за медицински потреби и религиозни обреди)

Не знам зошто ти мене се обидуваш као да ме спуштиш, а ја приземјен и веќе реков дека сум у просек едно сто пути.

Извини вака, ама што работиш ти, чим се сметаш дека не припаѓаш у мнозинството?
Мислам, нормално ако ти е дозволено да кажеш, ако не, остани си у сенка.

И ај ако ти се свиѓа @Con Artist пиши му, и немој да ме користиш мене за некои твои лични цели.
И ја сум во просекот, работник, без наследен капитал. Не глеам каква врска има тоа со муабетот. Поентата ми е дека за некој луѓе секогаш ќе е полесно, што не значи дека животот на останатите е осуден на пропаст. Доста луѓе сами си се ставаат у таа позиција во однос на кариера, пари, жени.
Ако некој не може да стигнам, не значи дека не можам да стигнам ,,негде,,.

Ментиљ бил бебенце во 2012 кога Лешоски пишуваше статуси и поезија и пола Македонија го следеше. Исто така еден куп други покрај него. Па шерање љубовни песни со текстови на фб. Тоа беше едно романтично време.

Али не беа наградени за тоа. Џабе трудот. Сакаат да им ласкаш и ги третираш како кралици но да те дупат. Затоа ја сакам да ме гледаат како султан Сулејман или никако другчије.
2012 феминизмот веќе ја имаше воспоставено својата доминација. 90тите девојките беа скрос поразлични или поточно кажано поскромни во однос на тие од 2012 и овие сега. беа женски во вистинска смисла на зброт. И работите дополнително ќе се влошат поради социјалните мрежи. Во Америка мажите се тие кои веќе не сакаат да влезат во врска. Преку таквото им дојде.

И ја сум во просекот, работник, без наследен капитал. Не глеам каква врска има тоа со муабетот. Поентата ми е дека за некој луѓе секогаш ќе е полесно, што не значи дека животот на останатите е осуден на пропаст. Доста луѓе сами си се ставаат у таа позиција во однос на кариера, пари, жени.
Ако некој не може да стигнам, не значи дека не можам да стигнам ,,негде,,.
Океј, драго ми е што си разјаснив некои работи.
2012 феминизмот веќе ја имаше воспоставено својата доминација. 90тите девојките беа скрос поразлични или поточно кажано поскромни во однос на тие од 2012 и овие сега. беа женски во вистинска смисла на зброт. И работите дополнително ќе се влошат поради социјалните мрежи. Во Америка мажите се тие кои веќе не сакаат да влезат во врска. Преку таквото им дојде.
од 70 тите до 2010 тите девојките беа многу поразлични и не само они, него и дружбата, кафичите, ЦЕНИТЕ, а и нашата возраст.

Нормално во Америка веќе толку стигнало популарно да се иде на дејт само да се јаде гага што веќе има термин, foodie call. Ко што кажав у другата тема, сакаат и јаре и паре и на мажите им скурчи, поточно веќе се инцели кои се исфрустрирани а другите веќе се летаргично од проба грешка, уште не е драстично тоа кај нас но доаѓа.

Неам баш контроверзно мислење...
Сите ќе се согласиме.
"Изедначување на морбидните електрични направии од Кина со постојниот закон за сообраќај"!
Секое превозно средство кое не ја користи силата на човекот за погон (и.е. има мотор свеедно каков) автоматски е превозно средство што подлежи на законот!
Значи сите морбидни направии од ромобили/тротинети, точаци на батрии, чудни скутери како да се спариле тротинет и количка за малтер...
Све тоа, 14год. М кат (потврда) забрана за возење на тротоар и велисипедска патека, еднакви учесници во сообраќајот со таблица, сообраќајна и возачка, кацига, и возење меѓу коли на улица/булевар!
А да, и 1.6kw и 45км/ч , жмигавци, штоп, светло све тоа... ограничување (под член велисипед со помошен мотор)

Доста веќе од сакати комарци кои се опасност за пешаците, па и сите други учесници во сообраќајот!
Вака бар кога ќе се деси беља ќе се прави увид, и они ќе бидат одговорни пред закон!
Ова не е контроверзно мислење. Се согласувам.

и во 2012та брат, рибите беа риби, можеше да ги пецаш. Сега ова се ајкули не се риби, аждаји што пловат и чат пат некое рипче скриено што не можеш да го видиш.

Тотална забрана за продажба и употреба на алкохол освен за медицински потреби и религиозни обреди. Алкохолот конечно да биде на листата заедно со психотропните супстанци.

Под тотална забрана за продажба и употреба подразбирам кривично гонење и казна затвор.

Тотална забрана за продажба и употреба на алкохол освен за медицински потреби и религиозни обреди. Алкохолот конечно да биде на листата заедно со психотропните супстанци.

Под тотална забрана за продажба и употреба подразбирам кривично гонење и казна затвор.
Немој да му отвораш бизнис на мкд владе, оти ќе стане ко Ал Капоне у време прохибиција и ќе шверца домашна у тегли. :)

кривично гонење и казна затвор.
ах, рецептот за контроверзија

имаше една тема глупави закони, може да ги поминеме следно сите кога ќе снемаме предлагачи

Back
На врв Bottom