Политички случувања во Обединетото Кралство- Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата PloTwist
  • Време на започнување Време на започнување
За нас можеби е смешно ама системот им функционира стабилно. Секој кловн е заменет со нареден кловн за неколку години. Варијации речиси и да нема.
Koj sistem, koja crna stabilnost?
Go gledash li nivoto na kriminal niz cela zemja, nezadovolstvo, protesti, Britanci isseluvanje na nivo na Istochna Evropa, totalen raspad shkolski primer. Vekje i Britanija i drugi EU zemji stignaa limit na visoki danoci sho moze da gi cedat od delot od populacija so nadprosechna zarabotka. Site so povekje od 2 nervni kletki ostanati se selat po zemji so poniski danoci i podobra sigurnost.

Toa za klovnovite stoi, ne menjaat nishto, koj i da dojde nareden.

Koj sistem, koja crna stabilnost?
Go gledash li nivoto na kriminal niz cela zemja, nezadovolstvo, protesti, Britanci isseluvanje na nivo na Istochna Evropa, totalen raspad shkolski primer. Vekje i Britanija i drugi EU zemji stignaa limit na visoki danoci sho moze da gi cedat od delot od populacija so nadprosechna zarabotka. Site so povekje od 2 nervni kletki ostanati se selat po zemji so poniski danoci i podobra sigurnost.

Toa za klovnovite stoi, ne menjaat nishto, koj i da dojde nareden.
Ваљда сака да каже стабилно од аспект дека колку и да се надева обичниот човек дека ќе се смени системот или дека ќе има некаков преврат, тоа нема да се деси затоа што ги држат сите конци на контрола и на контролирана опозиција од која што немаат страв дека во темел ќе им смени или пак урне агендата.

Screenshot_2026-06-25-18-32-24-383_com.twitter.android-edit.jpg

"крајниот десничар" што требаше да е спас и што ја водеше комисијата за силувањата.
Од бескомпромисна реемиграција до ова .

Добро е што овие се островска држава, полесно е да се спречи нивната патолошка состојба од понатамошно ширење.

https://off.net.mk/vesti/razno/britanci-dobivaat-naredbi-da-gi-izvadat-klimite-od-doma

Британци добиваат наредби да ги извадат климите од дома

26 јуни 2026 - 08:09

Британија спроведува амбициозна и ригидна политика на нето нула емисии согласно која клима уредите се само за во крајна нужда, откако ќе се исцрпат сите други методи за „пасивно ладење.“ Замислете на топлово да ви дојдат дома инспектори од општина и да ви кажат дека не е убаво што ви работи климата. Колку бенефициран стаж треба да добијат преживеаните инспектори?

476072-britanci-dobivaat-naredbi-da-gi-izvadat-klimite-od-doma.png

Британци добиваат наредби да ги отстранат клима уредите од своите домови и покрај тоа што земјата деновиве се загрева и до 40 степени Целзиусови. Сето тоа е дел од владината програма за намалување на емисиите на нето-нула.

Службеници за планирање во советите имаат задача да им дадат до знаење на жителите дека клима уредот треба да служи само како „крајно средство“. Тоа доаѓа од прописите кои бараат „активното ладење“ да се користи само откако ќе се исцрпат сите методи на „пасивно ладење“, како што се отворање прозорци или вклучување вентилатори.

Во Британија во повеќето случаи не е потребна согласност од општинските планери за климатизирање на објектите. Но, дозволата станува задолжителна во специфични сценарија, вклучително имоти во заштитени зони - со посебни прописи што важат за станови, имоти под закуп и заеднички згради.

Тоа создава ситуации кога луѓе мислат дека не прават ништо забрането и нелегално, сè додека на врата не им тропнат локалните власти загрижени за јаглерод диоксидот.

Лондончанец добил наредби „трајно да отстрани“ две единици за ладење од задниот дел на својот имот, бидејќи инспекторите за планирање утврдиле дека „нема оправданост“ за опремата и дека таа ја прекршува политиката за „хиерархија на ладење“.

Зголемени казни за сите што ќе пробаат конверзија на LGBT+ лица во Британија.

Во суштина на 11 годишните ќе му биде дозволено промена на пол, никој нема да одговара ако било изманипулирано да го направи тоа, но било кој ако одлучи да му ја промени одлуката ќе оди затвор.

Man arrested on suspicion of attempted murder after car hits shoppers.

The Metropolitan Police said a 34-year-old Somali-born driver fled the scene but was stopped in nearby Grange Park a short time later, where he was arrested on suspicion of dangerous driving and attempted murder.

While counter-terrorism police were involved in the initial investigation, it is not being treated as terror-related.

The Met said it was "keeping an open mind as to any potential motive".

Многу сум горд што го имаме најгеј парламентот“, рече британскиот премиер Стармер, сумирајќи го својот мандат.
Тој ја даде оваа изјава на настан по повод месецот на ЛГБТ*, каде што беше претставен како „лезбејска стилска икона“.
Тој рече дека ја цени титулата.
➖„Горд сум што го имаме најгеј парламентот.
Не мислам дека има парламент во светот што е погеј од овој. Фантастично е“, рече премиерот.*
ЛГБТ е признат како екстремистички и забранет во Русија.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Се педерана ......
па уште и се гордее:pos:
А после се бунат што тие со потемен тен им ги ебат жените....

Според Ванлоковците ова се нашите муслимански пријатели против ционистите.
Според Ванлок ти треба да идеш у отворот од каде си излегол и да си ја затнеш поганата провокаторска уста.

Ебате пациентите со подвоени личности и милион акаунти. Немаш друга работа, цел живот трол во обид. Ни за тоа не те бива мме.

Владата на Велика Британија откри (топла вода) дека 76% од мигрантите на кои им е доделен постојан престој во земјата останале невработени.

Па, не се невработени. Тие се оставени на социјални бенефиции и се свртуваат кон криминалот, работејќи за банди и дијаспори.
Тоа е сè што треба да знаете за ордите мигранти кои ќе ја „зајакнат економијата“.
Тие нема да ја поттикнат; тие ќе ја срушат.
Евтините мигранти во економијата значат приватизација на профитот и национализација на загубите, на задоволство на олигарсите. За ова е напишано стотици пати.
Мигрант работи за ситни пари на градилиште. А неговото огромно семејство, група деца и родители, се на социјални бенефиции (Сургут ќе ви ја каже вистината).
Како резултат на тоа, олигархот-инвеститор завршува со роб кој штеди ситни пари, а државата добива група бесплатни работници, пораст на криминалот и колапс на здравството и образованието.
На крајот, овој единствен мигрант ќе го напушти градилиштето и ќе се сврти кон криминалот.
Нема други опции.

Добро утро
️П.С.
1783069858842.png
На сликата е британската министерка за внатрешни работи Шабана Махмуд, од Пакистан. Како и пакистанскиот градоначалник на Лондон, Садик Кан, тој е живо олицетворение на растот на етничките дијаспори во вертикалата на моќта.

После Толстој и Достоевски. Најновиот успех на Британската империја е што цртанов за деца Маша и Медведот да го крактезираат како Руска пропаганда.

Заситени се со успеси во борбата со криминалот, имигрантите. Од економските успеси. Па со ова се расправаат.

— What are we fighting today, Tom?
Inflation? Poverty? Rape gangs?
— Something really devil..
— Paedophiles? Druglords?
— Today we fight cartoons

Брате мили. Монти пајтон еј.

Back
На врв Bottom