Kaко летна авантура, и една од листиве поназад дискутирани, се наканав да ја прочитам The Count of Monte Cristo.
Ја читам на киндлот бидејќи е енормна, и мислам дека да ги вртев страниците помалку ќе ме демотивираше големината отколку процентите што ги гледам на уредот, бидејќи се убив читајќи и поминав еден куп контент а тек само 20тина проценти. Го завршив првиот волјум, прилично лесна е за читање и ствара завист да не можеш да ја оставиш. Завршив со затворот, и со островот и сега сме повторно назад кога дознава што се случило со луѓето, после сите тие 15тина години. Знам дека е популарна како ревенџ книга, но едвај чекам да дознаам што ќе реши следно Дантес, особено после вестта за татко му.
@Harald одамна немаш трубено за книгава, изгледа занема место за сите различни верзии хахах. Кажи ми ако знаеш од врвот на главата по колку страни е секој волјум од пет, ја читам оваа верзија од
Gutenberg, но ме фаќа мерак и да ја имам копија, па не сакам да купам некоја "многу" различна од таа што читам.
Да го имав ова едно на лева страна, другото на десна на хартија без да морам да враќам напред и назад, би ми бил предобар момент. Иако и самиот автор после ги спои, сепак.

ПС.
@Vanlok оваа воук е? Да продужам? Како тие мекушите што ставаа лејбл дека животни се повредувани на екран за да луѓето не ги гледаат сте станале значи со муабетиве поназад.