Darling
High Value
Па да де не ме интересира што прави во свој имот се додека не нарушува мир, додека не прави врева што сака нека прави.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам услови и чувам шарпланинец.Зависи каква раса куче. Се знае дека доберман, шарпланинец, cane corso, па и загарите се кучиња кои не треба да се чуваат во стан. Прво, греота е такво куче да затвориш во четири ѕида, друго не е фер ниту кон луѓето кои живеат во зграда да го толерираат тоа. Таквите кучиња лаат гласно, мирисаат многу, и не може секој да ги шета и расправа, зошто се тешки по +60 кг и едноставно не може секој да ги контролира (исклучок загарот кој што е 20-30 кг, ама пак е многу темпераментно куче кое е створено за да биде во природа). Ако кучето реши да повлече, не постои сила што може да го задржи.
Кога станува збор за помали раси како пудли, бишон, малтезер, пекинезери, мопс, немам ништо против. Но, ако веќе си се нафатил да одгледуваш куче треба и да му се посветиш. Греота е од 24 часа во денот, кучето да биде само 18 часа. Куче оставено само предолго развива анксиозност. Ако немаш време ниту пак соодветни услови, најпаметна одлука е да немаш куче.
Јас имав, и секое сабајле во 05:00 (no matter what) бев излезена со него надвор, да го прошетам, да изврши нужда (не на паркинг и не на паркирани коли). Обврска голема, кога треба да одиш некаде или го земаш со тебе или бараш некој да го чува. Наречете ме ливадарка, ама мене кучето ми беше најголем stress reliever. Ништо не те прашува, само те слуша.
Се враќаш дома преку глава од обврски, луѓе и стресови, а таму те чекаат очи кои те гледаат како да си целиот негов свет. Стварно бев многу посветена на него, но сега не би земала пак куче зошто се врзувам многу и после ми е тешко. Луѓето што немале миленик, не може да го сфатат тоа. Тоа е член од семејството.
Така што, јас сум воздржана. Ако имаш услови и можности, да океј.

Јас во депресија паднав. Многу долго го имав и сите дома бевме преврзани со него. Дома не ми се враќаше од што ми беше тивок и празен станот. Уште еднаш такво нешто не можам.Имам услови и чувам шарпланинец.
Со ретки исклучоци, секогаш сум имал куче.
Проблемот ми е исти како кај тебе, многу се врзувам за нив.
Жена ми често ми вика, ти кучето повеќе го сакаш од мене. Си ќутам, што да кажам
Ќе липсав и јас кога ми умре Мечо.
Сегашниов е бетер од нас, ќе отидеме на одмор 5-6 дена, триста болести ќе развие од стрес.
Не е само до услови, за миленик треба да си и психички јак.
Боље него у септичка јама.Јас во депресија паднав.
Можеш, кај мене пола зграда има кучиња. Иаме шега со маж ми, дека кучињата имаат подобар живот од нас. Додека јас дремам 8 часа пред компјутер, кучето на комшијата ќе излезе 3 пати на прошетка. Знам, пошто го гледам низ прозор.Дај бе Емка не филозофирај од високо!
Кажи просто и јасно!
Можеш ли да земеш куче у станот таму у Шфедска?
Да или Не?
(и зошто не)
Касниш со твојата утеха скоро 3 години.Боље него у септичка јама.

Зависи каква раса куче. Се знае дека доберман, шарпланинец, cane corso, па и загарите се кучиња кои не треба да се чуваат во стан. Прво, греота е такво куче да затвориш во четири ѕида, друго не е фер ниту кон луѓето кои живеат во зграда да го толерираат тоа. Таквите кучиња лаат гласно, мирисаат многу, и не може секој да ги шета и расправа, зошто се тешки по +60 кг и едноставно не може секој да ги контролира (исклучок загарот кој што е 20-30 кг, ама пак е многу темпераментно куче кое е створено за да биде во природа). Ако кучето реши да повлече, не постои сила што може да го задржи.
Кога станува збор за помали раси како пудли, бишон, малтезер, пекинезери, мопс, немам ништо против. Но, ако веќе си се нафатил да одгледуваш куче треба и да му се посветиш. Греота е од 24 часа во денот, кучето да биде само 18 часа. Куче оставено само предолго развива анксиозност. Ако немаш време ниту пак соодветни услови, најпаметна одлука е да немаш куче.
Јас имав, и секое сабајле во 05:00 (no matter what) бев излезена со него надвор, да го прошетам, да изврши нужда (не на паркинг и не на паркирани коли). Обврска голема, кога треба да одиш некаде или го земаш со тебе или бараш некој да го чува. Наречете ме ливадарка, ама мене кучето ми беше најголем stress reliever. Ништо не те прашува, само те слуша.
Се враќаш дома преку глава од обврски, луѓе и стресови, а таму те чекаат очи кои те гледаат како да си целиот негов свет. Стварно бев многу посветена на него, но сега не би земала пак куче зошто се врзувам многу и после ми е тешко. Луѓето што немале миленик, не може да го сфатат тоа. Тоа е член од семејството.
Така што, јас сум воздржана. Ако имаш услови и можности, да океј.
Не е мода, тоа е психолошка потреба за изигравање на оуверлордс....компензација на чуството дека сме у фарма и дека и нас не одгледуваат како стока.Мое мислење е дека сељачизмот е пуштен на макс и само бетер ќе биде. Може еден ден и магариња ќе почнат да чуваат во град ако таква е модата на инстаграм.
^ОваМногу ми е криво што никаде на интернет го нема К-15 клипот кога комшиите му одат на погреб на Перо, кој го млателе затоа што не се согласувал да плати парно па на сите им го исклучуваат парното.
„Дали не ти беше доволен ќотекот што ти го удривме на трипати, драги наш бе Перо“ - Цацко Конопишки
Замислувам и во оваа ситуација дека ќе има некој бе Перо, кој нема да се согласува со останатите па ќе треба сопствениците на кучиња и робовите на мачки добро да го измлатат за да тргне работата. Прашањето ми е, кој е механизмот ако еден станар не се согласува? Малку е ригорозен предлогот, да беше гласање и нешто како дво-третинско мнозинство, би било прифатливо.
Многу ми е криво што никаде на интернет го нема К-15 клипот кога комшиите му одат на погреб на Перо, кој го млателе затоа што не се согласувал да плати парно па на сите им го исклучуваат парното.
„Дали не ти беше доволен ќотекот што ти го удривме на трипати, драги наш бе Перо“ - Цацко Конопишки
Замислувам и во оваа ситуација дека ќе има некој бе Перо, кој нема да се согласува со останатите па ќе треба сопствениците на кучиња и робовите на мачки добро да го измлатат за да тргне работата. Прашањето ми е, кој е механизмот ако еден станар не се согласува? Малку е ригорозен предлогот, да беше гласање и нешто како дво-третинско мнозинство, би било прифатливо.