Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас го сакам хобито собирање и лепење сликички во албум ама конкретно за фудбал друго е кога барем нешто разбираш повеќе во фудбал.Па добро колекционерство на сликички не значи дека мора да си по фудбал, има доста луѓе собираат како хоби не дека се некои фудбалски фанатици. Интересно е да собираш да менуваш па списоци сликички итн. али со цениве у поново време ептен е станато елитно хоби, треба да елиминираш еден фамилијарен продужен викенд за 4 ца за да собереш албум со слики... вака звучи глупо али секој со своите хобиња и приоритети...а секако и има некои на кои не им е проблем голем да одвојат 500€ (претпоставка) да го соберат цел албум од следново првенство.
Како и да е ќефот и меракот немат цена некогаш, пак се наоѓа начин да се купе албумот, а и сликички, можеби нема да се собере до крај ама пак ќе се фрле некоја пара..Мене уште ми е глупо порано кога беа 10-15-20-25-30 денари пакетчиња што барав пари од дома за ова и што ми купуваа за да ми го направат кејфот, сега кога пораснав не ми е финансиси проблем толку да собирам, ама разумот ми вика чекај стој, има поприоритетни работи на кои би можел да ги потрошиш тие средства.
Go imav jas eden so kucinja I mackiПред 26-27год имаше албум со кучиња, ги имаше сите раси во него.
Да не знаете како се викаше?
Ав Ав мислам се викаше. За секоја слика од куче пишуваше информација која раса е, какво е..Пред 26-27год имаше албум со кучиња, ги имаше сите раси во него.
Да не знаете како се викаше?
Ништо чудно кај нас цената да биде и 100 денари пакетче. Во Македонија секогаш се накачуваат цени и поскапи сме од Србија.Предпродажни цени во Србија.
Прегледај го приврзокот 475662
Ова значи околу 800-900 ден албумот со тврди корици и 3500 ден кутија сликички. Колку пакетчиња има во кутија? 50? Значи по 70 ден пакетче како што се очекуваше.
Ништо чудно кај нас цената да биде и 100 денари пакетче. Во Македонија секогаш се накачуваат цени и поскапи сме од Србија.
Карта за еден ист филм во Синеплекс во Скопје и во Синеплекс во Ниш не е иста, во Ниш испаѓа поевтина.
Куповната моќ и просечна плата на просечен Србин и Македонец е горе-долу иста. Зошто тогаш Скопје да плаќа поскапи кино карти од Ниш и Приштина кај ист ланец кина?Ниш е доста поевтин град и од Белград, така да не мора да значи дека е некој репер. За цените на сликичките мислам дека зависи од дистрибутерот.
Куповната моќ и просечна плата на просечен Србин и Македонец е горе-долу иста. Зошто тогаш Скопје да плаќа поскапи кино карти од Ниш и Приштина кај ист ланец кина?
Дај боже да грешам, али очекувам сликичките да бидат поскапи од Србија.
Мислам дека беше Нова Македонија таа која даваше албум со весникот нивен, ама не сум баш сигурен.Ке видиме кога ке излезат. Инаку некој весник дава бесплатен албум? Во Србија секогаш има весник кој дава, ама мислам дека месец дена од изгегување во продажба.