Албуми со самолепливи сликички

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
6575.jpg

Ете Panini во Македонија реши да ги исцеди вашите џебови/новчаници. Среќа не сум по фудбалот :icon_lol:

Па добро колекционерство на сликички не значи дека мора да си по фудбал, има доста луѓе собираат како хоби не дека се некои фудбалски фанатици. Интересно е да собираш да менуваш па списоци сликички итн. али со цениве у поново време ептен е станато елитно хоби, треба да елиминираш еден фамилијарен продужен викенд за 4 ца за да собереш албум со слики... вака звучи глупо али секој со своите хобиња и приоритети...а секако и има некои на кои не им е проблем голем да одвојат 500€ (претпоставка) да го соберат цел албум од следново првенство.

Па добро колекционерство на сликички не значи дека мора да си по фудбал, има доста луѓе собираат како хоби не дека се некои фудбалски фанатици. Интересно е да собираш да менуваш па списоци сликички итн. али со цениве у поново време ептен е станато елитно хоби, треба да елиминираш еден фамилијарен продужен викенд за 4 ца за да собереш албум со слики... вака звучи глупо али секој со своите хобиња и приоритети...а секако и има некои на кои не им е проблем голем да одвојат 500€ (претпоставка) да го соберат цел албум од следново првенство.
Јас го сакам хобито собирање и лепење сликички во албум ама конкретно за фудбал друго е кога барем нешто разбираш повеќе во фудбал.

Да имаше пример за тенис може и би подразмислил да го собирам албумот.

Реално тие што се пасионери се на некој начин зависни и Панини го користи тоа, па колку и да зголеми цена, ретко кој ќе се откаже од собирање. Кога ќе се одземат оние луѓе што само периодично собираат некој албум поради некоја причина (како што имаше Евро 2020 тука во Македонија зголемен број), останува група на луѓе што е горе доле иста и која нема да се откаже од собирање албум поради тоа што цената е зголемена. Можеби 2% ќе се откажат, но грото си останува, ист муабет како со цигарите. Зголеми им цени, нема да им е проблем нив, ќе се откажат од нешто друго ако треба, но нив ќе ги купат, така и со сликичките. Мене уште ми е глупо порано кога беа 10-15-20-25-30 денари пакетчиња што барав пари од дома за ова и што ми купуваа за да ми го направат кејфот, сега кога пораснав не ми е финансиси проблем толку да собирам, ама разумот ми вика чекај стој, има поприоритетни работи на кои би можел да ги потрошиш тие средства.

Мене уште ми е глупо порано кога беа 10-15-20-25-30 денари пакетчиња што барав пари од дома за ова и што ми купуваа за да ми го направат кејфот, сега кога пораснав не ми е финансиси проблем толку да собирам, ама разумот ми вика чекај стој, има поприоритетни работи на кои би можел да ги потрошиш тие средства.
Како и да е ќефот и меракот немат цена некогаш, пак се наоѓа начин да се купе албумот, а и сликички, можеби нема да се собере до крај ама пак ќе се фрле некоја пара..

Предпродажни цени во Србија.
Screenshot_20260422_095046_Chrome.jpg

Ова значи околу 800-900 ден албумот со тврди корици и 3500 ден кутија сликички. Колку пакетчиња има во кутија? 50? Значи по 70 ден пакетче како што се очекуваше.

Пред 26-27год имаше албум со кучиња, ги имаше сите раси во него.
Да не знаете како се викаше?
Ав Ав мислам се викаше. За секоја слика од куче пишуваше информација која раса е, какво е..

Како низ магла се сеќавам на овој албум. Не го паметсм многу а и не знам точно кога бил пуштен во продажба.

Предпродажни цени во Србија.
Прегледај го приврзокот 475662

Ова значи околу 800-900 ден албумот со тврди корици и 3500 ден кутија сликички. Колку пакетчиња има во кутија? 50? Значи по 70 ден пакетче како што се очекуваше.
Ништо чудно кај нас цената да биде и 100 денари пакетче. Во Македонија секогаш се накачуваат цени и поскапи сме од Србија.

Карта за еден ист филм во Синеплекс во Скопје и во Синеплекс во Ниш не е иста, во Ниш испаѓа поевтина.

Ништо чудно кај нас цената да биде и 100 денари пакетче. Во Македонија секогаш се накачуваат цени и поскапи сме од Србија.

Карта за еден ист филм во Синеплекс во Скопје и во Синеплекс во Ниш не е иста, во Ниш испаѓа поевтина.

Ниш е доста поевтин град и од Белград, така да не мора да значи дека е некој репер. За цените на сликичките мислам дека зависи од дистрибутерот.

Пред 26-27год имаше албум со кучиња, ги имаше сите раси во него.
Да не знаете како се викаше?
Ja ги собирав сите албуми со сликички у Jугославија.
Имаше еден со кучиња, се викаше Pas moj prijatelj. (1985)

album-slicicama-pas-moj-prijatelj-slika-170235319.jpg
album-slicicama-pas-moj-prijatelj-slika-170235321.jpg

Ниш е доста поевтин град и од Белград, така да не мора да значи дека е некој репер. За цените на сликичките мислам дека зависи од дистрибутерот.
Куповната моќ и просечна плата на просечен Србин и Македонец е горе-долу иста. Зошто тогаш Скопје да плаќа поскапи кино карти од Ниш и Приштина кај ист ланец кина?

Дај боже да грешам, али очекувам сликичките да бидат поскапи од Србија.

Куповната моќ и просечна плата на просечен Србин и Македонец е горе-долу иста. Зошто тогаш Скопје да плаќа поскапи кино карти од Ниш и Приштина кај ист ланец кина?

Дај боже да грешам, али очекувам сликичките да бидат поскапи од Србија.

Eве сега споредив цени Белград-Скопје за филм и картите во Белград се за нијанса поскапи. И ти кажувам дека разликата е во градови, пример Нови Сад и Белград се поскапи од останатите градови за кина и театри. А зошто во Ниш и Приштина е поевтино од Скопје, можеби поради и заинтересираноста.

Ке видиме кога ке излезат. Инаку некој весник дава бесплатен албум? Во Србија секогаш има весник кој дава, ама мислам дека месец дена од изгегување во продажба.

Ке видиме кога ке излезат. Инаку некој весник дава бесплатен албум? Во Србија секогаш има весник кој дава, ама мислам дека месец дена од изгегување во продажба.
Мислам дека беше Нова Македонија таа која даваше албум со весникот нивен, ама не сум баш сигурен.
Додуша во Македонија мислам дека тие останаа и вечер и слободен печат. Е до толку сме мизерија.

Не е баш во најдобра состојба албумот, но еве ви некое сликче од Ав Ав :)

20260426_104013(1).jpg

20260426_104031.jpg

Само далматинецот (116) и 5-6 страници на албумот му фалат :D

Back
На врв Bottom