ДаМое мислење
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ДаМое мислење
Ок, добри филмови се Панкот и Хомо ама што знам не ми се некој кој знае какви филмови за да имаат прикажување во кино после неколку години од нивно прво прикажување.Кои филмови според тебе требаше да бидат изберени?
Да де, и кои треба да бидат на нивно место според тебе?Ок, добри филмови се Панкот и Хомо ама што знам не ми се некој кој знае какви филмови за да имаат прикажување во кино после неколку години од нивно прво прикажување.
Марче, што ти менува тебе дали се добри или лоши кога нема да ги гледаш? И без разлика дали се стари или нови, пак нема да ги гледаш.Ок, добри филмови се Панкот и Хомо ама што знам не ми се некој кој знае какви филмови за да имаат прикажување во кино после неколку години од нивно прво прикажување.
Добар си беше филмот, ама за мене беше разочарување зашто беше екранизиран само еден дел од романот (вториот) и некако не ја пренесе истата порака како романот, а со тоа беше и мноооогу далеку од неговата големина. Ама и јас би сакал да го погледнам уште еднаш тој филм, може на прво гледање сум испуштил нешто значајно, па затоа имам таков впечаток.Ја би сакал “Превртено” да го гледам во кино. Иако не е најдобриот наш филм и за жал не е најдобрата книжевна адаптација и во споредба со “Папокот на светот” кој е ремек дело на македонската литература испаѓа медиокритет, али ми се свиѓа младешкиот дух што го носи филмот, бунтовноста на Јан, користењето на “Ако ми дадеш” на Бадмингтонс, приказот на едно друго Скопје што денес не постои…
Добар е, се’ до делот кога Јан заминува со циркусот. Тука некако набрзина го имаа спакувано и не беше најубаво разјаснето што-како, ако добро се сеќавам.Добар си беше филмот, ама за мене беше разочарување зашто беше екранизиран само еден дел од романот (вториот) и некако не ја пренесе истата порака како романот, а со тоа беше и мноооогу далеку од неговата големина. Ама и јас би сакал да го погледнам уште еднаш тој филм, може на прво гледање сум испуштил нешто значајно, па затоа имам таков впечаток.
sdk.mk
Генерација ми е од Корчагин ама не се познаваме. Но многумина ја познаваат и немам слушнато баш добри зборови. Сепак е 37 годишна што има 53 годишно момче.![]()
ПРОДУЦЕНТКАТА МАРИЈА ДИМИТРОВА Е НОВА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДРУШТВОТО НА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ - Сакам Да Кажам
Продуцентката Марија Димитрова е избрана за нова претседателка на Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ) со мнозинство гласови на […]sdk.mk
И по Изи, Изи. Да не мислевте дека во државава може нешто да се промени на подобро?! По Изи како претседател на ДФРМ доаѓа за претседателка неговата девојка. Инаку ДФРМ е тој што у глобала решава кои фестивали ќе добијат пари, кои режисери ќе снимаат итн.
![]()
ПРОДУЦЕНТКАТА МАРИЈА ДИМИТРОВА Е НОВА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ДРУШТВОТО НА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ - Сакам Да Кажам
Продуцентката Марија Димитрова е избрана за нова претседателка на Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ) со мнозинство гласови на […]sdk.mk
И по Изи, Изи. Да не мислевте дека во државава може нешто да се промени на подобро?! По Изи како претседател на ДФРМ доаѓа за претседателка неговата девојка. Инаку ДФРМ е тој што у глобала решава кои фестивали ќе добијат пари, кои режисери ќе снимаат итн.
У Македонија генерално не се гледа квалитет на проект, туку дали и колку си поврзан со главниот или раководните лица на ДФРМ затоа и секој успех е поединечен и случаен, а не плански сработен и резултат од квалитетна работа ко што се претставува од Агенција и од ДФРМ.Тешко на филмската уметност со такви личности кои одлучуваат за финансиските средства.
Баш сме како некоја земја со ограничени можности и пречки во развојот.