wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 20.328
- Поени од реакции
- 35.806
Pre bi rekol idiotski post . Obicno toa me trigernuva , a so ogled kolku idioti vireat tuka![]()
Kako na primer ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pre bi rekol idiotski post . Obicno toa me trigernuva , a so ogled kolku idioti vireat tuka![]()
Kako na primer ?
Да не е оти сум вакциниран?Pa kako na primer Ti @wot
Neiscrpen izvor na idiotski postovi si.
Zena vo PMS pomalce isklucva i histerizira od tebe.
Sigirno be ne si buljas, dvocevka ili taka nesto ? Imas odeno na psihijatar za da se proveris![]()
Skraja da e da ne si.Да не е оти сум вакциниран?

Ова е сосема солидно мислење со оглед на она што за придобивките на вакцините секој го знае, или барем би требал да го знае како дел од општата култура.Моето контраверзно мислење е во врска со вакцините.Значи во последно време особено по ковидот има голема недоверба меѓу народот.Се повеќе љуге мислат дека особено за децата самиот родител треба да одлучи за своето дете дали да се вакцинира,а не да биди приморан законски.Мое мислење е дека негативна улога имаат социјалните мрежи особено околу HPV вакцината.Значи законски треба да се спроведува имунизација на населението а не на кој како шо ќе му текне.

Ko ke procitam narkoman ko ke mi soli pamet za zdravje i naviki mi idi sam kloca da si manam
Odi druzi si se so drugarceto Kostic, prasanje na vreme e samo koga nema da ve razlikuvame koj e koj![]()

Јас моите деца би ги вакцинирал како ќе се наложи. Не можам да докторирам на оваа тема.Skraja da e da ne si.
Polioto e zaebana rabota![]()
Јас верувам во медицината, но не пијам ни апче за глава, и пробувам да се изборам сам со сешто. Како што доликува на еден маж. Поради силен имун систем, имам голема реакција на полен понекогаш, но се кријам во екот, никаква вакцина, апчиња, превентиви не ми помагаат за тоа. Ми доаѓа да си ги ископам очите, но можеби нагонот понекогаш е од твоите постови а не полен.Жално за родителите и дечињата, но кој им рекол дека аутизмот им е од вакцината?
Има многу аутистични деца кои немаат примено вакцина.

Znaes deka opcijata ignor pomaga neli ?
Не го мавај по вакцината бе.
Јас моите деца би ги вакцинирал како ќе се наложи. Не можам да докторирам на оваа тема.
Ја имам среќата да имам пресилен имун систем, и не сум фатил ковид, вирус, настинка и слично две декади, колку што не сум посетил лекар.Јас верувам во медицината, но не пијам ни апче за глава, и пробувам да се изборам. Поради силен имун систем, имам голема реакција на полен понекогаш, но се кријам во екот, никаква вакцина, апчиња, превентиви не ми помагаат за тоа. Ми доаѓа да си ги ископам очите, но можеби нагонот понекогаш е од твоите постови а не полен.

Nesto razbrav, nesto ne.Прегледај го приврзокот 472783
![]()
Stop The Shots (@stopthoseshots)
RFK Jr highlights a study done on the unvaccinated Amish Community by researcher Dan Olmstead. According to trends at the time, there should have been 2,000 cases of autism. Yet, only 3 cases were found. All 3 of those children were adopted by the Amish after receiving their vaccines.substack.com

Да ама ако генетиката има улога, а амишите се затворена група луѓе, нормално е да биде вака. Ако нема од кого да наследат, нормално дека нема да имаат. Паралела би било хипотеза дека касава прави sicke cell и во Македонија има 1 дете преселено од Африка кое јадело касава.Прегледај го приврзокот 472783
![]()
Stop The Shots (@stopthoseshots)
RFK Jr highlights a study done on the unvaccinated Amish Community by researcher Dan Olmstead. According to trends at the time, there should have been 2,000 cases of autism. Yet, only 3 cases were found. All 3 of those children were adopted by the Amish after receiving their vaccines.substack.com
Може, зашто иако им бараат вакцинален картон за упис во школо, мораат да го запишат на крај и без вакцини зашто основното образование е задолжително.Јас како што знам не може да се избегне сега, во школо ти ги бараат одредени вакцини , поправете ме ако грешам.
Сакаш да смениш?Лошо сум ја разбрал тезата и сум гласал по грешка НЕ![]()
Да, фала ти.Сакаш да смениш?
Ајде, можеш.Да, фала ти.