Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 36: @Ska Maniac - Советскиот и кинескиот комунизам беа подобри од југословенскиот социјализам)

Дали се согласуваш со прашањето на Ska Maniac од насловот на темава?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Pa kako na primer Ti @wot
Neiscrpen izvor na idiotski postovi si.
Zena vo PMS pomalce isklucva i histerizira od tebe.
Sigirno be ne si buljas, dvocevka ili taka nesto ? Imas odeno na psihijatar za da se proveris :cautious:

Моето контраверзно мислење е во врска со вакцините.Значи во последно време особено по ковидот има голема недоверба меѓу народот.Се повеќе љуге мислат дека особено за децата самиот родител треба да одлучи за своето дете дали да се вакцинира,а не да биди приморан законски.Мое мислење е дека негативна улога имаат социјалните мрежи особено околу HPV вакцината.Значи законски треба да се спроведува имунизација на населението а не на кој како шо ќе му текне.
Ова е сосема солидно мислење со оглед на она што за придобивките на вакцините секој го знае, или барем би требал да го знае како дел од општата култура.

Иглата која го буши балонот е тоа што..... она што „секој го знае“ или е дел од општа култура.... е погрешно:

vaccines bystrianuk - Screenshot from 2026-03-21 19-27-42.png

Ko ke procitam narkoman ko ke mi soli pamet za zdravje i naviki mi idi sam kloca da si manam :facepalm:
Odi druzi si se so drugarceto Kostic, prasanje na vreme e samo koga nema da ve razlikuvame koj e koj :D
:lolzz:

Не го мавај по вакцината бе. :lolzz:

Skraja da e da ne si.
Polioto e zaebana rabota :cautious:
Јас моите деца би ги вакцинирал како ќе се наложи. Не можам да докторирам на оваа тема.

Ја имам среќата да имам пресилен имун систем, и не сум фатил ковид, вирус, настинка и слично две декади, колку што не сум посетил лекар. :D Јас верувам во медицината, но не пијам ни апче за глава, и пробувам да се изборам сам со сешто. Како што доликува на еден маж. Поради силен имун систем, имам голема реакција на полен понекогаш, но се кријам во екот, никаква вакцина, апчиња, превентиви не ми помагаат за тоа. Ми доаѓа да си ги ископам очите, но можеби нагонот понекогаш е од твоите постови а не полен.

Жално за родителите и дечињата, но кој им рекол дека аутизмот им е од вакцината?
Има многу аутистични деца кои немаат примено вакцина.
Autism among the Amish Screenshot from 2026-03-21 19-44-19.png

:lolzz:

Не го мавај по вакцината бе. :lolzz:

Јас моите деца би ги вакцинирал како ќе се наложи. Не можам да докторирам на оваа тема.

Ја имам среќата да имам пресилен имун систем, и не сум фатил ковид, вирус, настинка и слично две декади, колку што не сум посетил лекар. :D Јас верувам во медицината, но не пијам ни апче за глава, и пробувам да се изборам. Поради силен имун систем, имам голема реакција на полен понекогаш, но се кријам во екот, никаква вакцина, апчиња, превентиви не ми помагаат за тоа. Ми доаѓа да си ги ископам очите, но можеби нагонот понекогаш е од твоите постови а не полен.
Znaes deka opcijata ignor pomaga neli ?
Pa logicno e da imas presilen imun sistem, od dve licnosti imas, i od maz i od zena :D
Zenskiot ti e dominanten, nie mazite obicno so 37.5 pisime vekje testament :toe:

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 472783
Nesto razbrav, nesto ne.
Moze na kratko da pises na makedonski jazik ?

Заразени со болести, заразени со скитници, заразени со отпад од секоја страна. Тоа е одлика на ова модерно време на демократија. Некако кога ствариве нервираат се буди комунистичкото у мене :kafence:

Прегледај го приврзокот 472783
Да ама ако генетиката има улога, а амишите се затворена група луѓе, нормално е да биде вака. Ако нема од кого да наследат, нормално дека нема да имаат. Паралела би било хипотеза дека касава прави sicke cell и во Македонија има 1 дете преселено од Африка кое јадело касава.

Јас како што знам не може да се избегне сега, во школо ти ги бараат одредени вакцини , поправете ме ако грешам.
Може, зашто иако им бараат вакцинален картон за упис во школо, мораат да го запишат на крај и без вакцини зашто основното образование е задолжително.
Лошо сум ја разбрал тезата и сум гласал по грешка НЕ :facepalm:
Сакаш да смениш?

Вака е и подобро. Ако некој сменил мислење заради дискусијата, да може да го промени гласот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom