Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 34: @Емкаа - (Човештвото да се врати на нивото на технолошки напредок од пред 20 години и да застане тука)

Човештвото да се врати на нивото на технолошки напредок од пред 20 години и да застане тука

• Вкупно гласачи
    40
Чика @fennel ја и ти смо слични.
Двоицата куманофци, студирале смо у Штип и у Скопје, двоицата живимо у Скопје. И плус навивамо за Манчестер.
Живели!

Нема маж кој не се плаши од својата жена, за туѓи не сум баш сигурен :D Ставови, не ставови, се’ паѓа у вода кога жена вклучи мод: не знам што сакам, ама го сакам тоа одма! Тука сите ставови паѓаат у вода. Совет: ескивирај и побргу исчезнувај од видокруг. Најдобро прај се умрен;)
Автоматски споено мислење:

Двајца кои излегле на дејт, кој по вокација е припрема на односи од друг вид, нема да останат пријатели. Или или.
Да, се слагам, тој треба да се понуди да плати, ама таа треба да одбие.
Оти кринџ, па и токмак? Што девојките имаат змија во новчаникот? Па се боревте за еднаквост, бидете истрајни:toe:
Ова нема врска со еднаквост, тука се работи за џентлменство и манири.
Си ја поканил на дејт, кавалер си, така и треба да се понашаш до крај, без разлика дали ќе испадне нешто од тој дејт или не.
Ама какво време дојде изопачено е се, сега жените се поголеми фраери од мажите.
Јас да седнам со таков и да извади пари само за нег, ќе платам пред келнерот и за двата и бакшиш ќе оставам, нека се срами.

Тие мажи шо не плаќаат на прв дејт нема ни во врска да плаќаат, да не се лажеме, во брак секој своето, а старите убаво викале, во една куќа ако има два новчаника тури му пепел на таа куќа, ќе има криење, трошење скришно, пререквање кој колку потрошил итн.

Си ја поканил на дејт, кавалер си, така и треба да се понашаш до крај, без разлика дали ќе испадне нешто од тој дејт или не.
Јас да седнам со таков и да извади пари само за нег, ќе платам пред келнерот и за двата и бакшиш ќе оставам, нека се срами.

Тие мажи шо не плаќаат на прв дејт нема ни во врска да плаќаат, да не се лажеме, во брак секој своето, а старите убаво викале, во една куќа ако има два новчаника тури му пепел на таа куќа, ќе има криење, трошење скришно, пререквање кој колку потрошил итн.
Феминизмот пропагира да има 2 новчаника во иста куќа по можност женскиот новчаник да биде исклучиво за личните потреби на жената а машкиот новчаник да биде прво за сметките па за децата па за жената и ако останат ситни трошки за негови лични желби без разлика на износот на тие 2 новчаника.

Не се жените поголеми фраери, него почнаа енормно многу да инвестираат во себе. Затоа очекуваат машкото да плати, пошто он највеќе што направил од луксузи е да се потшиша, избања и стави парфем.
Така да тука ти е чиста стоковна размена, таа потрошила на себе, од него се очекува да троши на двајцата.

И после ќе шетале беќари на 50 години, епа ќе шетаат со ова понашање :D
Па фала Богу..Какви жени има не би ја пуштил покрај куќа да ми помине а не во куќа..И од каде е тој посерен наратив кој самите си го земаат за право од типот ја сум океј него тој треба да се промени..Не бе не се менувам за 100 грама месо кое го носи меѓу нозе па последна нека е на овој свет..

Ја сум плаќал увек за све, ако имам некакви романтични намери со личноста.
Се додека немам романтични намери со нив, женските ги третирам ко било кој друг, што у филозофска крајност е невозможно, но тоа е подолг муабет.

Ја така сакам. Не викам дека така треба сите да праат.

А женските треба да имаат у предвид дека секој не е финансиски способен за ваков пристап и тоа никако не значи дека е помалку вреден од некој ко мене, што плаќа увек за све.

Е добро де, и да не бидни ништо од тој дејт можи пријатели ќе останете, гест си е гест без разлика дали е девојка, швалерка, другарка или колешка, машкото секогаш треба да се понуди да плати, небитно дали е прв дејт, втор или трет.
Ептен невкусно и кринџ е да чека девојката да извади пари, ко токмак некој.
Болдот: Никој никогаш. Ниту едно машко не ти иде на дејт за да остане другар со женската особа, првенствено целта е да клецне, па понатаму нели ако е се океј си доаѓа и врска и се останато.

Иначе на темава, апсолутно машко треба на прв дејт да покаже џентлменство и да ја плати сметката. Јас лично и со другарки/колешки кога искачам ептен ретко дозволувам да делиме сметка, секогаш вадам пари и плаќам. Не, тука целта не ми е да клецнам ама ете така машкото во мене вика дека е во ред да ги почастам персоните од понежниот пол.

На прв дејт тој што треба да плати е машкото.

И тоа не само поради женската, туку пред се поради себе..

Господинот секогаш ќе биде господин човек...

Замисли да ти почни врска на која на првиот состанок си чекал чупето да си ја плати пијачката....

И после ќе шетале беќари на 50 години, епа ќе шетаат со ова понашање :D
Разбирам дека муабетот подраматично да се каже какви се мажите, но нели сфаќаш дека на демографија скоро 50-50 мажи и жени, дека на секој беќар шета и една ливадарка, освен ако не нашле жените некоја тајна залиха на мажи :D

Нема маж кој не се плаши од својата жена, за туѓи не сум баш сигурен :D Ставови, не ставови, се’ паѓа у вода кога жена вклучи мод: не знам што сакам, ама го сакам тоа одма! Тука сите ставови паѓаат у вода. Совет: ескивирај и побргу исчезнувај од видокруг. Најдобро прај се умрен;)
А што ако го знае процесот на оживување? :D

Дај бе уште ли паѓате на вистински маж манипулации.. секогаш се користи за едностран бенефит од женска страна.

Некои пари во животот, еден маж треба да знае да ги прежали и да си е спремен на тоа.
Од една пица и пилешко во кари никој не осиромашил. Вистинска-невистинска, нема
тука гаранција. Не се живее со 24часа упалена фискална во мозокот

Со ова целосно се согласувам.
Некои средства било финансиски или нематеријални ( емоции и чувства за некои личности ) едноставно се сметаат за нешто што го даваме, а дали ќе ни се врати тоа што го даваме секогаш не зависи од нас. Ако не се врати денес, може во иднината ќе се врати, зависи ако се погоди вистинската личност.
Сме вложиле дополнително и труд и време, а дали некои тоа ќе го вреднуваат или ќе го злоупотребуваат тоа е надвор од контролата на совесните поединци.
На крајот на краиштата само оној горниот гледа се и тој нека суди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom