Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 34: @Емкаа - (Човештвото да се врати на нивото на технолошки напредок од пред 20 години и да застане тука)

Човештвото да се врати на нивото на технолошки напредок од пред 20 години и да застане тука

• Вкупно гласачи
    42
Бев ироничен, но би кажал, особено кога станува збор за дејтови, особено во рани фази, нит мажот мисли нит жената мисли со главата, мажот мисли со другата глава а жената со емоции.
Он топик: ни под разно не би платил баш на прв дејт поради т.н. еднаквост, затоа што би сакал да видам кај се вредностите на жената, да видиме со која брзина и фаца ќе се фати за сметката и да си плати својот дел. Ако тука пројде тест, т.е. без колебање и кисела фаца, тогаш веќе од втор и натака може ако веќе има втор+ дејт.
Ти додека тестираш она веќе ти има поставено дијагноза :D

Ти додека тестираш она веќе ти има поставено дијагноза :D
Со такво површно резонирање среќен и пат. Ако отидеме на добро организиран дејт и уживаме у друштвото и муабетите, ако е толку мивка да и значи што не сум и платил, да е жива и здрава и да ме пројде и без здраво ако ме види на улица.

Со такво површно резонирање среќен и пат. Ако отидеме на добро организиран дејт и уживаме у друштвото и муабетите, ако е толку мивка да и значи што не сум и платил, да е жива и здрава и да ме пројде и без здраво ако ме види на улица.
Мивка е, бегај од неа жити се.

Де бе па ви па, до толко ли не сте запознале женско што минџа не ву чуе за феминизам. Што е кул и забавна и не е спонзоруша. Не генерализирајте за две изедени корпе. А и не биднујте женомразачи ради тија ебани корпе.
За џентламенстфо се збори.
Нешто што е карактеристика само на нас мушки. И замисли да не га практикуеш.
Епа ке си останеш инцел и женомразач.
Сељоптери одма си најдесфа да протнеф сс наратиф " што ако е сиромаф и нема пари". Па ке си спечали бе. Ке задштеди или позајми. Не зборимо за бездомници, наравно дека на њима нешто последно на репертоар би им било искачање на дејт сс девојку. Зборимо за нормални тинејџери, запознале се фино лепо и си закажуеф кафе или вечеру.
Наравно дека мушко треа да плати. Едноставно џентламенски е.
Џентламенстфо не е синдром на неофеминизам, нешто ултра глупо ново движење. Тој постои од време на витези,каубојци па можда и од индијанци хаха.

Е да, колко пут бш од тија такфи патријахално страросфатени мачомени што су протиф овој, знаеш ли колко пут сам чуја на некакфи си сфадбени адети, славе, обичаи ичи слично, муабет "како што е редот..."
Епа еве бе другари, како што е редот, частите си га лејдито на прф састснак.
Можда бш тој ке биде почетна искра, гест, за да бидне нешто од ваши очекувања.
Можда бш тој ке биде почетак на едну убаву врску која ке се претфори у тој што скоро сфи га сакаф.
Брак, фамилија, потомстфо, радост.

Де бе па ви па, до толко ли не сте запознале женско што минџа не ву чуе за феминизам. Што е кул и забавна и не е спонзоруша. Не генерализирајте за две изедени корпе. А и не биднујте женомразачи ради тија ебани корпе.
Сељоптери одма си најдесфа да протнеф сс наратиф " што ако е сиромаф и нема пари". Па ке си спечали бе. Ке задштеди или позајми. Не зборимо за бездомници, наравно дека на њима нешто последно на репертоат би им било искачање на дејт сс девојку. Зборимо за нормални тинејџери, запознале се фини лепо и си закажуеф кафе или вечеру.
Џентламенстфо не е синдом на неофеминизам, нешто ултра глупо ново движење. Тој постои од време на витези,каубојци па можда и од индијанци хаха.

Е да, колко пут бш од тија такфи патријахално страросфатени мачомени што су протиф овој, знаеш ли колко пут сам чуја на некакфи си сфадбени адети, славе, обочаи ичи слично, муабет "како што е редот..."
Можда бш тој ке биде почетак на едну убаву врску која ке се претфори у тој што скоро сфи га сакаф.
Точно, ко што кажа од памтивек е, од време кога овие денешни глупости не биле измислени. Модерните проблеми бараат модерни решенија. И ја бев џентлмен дур не почна таа грл паувр да станува малку неподнослива. Сега веќе принципот на елиминација на неквалитетни жени е да видиме колку се трпеливи да идентифицираат што чудо од човек сум, да ја играме играта на ист терен, таа ме цени и очекува трпеливост, јбг и јас. Ако „квалитетен“ човек се гледа дали извадил новчаник на прв дејт, тури му пепел. Значи се средила, пет пати сменила облека пред огледало, дошла си прошла добро (можеби прв пат по години) и не сум и платил и готово не го бива човекот? Епа затоа демографијата у западниот свет е таму кај што е.
Било манири да платиш и добро воспитање, ма немој. Па што не плати ондак т.н. вистинска жена прва, ваљда и неа некој ја воспитува, или ја воспитува на друга начин?
А за тие што пишале за сиромаштија, во право се, не е срамота да се нема пари во ваква средина, но за жал еден маж ни мајка му дома не го сака голтар а не па туѓа жена. Тие што немаат пари ни кучиња не ги јадат ни со маст, тоа им е.

Точно, ко што кажа од памтивек е, од време кога овие денешни глупости не биле измислени. Модерните проблеми бараат модерни решенија. И ја бев џентлмен дур не почна таа грл паувр да станува малку неподнослива. Сега веќе принципот на елиминација на неквалитетни жени е да видиме колку се трпеливи да идентифицираат што чудо од човек сум, да ја играме играта на ист терен, таа ме цени и очекува трпеливост, јбг и јас. Ако „квалитетен“ човек се гледа дали извадил новчаник на прв дејт, тури му пепел. Значи се средила, пет пати сменила облека пред огледало, дошла си прошла добро (можеби прв пат по години) и не сум и платил и готово не го бива човекот? Епа затоа демографијата у западниот свет е таму кај што е.
Било манири да платиш и добро воспитање, ма немој. Па што не плати ондак т.н. вистинска жена прва, ваљда и неа некој ја воспитува, или ја воспитува на друга начин?
А за тие што пишале за сиромаштија, во право се, не е срамота да се нема пари во ваква средина, но за жал еден маж ни мајка му дома не го сака голтар а не па туѓа жена. Тие што немаат пари ни кучиња не ги јадат ни со маст, тоа им е.
Лееееелееееее
Џентламенстфо V, џентламенстфо.
Бонтон, манири, фраерлук.
Јебеш грл паувер, биди ти бој паувер. Плати га прф дејт, еве не ради њума, ради тебе, ради тфои големи муда, ради џентламенстфо.
Како што би кажаја ти на некоју славу или адет "како што е редот".

Не викам дека кфалитетан муж се глеа по тој дали он ке плати, муж може и да плати, па па да биде сељак и идиот. Не е тој мерило, он па ке си остане сељо кој и да плати.
Ама гест, алоооо џентламенстфоооооо!!!

Последно уредено:
Лееееелееееее
Џентламенстфо V, џентламенстфо.
Бонтон, манири, фраерлук.
Јебеш грл паувер, биди ти бој паувер. Плати га прф дејт, еве не ради њума, ради тебе, ради тфои големи муда, ради џентламенстфо.
Како што би кажаја ти на некоју славу или адет "како што е редот".

Не викам дека кфалитетан муж се глеа по тој дали он ке плати, муж може и да плати, па па да биде сељак и идиот. Не е тој мерило, он па ке си остане сељо кој и да плати.
Ама гест, алоооо џентламенстфоооооо!!!
Следната година те номинирам во категоријата најџентлмен на кајгана форум.

Гледам дека џентлменството кај новиве генерации изумира

Во денешно време да си џентлмен, автоматски го допиваш епитетот "види го манијаков" и "му се ебе, му се плаче"... :kafence:

Инаку да не сум офф, да нормално е машкото да плати сметка...

На прв дејт секој своето!
Манири? Тоа ти е исто како штосот за љубов, демек комунистите ја измислиле, за да ебат за џабе.
Исто и со манирите, измислени од жените за да се огребат!
Третман? Според заслугите, не зборам од типот ако даде, па ќе платам. Туку ако ни легне муабетот, се однесува како човек, те гледа како човек, а не како крава музара, тогаш и ќе добие таков третман, ама на следниот дејт :D
Автоматски споено мислење:

Така де!

Чичин, ако гори огинче бива гу и на прв дејт! Пошто ако дојдете до кецање на прв дејт, значи муабет ви легнаја т.е. психика е туј негде, остануе да видите дали и механика ќе работи како што треба. Ако и тој проработи, бидена работа.
Кога сме веќе кај манири

Пример ако е во ресторан и се јаде фино убаво, доаѓа после тоа време да се фаќа патот..
И тоа нормално треба да се плати, доаѓа келнерот и вика на здравје од куќата, па пак да дојдете
Е сега има еден едноставен одговор и еден покомплициран
Дали гостопримството го гледаш како дело за кое би рекол „ова е без манири“?

Зошто баш на прво гледање секој своето?
Еве јас баш ич не сакам така
Зошто?
Така сабајле станав и ми текна, за инат да си праат триста математики

Одговорот не е наменет кон тебе или кон некој чичко фенел, само како пример
Едно Фала или секој своето, што би бирал во таква ситуација?
Ќе бидеш едноставен или ќе искомплицираш?

И после ќе шетале беќари на 50 години, епа ќе шетаат со ова понашање :D

Првата средба е прва средба, едноставно! Секој доаѓа без никакви обврски, ниту да продолжи со средбите понатаму, ниту пак да плати туѓ рачун.
За мене на првата средба постојат два странци, кои понатаму може да бидат пар. Е ако бидат, тогаш веќе произлегуваат обврски, да се биде повнимателен, да се пчасти т.е. да се плати сметка.
А вака, на прва средба, некако ич не ми е логично. Ок, и јас сум се трескал од земја порано на првите средби со частење, ама имало и смешни ситуации.

Првата средба е прва средба, едноставно! Секој доаѓа без никакви обврски, ниту да продолжи со средбите понатаму, ниту пак да плати туѓ рачун.
За мене на првата средба постојат два странци, кои понатаму може да бидат пар. Е ако бидат, тогаш веќе произлегуваат обврски, да се биде повнимателен, да се пчасти т.е. да се плати сметка.
А вака, на прва средба, некако ич не ми е логично. Ок, и јас сум се трескал од земја порано на првите средби со частење, ама имало и смешни ситуации.
Е добро де, и да не бидни ништо од тој дејт можи пријатели ќе останете, гест си е гест без разлика дали е девојка, швалерка, другарка или колешка, машкото секогаш треба да се понуди да плати, небитно дали е прв дејт, втор или трет.
Ептен невкусно и кринџ е да чека девојката да извади пари, ко токмак некој.

Ааа не, он не трпи ништо. Има изградено свои ставови па не се плаши од жена што размислува со своја глава.
Нема маж кој не се плаши од својата жена, за туѓи не сум баш сигурен :D Ставови, не ставови, се’ паѓа у вода кога жена вклучи мод: не знам што сакам, ама го сакам тоа одма! Тука сите ставови паѓаат у вода. Совет: ескивирај и побргу исчезнувај од видокруг. Најдобро прај се умрен;)

Е добро де, и да не бидни ништо од тој дејт можи пријатели ќе останете, гест си е гест без разлика дали е девојка, швалерка, другарка или колешка, машкото секогаш треба да се понуди да плати, небитно дали е прв дејт, втор или трет.
Ептен невкусно и кринџ е да чека девојката да извади пари, ко токмак некој.
Двајца кои излегле на дејт, кој по вокација е припрема на односи од друг вид, нема да останат пријатели. Или или.
Да, се слагам, тој треба да се понуди да плати, ама таа треба да одбие.
Оти кринџ, па и токмак? Што девојките имаат змија во новчаникот? Па се боревте за еднаквост, бидете истрајни:toe:

Нема маж кој не се плаши од својата жена, за туѓи не сум баш сигурен :D Ставови, не ставови, се’ паѓа у вода кога жена вклучи мод: не знам што сакам, ама го сакам тоа одма! Тука сите ставови паѓаат у вода. Совет: ескивирај и побргу исчезнувај од видокруг. Најдобро прај се умрен;)

Двајца кои излегле на дејт, кој по вокација е припрема на односи од друг вид, нема да останат пријатели. Или или.
Да, се слагам, тој треба да се понуди да плати, ама таа треба да одбие.
Оти кринџ, па и токмак? Што девојките имаат змија во новчаникот? Па се боревте за еднаквост, бидете истрајни:toe:
Чиче, признај дека сфи постари л'жасте не дека у ваше време по две сте ги водиле.
:icon_mrgr:

Чиче, признај дека сфи постари л'жасте не дека у ваше време по две сте ги водиле.
:icon_mrgr:
Признаено!
Ја как’в сам баксуз, едвај едну имаше. :D Ок, осим едно две године к’д беше у Штип, т’к имаше периоди и по три:cenzura: али тешко за менаџирање чичин. Много л’жање и верно друштво треба да имаш за тој!
Али шалу на страну, батали не нас од пасивни краеви. Дечки од јужну Македонију, док учесмо у главан град, имасва и у Скопје и тамо доле куде њима по едну.

Сељоптери одма си најдесфа да протнеф сс наратиф " што ако е сиромаф и нема пари". Па ке си спечали бе. Ке задштеди или позајми. Не зборимо за бездомници, наравно дека на њима нешто последно на репертоар би им било искачање на дејт сс девојку. Зборимо за нормални тинејџери, запознале се фино лепо и си закажуеф кафе или вечеру.
Џентламенстфо не е синдром на неофеминизам, нешто ултра глупо ново движење. Тој постои од време на витези,каубојци па можда и од индијанци хаха.

Е да, колко пут бш од тија такфи патријахално страросфатени мачомени што су протиф овој, знаеш ли колко пут сам чуја на некакфи си сфадбени адети, славе, обичаи ичи слично, муабет "како што е редот..."
Мушко треба да плати, затој што такој треба! Кој кажаја, од куде так’в адет, никој не знае!
Јасно, ни ја не сакам да се труќам од земју, плаќаја сам увек прв, па и не само на дејт, него онакој, сретнемо се познати ја и она, седнемо на пијачку, нормално ја плату. Ама беше и помина тој време.
Ја на ќерку ми увек сам и даваја паре и савет, ќеро ти да си платиш твој дел. До зимачку, частења за роѓендани и слично, све друго свак свое!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom