Serie A 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    110
  • Гласањето е завршено на .
1771114688643.png

1771115075883.png

Пишете си бројче колку сакате вакви да извадиме....

Иначе ни ф од фаул немаше. Бастони го изигра Калулу како млад мајмун со банана. Едвај го пипна, повеќе проблем на Бастони ќе му беше да го преора цел терен за контра да напраи одошто да падне тука. Му ја напраи големата „ Ваму сум таму сум појма неам каде сум, ајде лапај црвениот и горе на трибини на плачење“. Да постоеше ВАР за да се гледа ситуацијата жолт за Бастони за симулација.

Само ако сакате да бидете „реални“ секое коло овде ќе си пишете коа требало да оди судиска одлука поинаку за вас, а не да рипате само кога игра Интер па се плаче на велико дека судии помагале.
Не може секое коло секое дерби, фаул од интер е фаул и треба најстрого да се санкционира, а секој фаул на Јуве/Милан да биде преостар дури и за жолт а не па за црвен. И обратно коа сме веќе кај муабетот.

Ја ќе си кажам за мене, ќејф ми е шо си ги тепавме, уште поголем ќејф шо се издеси и ваа ситуација пошто многу пати сме биле на другата страна.

Успат - Нормална работа е да си ја браниш екипата, поштувам, ама овоа вреѓање по другиве, курови пички сестри мајки вадење, срамота е бе да го ебам....

Скоро ич не се збореше на темава, за првиот гол, и зашто Ди Грегорио со лева се обиде да ја фати таа топка. :confused:

1771118300705.png

1771118333301.png

Дури и ради фактот што со лева се обиде да ја фати, ја тргна малце десната што беше доволно топката да влезе во гол. Многу нетипична и нелогична реакција, точно е дека беше фатен во расчекор ама сигурно не беше ова единственото нешто што можеше да го направи тука.

Во не така далечно минато проаѓаа и вакви работи

Ова беше скандалозно, имаше директно влијание за тоа кој ќе биде прв. Како и голот на Мунтари, со иста важност.

И кој е НЗС меѓу овие два судиски инцидента и овој вечер? Кој е тој човек?

Само на времето беше мафијаш, потоа стана светец, откако отиде во друг клуб. :icon_lol:

Ова беше скандалозно, имаше директно влијание за тоа кој ќе биде прв. Како и голот на Мунтари, со иста важност.

И кој е НЗС меѓу овие два судиски инцидента и овој вечер? Кој е тој човек?

Само на времето беше мафијаш, потоа стана светец, откако отиде во друг клуб. :icon_lol:
Ихаааа, а јас па у фк Милан се мачам и те прашувам културно за мислење, а ти овде поставуваш прашање еквивалентно на некој што верува дека земјата е рамна. Терај ајде, Марота лига ако ти е полесно.

На крајо бога црнецо на 20 метри го сурнаа го фаулираа, калулулу не го ни чепна плачипичето бастони и црвен. Марота лига, не мора да се игра. Нерегуларно првенство.
КалуЛуЛу марамчиња за плачењево колку потроши?

Ајде ќе рачунаме -2 бода на крај на првенство. Во право си, види табела.и дадени/примени голови ќе дознаеш дали некој тим доминира годинава или не.

За Калулулулу алијас Мекманааманаман важи да си ги држи рачињата уз тело, ние ради ваков старт на Бастони т.е. употреба на раце му свирна пенал у 85та минута на Вирц што падна ко покосен и изгубивме директен пласман даље у Лш. Па сега ќе се ебаваме по Норвешки и сл.

Ебате плачковците

За каков "фаул" останале со играч помалку Јувентус :vozbud:
Судијата колку беше сигурен во одлуката, во милисекунда извади картон.
Наседна класично како судија-почетник.
Јас и така се изненадив кога видов дека го назначиле овој ЛаПена, не ми е јасно зошто воопшто на просечен судија го делегирале да го суди ова. Довери, Маријани, Гуида, Маса се многу подобри опции, непотребна гимнастика си направиле од федерацијата.

Сам се заеба судијата, а со тоа не заеба и нас секако. Немаше потреба да дава жолти на Бастони и Калулу за првите стартови, дерби е ова, никој немаше да му замери во животот дека на почетокот дозволил еден-два фаули да поминат само со опомена.

После тоа се збрка целосно, го виде потегот со рака на Калулу (кој не е прекршок) и под дејство на некаков интензитет извади втор жолт.
Искусен судија овде ќе одмавнеше со рака и никој немаше воопшто да се сети на оваа случка.
Ако бидеме поригидни ова е апсолутна симулација од страна на Бастони, која ќе значеше автоматско исклучување за него, наместо за Калулу.

Факт е дека после пропаѓањето на Јувентус Интер е тимот што е најмногу буткан од судии у Италија. И директно и индиректно преку лошо судење на другите екипи.

Тоа што споредба праите со ЛШ за Бастони голем кур, таму судиите ви судат нормално а не по "партиска" врска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom