Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 23: @Lester Freamon - Да се откажеме од аплицирањето во ЕУ, да си останеме во НАТО...)

Да се откажеме од аплицирањето во ЕУ, да си останеме во НАТО и да станеме даночен и бизнис рај?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Па кај реков дека роденденот ми е мизерија?
Леле колку си буквалист. :unsure:

Целиот муабет се врти околу тоа дека магариња не требало да слават роденден, дека со секоја година се се поблиску до гробот и дека ти е незгодно кога одиш кај други на роденден. Ако тоа не е опис на мизерија, pardon my french once again.

Ама ок, штом велиш дека не ти е мизерија значи дека се согласуваме. Гробот нема да ни избега, така што тоа нема зошто да го мислиме и дискутираме. И by the way и најголемите магариња сакаат подароци и да бидат гушнати и испочитувани на нивниот ден. Јас одговорно го тврдам тоа за магарињата во моето семејство.

За „славење“ во домашна атмосфера со најблиската фамилија, да се собериш онака, да роденденот биде повод за зближување на членовите на фамилијата, тогаш океј е, немам против.

Ама бивол на 35 години, потечен од јадење и пиење, па печатење маици, па слики фб, инста итн.? Тоа ми нема подебилно нешто....

А и овие темплејтите на фб се тешки бљувотини....
Така а ??

Ај ќе видиш ја како ќе ти честитам роденден. Со изнајмено рекламно пано сред чаршија, со твоја слика, некој блам пост од темита за Украина каде што се расправавме и одоздола ќе пишува " Sreken rodenden brate Vartolomej, da dozivejs pojke godini od Carigrad " .

Јас секогаш одам по правилото ако со некоја постапка не му наштетуваш на друг и не му правиш зло, тогаш не би ја категоризирал истата под “не смеат“, едноставно сите сме различни и е океј да не ги доживуваме нештата на ист начин. Секако дека ќе ми е неприродно и кринџ момент ако видам возрасен маж (или жена) како дуваат свеќи во јавен кафич со рендом маси непознати околу, се мачкаат со торта и се бркаат да си вратат мачканици, скроз непотребно лигавење ми е. Но исто така ми е и лигавење и кога тоа го прават 15 годишни. Сепак не гледам како тоа наштетува на другите, ако тоа ги прави среќни нека си прават, не е наш светот и треба да имаме толеранција за вакви работи. Лично никогаш не сум славел роденден освен како мал кога без прашање мајка ми ми организирала, не сум сакал да собирам никој, ниту пак сум сакал поклони, не ми било комфорно да постои ситуација каде што јас сум во центар на внимание и ми било крајно неприродно и мачно да гледам кој е запоставен, кој со кого нема мубет да прави, па како да споиш, бидејќи ако некој не си поминел убаво или му било досадно внатрешна вина сум чувствувал. Торта може секако, ама торта си таманам секој ден во годината, за роденден само е со повод (алиби) :D

„Ќе беше денес 47... нека ти е среќен! :nesumjas:
Оние што честитаат роденден на луѓе кои умреле се посебна категорија ненормални.

Што е ова, маж не е маж ако не е мизерен? Кој ви кажува вакви глупости.
Може доживеал нешто што му го променило животот и сака повеќе радосни поводи да помине со семејството, да се соберат со пријателите за кои нема време и ги нема видено со месеци.

и најголемите магариња сакаат подароци и да бидат гушнати и испочитувани на нивниот ден.
Јас повеќе сакам да бидам гушнат и да добивам подароци секој ден / било кој ден. ;)

Од што материјал сте направени па не признавате дека ви е ќејф да уживате во тој еден ден што е наменет за вас? :unsure:
Ова можеби најдобро ја погаѓа темата. Жената, не го сфаќа моментот дека мажот апсолутно не сака вакви лигавења и "славења".

У кратки црти, од 365 дена во годината, повеќе уживам во останатите 364 отколку роденденот. Ко помал се нервирав зошто Х персона не ми честитала, сега сум благодарен на тие што ме одбегнуваат со вакви честитки.

Оние што честитаат роденден на луѓе кои умреле се посебна категорија ненормални.
Апсолутно. Само уште Вот да знаеше дека на 26.01 загина Коби, а не дека му е роденден ќе беше добро. :D

Не честитам роденден но и те како знам да споделам слика од Проески на денот кога е роден

Јас свадба не правевев не пак роденден да славам.Ама малку дискутабилно е ова да не смеат да слават и да се радуваат.

Што е ова, маж не е маж ако не е мизерен? Кој ви кажува вакви глупости.
Може доживеал нешто што му го променило животот и сака повеќе радосни поводи да помине со семејството, да се соберат со пријателите за кои нема време и ги нема видено со месеци.
Александар Македонски со денови славел роденден. Исто и победите си ги славел драматично.

Зошто фудбалски победи се слават драматично и тоа не е лигавење, а ручек/вечера со семејство или пријатели за роденден е лигавење? Уште живееме во среден век очигледно. Ако секој убав повод во животот е лигавење што ќе ни остане за паметење? Само работа и сериозност.

Зошто фудбалски победи се слават драматично и тоа не е лигавење
Добро ти е ова.
Ако играш фудбал значи спортуваш и убаво е да славиш добра акција, гол а ако гледаш некој рандом тим и дома скокаш, креваш раце како вие кога плачете на некој рандом романтичен филм:D, тоа не е добро после 30-тата:D.
ПС има многу мажи што јадат луто, благо избегаваат така да и тортата има удел во тоа што не сакаме родендени.

Александар Македонски со денови славел роденден. Исто и победите си ги славел драматично.

Зошто фудбалски победи се слават драматично и тоа не е лигавење, а ручек/вечера со семејство или пријатели за роденден е лигавење? Уште живееме во среден век очигледно. Ако секој убав повод во животот е лигавење што ќе ни остане за паметење? Само работа и сериозност.

images (6).jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom