Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 17: @vouager - Да се забранат социјалните мрежи за деца под 16 години по примерот на Австралија)

Да се забранат социјалните мрежи за деца под 16 години по примерот на Австралија

• Вкупно гласачи
    45
Гледав вчера едно интервју на Златан Ибрахимович, во кое интервју јасно си кажува како ги воспитувал децата и на кој начин, и ми остана во сеќавање она кај што рече на кој начин ги воспитувал децата.
Па напиши де што особено ти оставило впечаток, можеби некои аматери-родители тука ќе научат нешто. Гледаш им викаат потфрлиле во животот. Но, такви очекувања за дисциплинирани деца се фер само ако и родителите се дисциплинирани како самиот Ибрахимович, а се сомневам дека се бидејќи… еден е Ибрахимович.

Спомна некој барем оддел без деца, ова би било идеално решение кое лично јас би го платил и 50% поскапо ако летот е над 2 часа.
Значи толку вреди твојот мир, 50% повеќе од картата? Значи 50+ евра ако земеме просек Визер лет? Не би 100%? 200%? Едни солидни слушаки што не пуштаат звук се 150 евра колку што е 20кг багаж деновиве. Еве препорака стави на глава во продавница sony wh-1000xm5 на пример и кажи дали ќе чуеш бебе или ќе се исплашиш од сопствените мисли што бебешки плак ќе ти е како изгрејсонце врз лицето во пролет.

IMG_0935.jpeg
И што треба јас сега да правам, да се расплачам дека таа не може да спие? Нејзин е изборот да има деца кои ја држат будна, и додека јас го почитувам нејзиниот избор, немам намера да и бидам бејбиситер. Вие млади родители сте премногу чувствителни на темава, ќе ви пораснат децата и ќе мрчите и вие за други деца, само прашање на време е кога ќе се претворите во комшијата од „Големи и Мали“ на Бошко Смаќоски. Оној кој им ги бушеше топките.
Не знам дали во постот кај ме цитираш продолжи на другите да им се обраќаш, ама јас не сум родител за да ме сметаш премногу чувствителен млад родител но ете, никогаш не ми сметал детски џагор. Многу топки ми имаат дупнато за да дозволам да завршам како таков циник. Зошто после толку страни само јас зборам за noise cancelation слушалки? Што, сега ушињата ќе ви се потат? Ио, во старбакс да одиш да работиш и да очекуваш вајбззз во цементна џунгла е делулу, не ми глуми, врати се меѓу луѓето.

:backa:

Мене во авион најмногу ми пречеле комирани со апчиња за спиење.Значи седиш на средина меѓу двајца елегантно пополнети ликови наклукани со апчиња не можиш со топ да ги разбудиш! А тебе ти се ојт во WC.Дај и нив да им се збранит летање!?Иначе разлигавени деца стварно пречет ама не можиш да им забраниш слобода на движење ни на нив ни на нивните родители.
Кликаш на копчето за да повикаш стјуард/еса и ја замолуваш да ги разбуди. Тоа не е воопшто тешко ако тоа е единствениот проблем.

Од крај на Мај до Октомври имав 10 лета, сите 5 пати до и од МКД. Немаше квичала, еден уапсен, една гркиња струјардеса со шприцани муцки, 3 педери струјарди, неколку ептен солидно воспитани деца. Тоа би било тоа.
Не летам повеќе оти преку тасе ми е. Едно од најнапорните лета, периоди за мене.

Мислам дека летовите треба драстично да се поскапат. Многу карбон лачите и загадувате а не плаќате. Чисто помодарство ми е ова летичкање наоколу. :kafence:

Ја сам протиф забрану на летење на деца. Има друг начин на кој може да се смири дете у авион, воз, кафиќ, игротека или слично.Не збору за ќутек, завшти тој време сс Југославију.

Еве предлог ако некое дете превише лудуе у авион и е пренемирно, нек му лупнеф едн печат сс кој му се забрануе еве например 3 месеца летење.Док не научиф родители како да си га преваспитаф.

Последно уредено од модератор:
Значи толку вреди твојот мир, 50% повеќе од картата? Значи 50+ евра ако земеме просек Визер лет? Не би 100%? 200%? Едни солидни слушаки што не пуштаат звук се 150 евра колку што е 20кг багаж деновиве. Еве препорака стави на глава во продавница sony wh-1000xm5 на пример и кажи дали ќе чуеш бебе или ќе се исплашиш од сопствените мисли што бебешки плак ќе ти е како изгрејсонце врз лицето во пролет.

Прегледај го приврзокот 467129

Да бе шо е следно, бледо розева ролка, смути од аронија у рака и кансел слушалките?

Да бе шо е следно, бледо розева ролка, смути од аронија у рака и кансел слушалките?
Како висок Џејсон Статам секогаш си под тој ризик, погледнувај почесто преку рамо. Доста ајде, уште се смеам на сендвич и автобус постот. Владе полека се реинтегрираше после банот, цивилизирано одговори на темата а го изеде по уста од заседа. И во авион те следува сендвич, но не знае кутриот, освен нискобуџетните кои сакаат да ги шиткат за 2-3 евра, а и политички хумор ме промашува, ама поради цел контекст уште се смеам. Ио се жали од галама на кафе а ова ООООООООЈТ во Струмица е прилично чест звук од соседни маси во кафулиња и знаеш кога ќе го чуеш дека некој во тоа друштво го рендат.

:pos:

Сериозно сега, не можеш да плачеш од детско звучно загадување а да не знаеш за слушалки што не пропуштаат звук. Имаш супер квалитетни што влагаат во уво а не над, како гејмерски. Airpods Pro 3 на ајфонот се и медицински сертифицирани апарати за слушање, не само што магично го минимизираат секој звук туку и го појачуваат, можеш на баба ти да ѝ ги позајмуваш кога не леташ. На толку често летање и олку нервози, ќе се препородиш. Освен ако не ти е рачка само да се изнапцуеш, како цобе во рандом поручок во драга кајгана поради сообраќајна гужва, оти сите ја имале идејата баш тогаш да си одат од работа. НЕОЧЕКУВАНО.

Абе каков кафич? Сакате да видите како му беше на Владе? Не? Е па заборавете кафичи. Во авион сме!
Rdjavom kurcu i dlake smetaju.
Sami si se napenalivte, vi rekov jas do vas e problemot, svileni ste, antisocijalni i se vi preci, vie ne pa ne.
I rest my case :toe:

Океј, here we go.

Забрана за лет со авион за деца помали од 5 години.

Оддамна се веќе минати времињата кога се владееше врз децата со ајрон фист, кога јадевме шамари оти попреку сме го погледнале наставникот во школо. Сега сме во ера на Леончиња и Леички и нивните фенси родители кои незнаат да си ги воспитат децата и се вадат со језиво кринџ изјави “хехе малку сме темпераментни”. Хехе, не сте темпераментни лигави сте, а ти неспособна да си го ставиш во ред детето. Хехе.

И сето тоа ќе беше во ред да неморавме да ги трпаме по авионите. Дали јас премногу летам периодов незнам, али нонстоп сум турторизиран од лигави децишта. Или ќе ми плачат врз глава, или ќе ми барат да се преместам од седиште за да седат сите заедно, или ќе трча хиперактивно низ авионот цело време.

Еве последниот лет, шо заслужил Дел Бој со неговите 191 сантим да му страдат колената оти бабичка морала да го ниша седиштето цел саат за Леичка да не плаче?

Штета пробав да ставам видео од пред недела дена али небива, ќе пробам накнадно подоцна.

Значи не мразам деца, ама или средете си ги или бидете доблесни да испарете од авионите и барајте си алтернативни превози каде што нема да го замарате другиот народ.

Штета за видеата мислев ќе можат да се закачат али ништо. За бебиња нека биде дозволено, ова строго го пишувам за тантрум возраста од 1-5 години.
Друже, барај од стјуардесите да ги смират. Сме летале и прекуокеански и на кратки релации, и секогаш кога нешто ми пречи, ги повикувам стјуардесите и им кажувам да воспостават ред.

Последно ми седна една на моето седиште на прекуокеански лет, каде што се доплаќа речиси 200 евра за резервација. Не ја ни погледнав, ја викнав стјуардесата, ја покажав картата и таа ја стана.

И за деца исто. Немам работа ни со нив, ни со родителите, туку со авионската компанија. Ако стјуардеса или било кој од екипажот се однесува несоодветно, со име и презиме поднесувам поплака директно до компанијата, па нека се правдаат таму.

Инаку, јас сум за тоа да се казнуваат родители на деца кои прават циркуз, за да научат како да ги воспитуваат.

Како дете никогаш не ме удриле, ама имав таква стравопочит што само кога ќе ме погледнеше некој од родителите, веднаш се стишував. Денешниве родители само се закануваат, а ништо не преземаат, мекуши. Скоро гледав другар и жена му, на детето само му се закануваат, а тоа веќе ги има проценето и им се качува на глава, и на нив и на сите околу.
Кога ме носеле на гости, прашував дали може да каснам од тоа што е на масата, а не да ја дигнам куќата во воздух како денешниве деца. Ама ако ти кажат казнет си, значеше казнет, ми имаат спакувано компјутер на таван со недели оти почнав да гејмам по цел ден и намалив на оценките, додека не поправив се не видов ни телевизор, ни компјутер.

Друже, барај од стјуардесите да ги смират. Сме летале и прекуокеански и на кратки релации, и секогаш кога нешто ми пречи, ги повикувам стјуардесите и им кажувам да воспостават ред.

Последно ми седна една на моето седиште на прекуокеански лет, каде што се доплаќа речиси 200 евра за резервација. Не ја ни погледнав, ја викнав стјуардесата, ја покажав картата и таа ја стана.

И за деца исто. Немам работа ни со нив, ни со родителите, туку со авионската компанија. Ако стјуардеса или било кој од екипажот се однесува несоодветно, со име и презиме поднесувам поплака директно до компанијата, па нека се правдаат таму.

Инаку, јас сум за тоа да се казнуваат родители на деца кои прават циркуз, за да научат како да ги воспитуваат.

Како дете никогаш не ме удриле, ама имав таква стравопочит што само кога ќе ме погледнеше некој од родителите, веднаш се стишував. Денешниве родители само се закануваат, а ништо не преземаат, мекуши. Скоро гледав другар и жена му, на детето само му се закануваат, а тоа веќе ги има проценето и им се качува на глава, и на нив и на сите околу.
Кога ме носеле на гости, прашував дали може да каснам од тоа што е на масата, а не да ја дигнам куќата во воздух како денешниве деца. Ама ако ти кажат казнет си, значеше казнет, ми имаат спакувано компјутер на таван со недели оти почнав да гејмам по цел ден и намалив на оценките, додека не поправив се не видов ни телевизор, ни компјутер.
Сите се експерти за воспитување деца док не добијат деца :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom