Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 13: Вештачко (ИнВитро) оплодување (со донор) треба да се ЗАБРАНИ за жени кои не се во брачен однос)

Вештачко (ИнВитро) оплодување (со донор) треба да се ЗАБРАНИ за жени кои не се во брачен однос

• Вкупно гласачи
    63
skroz razbrilivo vizi, no cim si ti blokiraniot, blokiraj go i ti na insta i ne si ja maci dusata stalkajci mu sto objavuva, storinja i followers count.

siguren sum deka go drzi profilot otvoren i deka mu go proveruvas.

i da, i toj kontakt so majka mu ne ti treba, dokolku ste zavrseni, osven ako pak planiras da se sklopite.

mozes da si sam periodot, no i sam ne se zivee cel zivot, prepoznaj si gi emociite, procesiraj gi, vo red e da taguvas, no ne e vo red da se zatvoras kompletno.

za 5 godini od sega ke ti bide samo nekoja bleda memorija.

Ќе се средам, во животот имам поминато многу полошо од ова. Ми треба само мир и да сум сам, за да средам мислите.
Не ми е целта да го бришам од меморија. Нека си седи во сеќавање, како потсетник за уште еднаш со друг, да не се повтори.

Прекинав да читам кај "Го".
кур те боли на редит си познат, конечно може да се каже дека успеа некако во животот, по грешка и тоа.

Абе @Tonchie никогаш не спомнал дека крузериве биле преполни со геј перверзњаци.Многу опасна работна атмосвера,особено ако се изнапијаш ко стока.Има да те расцветаат ко булка!

Абе @Tonchie никогаш не спомнал дека крузериве биле преполни со геј перверзњаци.Многу опасна работна атмосвера,особено ако се изнапијаш ко стока.Има да те расцветаат ко булка!
3 meseci samo pederi, nema nikakov uspeh so zeni iako se obiduvas, odam vo Honduras vo kolibite sto se gledaat kako na povrsinata na Dojransko ezero, vleguvas vnatre ti se pogoduva 80kg "chabi". Mora da platis i da zavrsis rabota nekako bidejki na 3 metra od nas tip cisti pistoli i puski....Gospod nrka ti pomogne.... Odis vo Mexiko Cozumel So 5 tipcinja od Mauricius.... Oni se headwaiteri si plakaat 100 i kusur rokat bombi ti assistant waiter so plata od 950 dolari ti velat za 30-50 dolari mozes da dobies samo racno....

3 meseci samo pederi, nema nikakov uspeh so zeni iako se obiduvas, odam vo Honduras vo kolibite sto se gledaat kako na povrsinata na Dojransko ezero, vleguvas vnatre ti se pogoduva 80kg "chabi". Mora da platis i da zavrsis rabota nekako bidejki na 3 metra od nas tip cisti pistoli i puski....Gospod nrka ti pomogne.... Odis vo Mexiko Cozumel So 5 tipcinja od Mauricius.... Oni se headwaiteri si plakaat 100 i kusur rokat bombi ti assistant waiter so plata od 950 dolari ti velat za 30-50 dolari mozes da dobies samo racno....
Добра си е Македонијава наша.. седете си овде.

Да ама 200 кога си лапнал од буљашот убаво ти било.

Јас еднаш на редит пробав да пишам еден мој став против црнците. Мислев дека ќе ме лоцират да ме тепат. :pos:

Најмрднат свет има таму, лезбејки педери хормонално дисбалансирани и по некој поп педофил.

Со такво самоопределување човекот во принцип ја негира природата на своето битие.
Таква состојба е неприродна за сите од редот на примати, биологија за во основно

Човекот постои за да се размножува, ако не се размножува - ќе изумре

Ај ако може научни студии и од РФ, Кина, Виетнам..
Ако ова ти е многу лево, повели и јапонски, корејски научни и медицински трудови!

Знаеш.. америте не се ни 5% од светското население..
Ај да видиме останатите 80% (што не се под директно влијание како ние што сме), да видиме што има да кажат.
Друже и Кина ја има отстрането хомосексуалноста од својот прирачник за ментални нарушувања уште во 2001 година.

И во Јапонија хомосексуалноста не се третира како болест зошто јапонија си ја следи класификацијата на СЗО.

Русија во 1999 година ја прифати МКБ-10, што значи дека и таму тоа не е дијагноза. Дури и најпознатиот руски психијатриски институт СЕРБСКИ стои зад ставот дека сексуалната ориентација не е предмет на лекување.

Абе се е ОК.Вие жените го држите домот.Ама ова со температурава е толку досадно.Гледај снимки од украинскиот фронт низ шо поминуваат мажите таму.Како стануваат без екстрмитети оставени во калови.Ги прашал некој на тие љуге дали имаат температура 37,2 или 40?
Се слагам, таму се вистинските херои.

„Болест е патолошка состојба на организмот која обично има јасни симптоми и знаци, ја нарушува нормалната функција на органите или системите и често бара медицинска интервенција“

Нормална функција значи природна, незнам дали знаете :toe:

Тоа е пореметување и не се појавува секогаш на ист начин, докази има катаљарда низ историјата

Византиски е пример за дете кое на 5 год мислело дека може да бира сексуална ориентација, од тоа појше амин
Кај што живеам јас во Германија, такви ги има со лопата да ги собираш
Претшколската возраст е најбитна, таму и почнаа да се котат либералите, ги учат машките деца дека може фустанчиња во школо да си носат, во смисла дека тоа не е за осудување..
Пропагандата работи на најако, молете се да не дојде во Македонија

Мислам така се вика за лечење, ама не можеш да ги сфатиш озбилно ко луѓе, ко да збориш со сдсмовец, или со типка со пирс на нос, jaзик и цицка шо ти збори за месечината, ѕвездите и како е спиритуална и слични глупости.

На времето коа живеев во странство, ми викаат донеси плус еден човек некој/а познат за да се делат трошоци, дека фирма плаќа. Барај барај 4 мотивациски писма напишав на 4 женски и ми вика директорката не може да живееш со девојка, кога тогаш ќе се деси нешто па ќе се скарате и или ти ќе бараш нов стан или она а тоа ни е трошок. Мора да живееш со машко. Ние ќе избереме машко.

Викам ок и идам на автобуска за една недела, автобус фул 50 луѓе патува 24 саата од Македонија излегуваат патници и излегува последниот тесни розови пантолончиња. Ваљда не е овој...е тој беше, 9 месеци живеев со него педер не станав. Од 4 можни кандидатки...ми го донесоа него!!!!
Ко за среќа не носеше гејови по стан. Падна еднаш муабет некоја реклама имаше на тв, одоколу па на ќоше викам "од коа станале гејови" и ме прекина вика не станале такви се родиле. ок викам и сменив тема.

Ок беше една недела, се додека не почна со коментари "провокативно јадеш банана" . Како јебено провокативно јадам банана лудак!!!! Или ми доаѓа на гости некоја ми иде и вика "идете у таа пицерија он сите жени таму ги води" , доаѓа друга после 6 месеци, овој...нова глупост.
Ова да било последен пат да сум носел жени, не сакал станот да биде секоја вечер различна да доаѓала. Камо среќа да можев и да ме сакаа викам. Па како сум бил леп, викам моите дома не го мислат тоа за мене па ти ќе го мислиш

И го седнав еден ден викам не ме занимаат твоите глупости, гледаш дека си го живеам животот, ниту ќе тужакам за твоето понашање мора да се опуштиш. Ајде вечер со мене му викам на студентска забава, пољакиња, украинка, германка, французинка бирај која сакаш сите ќе ти се свиѓаат. :D Ми вика па ти само со жени излегуваш зошто немаш другари :(
Шо ќе ми се другари у друга држава, имам екипа за фудбал, играме фудбал два пати неделно пиеме пиво и секој по свој пат. Му светнаа очите, дојде 3 4 пати на фудбал и почна да не доаѓа.

На крај ми заврши договорот, он имаше уште 3 месеци, после мене дојде девојчето со кое по некоја случајност се знаевме. Е со неа супер бил.
Не само педер, туку и педер у душа шо би рекол зоти з.
Милион посто коа виде дека не сум геј ме провоцираше да му ја влепам една и да го отерам упм и уште насилник ќе станев и да ме избркаа.Замисли да се пожалев негде...па може да те утепа буквално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom