Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Завчера, на Бадник, деца кои учествувале во бадникова поворка и пееле божиќна песна биле избркани од Capitol Mall во Аеродром од обезбедувањето на mall-от, без никакво објаснување. Иако, сите може да претпоставите зошто е тоа така. Јас би да им го бутнеме малце рејтингот (кој и онака го немаат) на facebook со по едно Do not recommend - https://www.facebook.com/capitolmall/reviews/ а може и тука: https://www.google.com/search?sca_e...30&dpr=1.25&aic=0&sei=VhhgadH-K5eUxc8P4JWe6AE

Кеј, бебиња и мали деца во авион?

Зошто да не.

Snap Back Bow And Arrow GIF by CBS

Драга Кајагана,

Викингшки дневник бр.25 стига малку порано од очекуваното. Нова година славев со Little China Girl - Julie, ама се што е убаво кратко трае... Детали ТУКА.

IMG_20260101_003206.jpg

На плавите паѓам секогаш. Тоа е балканецот во мене.

1000058342.jpg

Пред 2 години се ложев на еден Берлинец. Ајде да видиме дали Бог ме сакал толку. До сега добив, секој што посакав.
Плус тоа не сум го видел бронзеново ѕвонче во живо.

1000056183.jpg
1000058350.jpg

Последно уредено:
Имам нов Аватар ќеј. И не, не е синокожец од 4 метра од Пандора.
Туку, ни помалку ни повеќе, Лео Мудриот. Член на Македонската Династијата во Константинопол, бил екстремно начитан, така го добил и прекарот. Вториот Василеос Василеон Василеуеи Василеуоуса од мојот сој.

1000058409.jpg

Круната на Лав е една од најинтересните Византиски. Украсена со бисери, светци/апостоли, статуа на Марија и централно позициониран планински кварц кристал.
Украдена од Крстоносците. Сега е во Венеција.

1000058407.jpg1000058408.jpg

Последно уредено:
Драга,

според завчера вечер т.е. вчера сабајле постот што го ти го напишав тука, можеш само да замислиш како сум си поминал вечерта.

п.с. Сите на Цобе му честитавте именден а никој на Чолка.
@cholismo за многу години името. :smirce:

Драга
Здравјето ми го земаа. Буквално. Стрес, нервози, понижувања, премолчена болка… сѐ тоа се таложи и на крај телото плаќа. Ама нема да им го дадам и целиот живот. Доста беше. Најстрашно е што таквите луѓе продолжуваат понатаму како ништо да не било, а ти остануваш да се бориш сам со себе. Да одиш по доктори, да се крпиш физички и психички, и да се прашуваш кај згреши што дозволи некои особи толку да те уништат, а вистината е дека не згрешив. Само верував. Не се менуваат. Се хранат со тоа што ти го губиш. Затоа да, ми го земаа здравјето. Ама тука му е крајот. Нема да им ги дадам и моите години, мојот мир и мојата иднина. Некои луѓе не заслужуваат ништо повеќе од дистанца и тишина, а јас заслужувам живот без нив.
Другите, што ги викав блиски, ме оставија кога ми беше најтешко. Не направија ништо лошо само си заминаа, а тоа понекогаш боли повеќе од сѐ. Денес не ги барам. И тие не ме бараат. И тоа ми е доволен одговор за тоа колку навистина им значев.
Така го чуваат аманетот што им го остави мајка ми...
Осеќам огромна болка и бес...

Како да го сфатам некој кој не успеал, не сакал, не можел во нешто, се исмејува со оние другите кои го направиле истото? Заминал возот за многу работи, а оние што го фатиле на време за него се дебилчиња што мислат само со тоа што се качиле на време на тој воз успеале во животот, ја исполниле мисијата за која се тука на земјата... Појма немам.

И оние извинете не сакам да се мешам и не сакам погрешно да ме сфатите, да не испадне дека оговарам ама... Ама... Ама... Секаде го има овој ама. Еден.

Што прави другиот гајле ми е. Па поооосебно со неговиот живот. Се качил на воз, на стар точак, не ме ни интересира ни ми менува нешто. Со време дури почна и да не ми менува ништо и кога јас сум метата.

Една колешка на -10 седеше со отворена врата да прати надвор кој како излегува, со кој, до кога, како, зошто... Лоша беше вистина и кога почина викаа кармата ја фати.

Јас мислам ја фати промаја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom