Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе не сум ве читал повеќе од година, и уште се инаетиш како магаре на мост.Znaci imas negde 250-300eur sekoj mesec samo za kukjen sovet I davacki za opstina.
Plus struja, voda, greenje....
Потенцијалот е различен, и квалитетот на животот е различен.A be sekako deka e poubava kukja avstralija, ne vikam ne, opstestvoto e kade Kade poubavo, ama ne me ubeduvaj deka bilo ista cena Skopje i Sydney. Da bese taka ja odma menjam staot vo Skopje za Stan vo Sydney.
Fakt e deka Sydney cenata e 6-10k evro za kvadrat so Plata 3.4k. soodnosot Plata Cena na kvadrat e isti so skopje.
iskreno citajki go postov se smeskav vo pozitiven aspekt, drago mi e epten deka na site tamu vie dobro i deka si odrzuvate kontakt.Абе не сум ве читал повеќе од година, и уште се инаетиш како магаре на мост.
На @Xibalba му имам отидено и дома, станот му е на екстра локација, 5 мин возење до преубава плажа, 15мин јавен превоз до строг центар на градот. Да реши да го изнајмува, и да си дојде таму, како алва ќе отиде за 3000+ долари месечно.
Исто и @kano, со него сме блиску, куќата му е на 5 мин пешки од една од најпознатите плажи во Австралија, со базени со триста чуда, иста приказна, ако реши да се врати во Македонија, не треба да мрдне со прст, ќе живее од киријата.
Под одржување на зграда се подразбира навистина одржување и внатре и надвор, со редовни инспекции, чистење, косење трева и одржување на двор и тн. Гратис, ако некој комшија прави галама, или проблеми, само пишуваш на агенцијата и/или општината ако си во куќа, и ќе го решат по итна постапка. Една џукела немам чуено да лавне, а јас сум во куќа и пола улица имаат миленичиња.
Да не споредуваме како изгледаат населбите тука, од паркови, до широки и стакло чисти улици, се правено по урбанизам, па се до плажи на неколку минути од дома.
2500 евра во Скопје е луда цена, ако земеш во обзир дека немаш ни бенефити од државата при купување како овде, и си оставен сам на себе кога ќе те брка банката, ебан си до кочанка. Е сега луѓе што решиле да останат таму, немаат избор и ќе платат, ама луѓе кои се отселиле ми се тешка енигма оти инвестираат пари во станови во Скопје.
, а се почнати од 2016 та мислам), ја прашувам до кога ќе бидат готови, ми вика - Најверојатно крај на 2023 та зградата ќе помине технички прием и ќе си добиете клучеви и имотни листови. Јас баталив тогаш за среќа пошто гледам луѓево уште не можат да се вселат во зградата.
www.slobodenpecat.mk
Проблемот е што на темава Скопје го споредуваат со Виена, Минхен, Париз, СиднејПотенцијалот е различен, и квалитетот на животот е различен.
Второ, греота е воопшто и да споредуваш град како Сиднеј со Скопје. Едниот е во топ 10 најубави градови, над 5мил град, и меѓу најпопуларните туристички дестинации, нема човек на планетата што нема чуено за него, а вториот е еден од најлошите градови во Европа, рандом села низ Германија имаат поголеми атракции од Скопје.
затоа што институционално е главен град.Што збориш, еј. Ваква анализа на пазарот за недвижнини немам прочитано до сега. Се гледа дека ги познаваш работите, мора да си во тек. Само експерт може да знае дека цените се нагоре, а квалитетот надолу.Цените нагоре, квалитетот на живот надолу..... и така.
Vajda ne bese poenta na muabetov kolku e ubavo tamu. Zaso 99.9 posto od lugjeto tuka sekako znaat deka e poubavo tamu, ama ne mozhat da otidat.Потенцијалот е различен, и квалитетот на животот е различен.
Второ, греота е воопшто и да споредуваш град како Сиднеј со Скопје. Едниот е во топ 10 најубави градови, над 5мил град, и меѓу најпопуларните туристички дестинации, нема човек на планетата што нема чуено за него, а вториот е еден од најлошите градови во Европа, рандом села низ Германија имаат поголеми атракции од Скопје.
Денеска прочитав некаде наслов за Порта Супериум од некој медиум, ама не можам да го најдам. Сакам само да го споделам моето искуство. Пред околу три години отидов да се распрашам канцеларија им беше карши соборна, бидејќи тогаш цената беше околу 1300–1400 евра за квадрат. Бев во нивните канцеларии, ми го претставија планот и сè беше во ред додека не побарав да го видам станот што би бил мој, додека е во градба.
Не ми дозволија. Им реков: Како така? Давам пари, а не можам да видам што купувам? Што ако има столб, или не ми се допаѓа распоредот, или нешто друго? Одговорот беше: „Така ни е политиката на компанијата.“
Тука малку се замислив и се откажав. Сега читам дека луѓето уште не можат да се вселат…во тој комплекс...значи ..
Mislam i vekje ne pravat tehnicki priem nigde. Si pravi firma, najcesto nivnaНекој, по грешка, ме додал во нивната фејбук чат соба, каде што се сите станари. Страшно што се читам. Поделени клучеви од станови, без извршен технички прием. Мајко мила.
Vajda ne bese poenta na muabetov kolku e ubavo tamu. Zaso 99.9 posto od lugjeto tuka sekako znaat deka e poubavo tamu, ama ne mozhat da otidat.