Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Мене доста луда приказна ми беше и на Светсково првентсво во дисциплина маратон жени кога 3то место зема уругвајката Julian Paternain, која на крај не знаеше ни сама дека е 3то и се фати за глава кога виде дека само 2 се пред неа завршени. Уругвај е тотално со никаква традиција за маратон и генерално за било која дисциплина во трчање, џокер во ракавот и била преселбата во Англија, па во Америка и можноста да се развива како атлета во поповолни услови, а со тоа и да напредне, но сепак тоа не ја прави помалку луда приказната. Мислам кога трчаше немаше прегледност од тие пред неа кој се откажува, ниту колку ја пратат првата група која и бегаше и ја немаше на видик, така да мислам вистинско беше изненадувањето на крај. Патем девојчето е сеуште 25 години.

1758584164206.png

Последно уредено:
Ќе смрзнеме на 6 степени у 8 саат :D У 7 додека чекаме ќе биде 4.
Викав поладно ама не волку....

18 макс со 7 минимална за во Недела, подобро време за трчање здравје ќе паѓаат пр :D

Инаку предложете некоја добра патика да се подновам, сакав Saucony Tempus ама само 10 ус број им е останат во Scout

18 макс со 7 минимална за во Недела, подобро време за трчање здравје ќе паѓаат пр :D

Инаку предложете некоја добра патика да се подновам, сакав Saucony Tempus ама само 10 ус број им е останат во Scout
Asics Gel-Kayano 30 mislam deka se moite i sum prezadovolen

Ќе смрзнеме на 6 степени у 8 саат :D У 7 додека чекаме ќе биде 4.
Викав поладно ама не волку....
Битно моите 20 степена за во мај ви беа многу :kafence:

Таман да почувствуваме малку од временските услови кои биле присутни на првото издание во 1997, кога со кебиња ги чекале на финиш:
П.с. Ова е прв дел од стартот, на вториот и третиот дел може да се видат снегови и временски непогодби :D

Таман да почувствуваме малку од временските услови кои биле присутни на првото издание во 1997, кога со кебиња ги чекале на финиш:
П.с. Ова е прв дел од стартот, на вториот и третиот дел може да се видат снегови и временски непогодби :D
Па според датумов, 23 март не знам што требале да очекуваат. Башка тогаш и немало глобално затоплување како лани на пример кога на 23 март беше 15 - 20 степени. :icon_mrgr:

Али има многу јаки моменти: Стартните бројчиња во форма на ќеси, се трчаат некои рандом рути во Маџари, Трпе 2:25 маратон, пречек со ќебиња на финиш (во денешно време прво со медали чекаш па макар -10 да е :D ), орото традиционално. Се гледа хардкор маратон споредбено денес со фенси модерен Виз :D

Али има многу јаки моменти: Стартните бројчиња во форма на ќеси, се трчаат некои рандом рути во Маџари, Трпе 2:25 маратон, пречек со ќебиња на финиш (во денешно време прво со медали чекаш па макар -10 да е :D ), орото традиционално. Се гледа хардкор маратон споредбено денес со фенси модерен Виз :D
Затоа и тогаш личевме на држава, а не ова сега.

Кога си кај Saucony може Endorphin. (y) Ако си за долги стази исто добри се Brooks Glycerin Max, Hoka Clifton 9, Asics Novablast 5.
Автоматски споено мислење:

Стварно сиромашно изгледа цел настан кога ќе споредиш како во 2025 се организираат едни маратони, но погледнете без техника, скапи часовници/телефони/слушалки едноставно облечени со желба за трчање.
Многу постари полупрофесионалци и професионалци ми имаат кажувано дека во тоа време онака да трчаш подолго од 20мин ги сметале за лудаци и од автомобили им биле покажувани знаци (дека не се нормални) кога некој автомобил ќе поминел покрај некој што правел тренинг. :confused: Чудни времиња, денес е тренд да имаш телефон од 1000е закачен на рамото, слушалки 200е и некој Гармин Феникс од 700е :cautious:

Последно уредено:
So srekja i lesni noze na site vo nedela. Mene ke mi bide ova cetvrt half i se nadevam naredna godina ke go zaokruzam so jubilejna petka pred da me akne middle age crisis pa da pocnam 42ki.
Со лесно Бавча! Ќе бркаш некое време?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom