Дали орал/анал се води изневерување?

Член од
29 март 2025
Мислења
11
Поени од реакции
18
ma4e ne te varav, samo mu go ispusiF i se lapavme...

normalno deka sekoj vid na intima, dali lapanje, dali seks, dali oralno, vaginalno ili analno zadovoluvanje na druga licnost koja sto vo momentot ne ti e partner, dodeka si vo vrska e izneveruvanje.

ne, toa sto na eden nacin go zadovolila, a ne na drug ne ja opravduva situacijata.

ps, koj ti garantira deka bilo samo analno, istata osoba sto vekje te izneverila? :)

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.101
Поени од реакции
3.833
Јас да ти кажам не гледам разлика во неморалното однесување тогаш и денес.
Историски гледано, многу работи биле прифатени, ама денес ги гледаме со друга перспектива. Како и да е, сепак се зависи од личните вредности и што секој од нас смета за морално или неморално. Истото важи и за исламот.
Постои разлика и тоа голема, денес "моралните" се кријат, кога прават такви работи "неморални" ;) и со крстот на чело се, вака за пред народ, а во тоа време "неморалните" не си го криеле својот "неморал" и пожуди, барем биле искрени и не се правеле светици.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.636
Поени од реакции
11.927
Постои разлика и тоа голема, денес "моралните" се кријат, кога прават такви работи "неморални" ;) и со крстот на чело се, вака за пред народ, а во тоа време "неморалните" не си го криеле својот "неморал" и пожуди, барем биле искрени и не се правеле светици.
Да, лажен морализам е тоа. Има такво нешто.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.669
Поени од реакции
31.567
Јас да ти кажам не гледам разлика во неморалното однесување тогаш и денес.
Историски гледано, многу работи биле прифатени, ама денес ги гледаме со друга перспектива. Како и да е, сепак се зависи од личните вредности и што секој од нас смета за морално или неморално. Истото важи и за исламот.
Кога се би зависело од личните убедувања тогаш нема да постои етика и морал и секој ќе си прави како сака.
Воук глупаците настанаа од тој принцип и отруа се.
Нелогиката стана логика, квази наука стана наука.
Така да, темава има јасен, очигледен одговор - Да.
Другото е сеир.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.636
Поени од реакции
11.927
Кога се би зависело од личните убедувања тогаш нема да постои етика и морал и секој ќе си прави како сака.
Воук глупаците настанаа од тој принцип и отруа се.
Нелогиката стана логика, квази наука стана наука.
Така да, темава има јасен, очигледен одговор - Да.
Другото е сеир.
Секако, кога се би зависело од лични убедувања би имало и анархија. Но, очигледно е дека некои луѓе си ја имаат мувата на главата, па си бараат некакво оправдување за нивните каприци и реално во таква ситуација не ти останува тебе ништо друго освен да кимаш со главата и да не се согласуваш со нив.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
829
Поени од реакции
2.261
Се мислев дали да ја стаам темата тука или во филозофија, но откако го прочитав неколку пати насловот, одговор сам некако ми се појави.
Прашањето ми е дали според вас орал и/или анал се води изневерување. Во религијата е интересно што го наоѓам и ко nothing special (нема пенетрација со орган за правење деца) и ко грев со голема казна (не сум некој религиозен човек но сметам дека е религијата е склоп на историски факти и ставови)
Воден ко разговор со разни луѓе претежно им е јасен ставот, но има и некои кои вадат интересни ставови па затоа ме интересира вашето.
Според мене, тоа си е изневерување, но дајте вие кажете што мислите според вас?
Според твојава логика,дали двајца мажи кои имаат орал/анал се педери?:cautious:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.175
Поени од реакции
7.236
Според твојава логика,дали двајца мажи кои имаат орал/анал се педери?:cautious:
Епа ако изневеруваат тогаш се тешки педери.
Автоматски споено мислење:

Ok nastrana seirot, sto e za vas izneveruvanje. Kade trgate crta ?
@Aceso @Darling
@cholismo
Ако очите ти погледнат друга особа претпоставувам дека е женскиот став :icon_lol:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.338
Поени од реакции
10.113
Ако очите ти погледнат друга особа претпоставувам дека е женскиот став :icon_lol:
Жените се љубоморни ама само на муабет, по своја природа кај нив е најбитно да се докопаат до добра ДНК, се друго е секундарно. Е мушко ќе го боли да осети туѓ пенис у уста на таа што ја сака, рогови се најтежок товар...може по цел ден у рудник да работиш и да опстанеш, со рогови тешко.
Секако генерализирам, човекот е комплексно суштество...има секакви луѓе.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.001
Поени од реакции
22.418
На повидок нова реклама на Колгејт.

@cholismo глеа Атлетико Мадрид финале Лига Шампиони,они одвај дефанзивно тепаф 1:0. Чолка од радост пуши кур на кога стигне,иде дома мие зуби три д'на.

Дечко и вика простено ти е чупе, се додека мирува тфоето дупе.

Последно уредено:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.175
Поени од реакции
7.236
Сè она што ја нарушува довербата во врската, без разлика дали е физички или емоционално.
Значи може и со коцка да те извара ако не ти каже, не мора да е друга жена?

Kajgana Shop

На врв Bottom