Затоа друже јас снимам видеа од по 1 час а не само сличе секундарно кога климата има пик на перформанс!
И со вклучен дефрост имам едно видео... ко воли нек изволи....
Не велам дека моите мерења се поточни од тие на еуровент зашто навистина јас немам толку профи опрема и околина за да тестирам во домашни услови, ама не се до толку далеку како што пишал
@tzlatko погоре.
И не НЕ се сложувам дека тоа што измерил еуровент е апсолутен максимум и климата во ниедна секунда од нејзината работа не може да даде подобри резултати.
But thats just me...
Dali ti se slozuvas ili ne si e tvoe, ama i jas ne se slozuvam deka toa sto ke se presmeta so formulata e pravata vistina.
Presmetuvas MOMENTALEN COP, znaci za toj daden moment, ne zemas vo predvid pred toa ili posle toa. Uste pa i nekoj si mnozat po X minuti/sekundi i opa e volku e za saat. I posle proizvoditelot ve laze be gledaj ja mojava 7ca ima A++++ a proizvoditeolot mi ja prodade kako A, znaci u start sme bolje od inzinierite sto se plateni da go napravat uredot. Zamisli kakva klima ke bese ako se soberevme od forumov da ja sklopime, pa Gree odma ke idese No.2
Se slozuvam so toa deka vo daden moment klimata ke izvadi podobri performansi od Eurovent, ama zatoa i vo nekoi ke izvadi polosi i na kraj koga ke go fatis prosekot tocno e deka ke dojdes na nekoe ramniste okolu Euroventot znaci ne si bil mnogu daleku, ama ako samo si go zemes najdobriot rezultat i go pomnozis so vremenski interval za da presmetas kako tuka sto pravat e volku mi predalo za saat vreme e cista laga i nisto poveke od toa.
PS ne mi repliciraj jas ova pravam jas ona, toa koga strelco ke ti se smee na tvojot trud da go pisuvas. Nikade ne rekov deka ti gresno si izmeril, naprotiv ako gi zememe tvoite merenja ke dobieme daleku porealna slika za toa kako raboti LN vo tvojot prostor, ama golem del od clenovite tuka pisuvaat mojata imase vlez volku izlez onolku setirana na taa brzina sakas veruvaj sakas ne (nekoi duri ni slikice ne stavaat a sakaat da gi smetame nivnite merenja za relevantni)
PPS od druga strana gledas jas nit merenja stavam nit meram temperatura na vlez nit na izlez, ona sto go spodeluvam e deka mene mi e udobno na temperaturata na koja gream, imam ramnomerno raspredelena temperatura i trosam pomalku kilovati sporedeno so toa sto sum potrosil lani koga sum imal drug setap doma. Znaci mozam da kazam dali sum zadovolen ili ne, a za poveke od toa imaat institucii koi ke im izmerat kolku sto kako.
Lani samo fh35vghz bese staveno na MAX fan celo vreme od koga ja vkluciv do gasenje tamu nekade pocetokot na Maj, vo ladnoto urlase rabotese so puna parea. Godinava istata taa no so plus RW25VGHZ vo prostorot dvete na MAX FAN gi primetuvam deka ne sekogas duvaat so ista jacina znaci i pokraj toa sto baram MAX oni saltaat gore dole, sum gi videl i ednata da zgasi (pa duri i dvete sum gi videl da zgasat) zasto nivniot minimum bil poveke od togasnite zagubi (koj gi znae moze kineski mi se cim vaka rabotat) ama ona sto uste ne sum go videl da ima oscilacii pogolemi od 0.5 stepeni vo prostorot.