Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
////// Kada se sve sabere i oduzme, ne mora da znaci da ce klima sa nalepnicom Gree da bude bolja od C&H (ako se stvarno pravi u Gree)...........
Sve zavisi ko narucuje klime od njih i sta trazi da sa cim sastavi i koliko hoce da plati......... Pre verujem nekim velikim kupcima-prodavcima koji stavljaju svoje nalepnice i za koje Gree godinama pravi klime------ nego nekim cudnim modelima sa nalepnicom Gree koji se samo uvoze u pojedinim zemljama i nigde vise...... Rastegljiv je pojam nalepnica Gree ....... U oba slucaja ne moraju ni Eurovent da imaju .... ///////

Vivax ACP-18CH50AERI+ + WiFi модул - 45.999 ден.
GREE Charmo ARCTIC R32 -25C 18000Btu - 44.999 ден.

Може да ми дадете мислење која од овие клими е подобра опција за греење на соба од куќа од околу 35 квадрати? Или предложете доколку има друга подобра клима за таа цена.
Gree e mnogu pojaka od Vivaxot, kako vo kapacitet, vo izduv skoro za 50%, 7 brzini ….i uste mnogu raboti.

• Ми се допаѓа
Reactions: DB.
Gree e mnogu pojaka od Vivaxot, kako vo kapacitet, vo izduv skoro za 50%, 7 brzini ….i uste mnogu raboti.
Ти ако планираш да ја користиш во 7ма брзина со најјакиот и издув да си си ја купиш, а други луѓе да не лажиш.

Vivax ACP-18CH50AERI+ + WiFi модул - 45.999 ден.
GREE Charmo ARCTIC R32 -25C 18000Btu - 44.999 ден.

Може да ми дадете мислење која од овие клими е подобра опција за греење на соба од куќа од околу 35 квадрати? Или предложете доколку има друга подобра клима за таа цена.
//// Ne znam sta da ti kazem ----- pored balkanskih zemalja---Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, ja ovaj Vivax na brzinu nadjoh skoro po citavoj EU i Rusiji --- da se prodaje:

cak i u Finskoj

......... dok ovu drugu nigde, iako sam probao svakakvu vrstu pretrage ---- i na osnovu trgovackog naziva i na osnovu oznake unutrasnje-spoljne ..... //////

//// Ne znam sta da ti kazem ----- pored balkanskih zemalja---Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, ja ovaj Vivax na brzinu nadjoh skoro po citavoj EU i Rusiji --- da se prodaje:

cak i u Finskoj

......... dok ovu drugu nigde, iako sam probao svakakvu vrstu pretrage ---- i na osnovu trgovackog naziva i na osnovu oznake unutrasnje-spoljne ..... //////
Zato je ima kod nas, Gree u MK uvek donosi najnovije modele.

Него ќе пуштите еуровент сертификати за Pular и Charmo? :)

Бот ја пуштив за Haier Tundra-та, со старата и новата ознака. Си ги помешал лончињата.
Ај викни по сабајлечки за помош од екипата, нека дое Стрелчо да те спасува. :)

Бот ја пуштив за Haier Tundra-та, со старата и новата ознака. Си ги помешал лончињата.
Ај викни по сабајлечки за помош од екипата, нека дое Стрелчо да те спасува. :)
Botche, imas pozdrav od Gree No.1

Не може човек да ти замери. Акал некој повеќе некој помалце. Шо да се праи, природа. :)

Back
На врв Bottom