- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 2.322
- Поени од реакции
- 5.357
Бицепс и трицепс, премногу досадно. Немам мотивација за нив, гледам што побрзо да ги завршам и да бегам.
Па не баш…стомачните треба само малце вежбање и да се стопи салото на стомак за да излезат да се познават,
Може.Здраво , дали е паметно да го користам производовhttps://www.pbc.mk/redweiler-480g (кој сам со себе содржи мала доза креатин) во комбинација со 3 грама креатин дополнително?
Zemisi citrulin malat,kreaklinin i arginin. Drugo nisto ne ti treba. Ke imas i sila,energia,fokus,pumpa.Здраво , дали е паметно да го користам производовhttps://www.pbc.mk/redweiler-480g (кој сам со себе содржи мала доза креатин) во комбинација со 3 грама креатин дополнително?
Od citrulinot ke imas benifit,podobra pumpa i izdrzlivost. Beta alaninot samo frlanje na pari i nema bas nekoj benifit.Вежбам нешто повеќе од 2 месеци, од суплименти земам Веј Изолат и Креатин Монохидрат, се мислам дали да земам Л Цитрулин и Бета Аланин? Каква корист би имал од нив и колку?
Вежбам нешто повеќе од 2 месеци, од суплименти земам Веј Изолат и Креатин Монохидрат, се мислам дали да земам Л Цитрулин и Бета Аланин? Каква корист би имал од нив и колку?
Креатинот има нај докажани бенефити...Od citrulinot ke imas benifit,podobra pumpa i izdrzlivost. Beta alaninot samo frlanje na pari i nema bas nekoj benifit.
Mada i kreatinot e sranje ali e dosta popularen pa ke go ostavime nego na strana.
Koj benifit e dobien od kreatinot ? Ne to so go pisi na hartija tuku dobien benifit od praksaКреатинот има нај докажани бенефити...
Креатин ти е најдобра опција од тие...
Па цитрулин...
Сега протеинот ne e must ако земаш доволно од исхрана но предноста е во тоа што е "лесен" за приготовка...инстант 25г протеин или колку и да е...
Сепак прво среди исхрана потоа суплементи..
Па дури и со ептен средена исхрана пак би ти требало креатин т.е ако земаш би имало бенефити дека од храна не можеш да внесеш доволно.
Креатинот е добро познат по својата способност да го зголеми краткорочното, високоинтензивно вежбање со поддршка на производството на АТП, примарната енергетска валута на телото. Особено ефикасен е за активности како подигање тежини и спринтање. Цитрулинот, пак, се користи за подобрување на издржливоста и намалување на заморот при продолжено или интензивно вежбање. Дејството му се базира на зголемување на нивоата на азот оксид, што може да подобри циркулацијата на крвта и доставувањето на хранливи материи до мускулите.Koj benifit e dobien od kreatinot ? Ne to so go pisi na hartija tuku dobien benifit od praksa
Od citrulinot ke imas benifit,podobra pumpa i izdrzlivost. Beta alaninot samo frlanje na pari i nema bas nekoj benifit.
Mada i kreatinot e sranje ali e dosta popularen pa ke go ostavime nego na strana.
Па гледам на доста почетници им препорачуват фитнес тренерите да ги пијат овие суплименти па затоа викам да земам. Значи Цитрулин само да земам доволно ми е. Кој Цитрулин да го земам или нема врска?Креатинот има нај докажани бенефити...
Креатин ти е најдобра опција од тие...
Па цитрулин...
Сега протеинот ne e must ако земаш доволно од исхрана но предноста е во тоа што е "лесен" за приготовка...инстант 25г протеин или колку и да е...
Сепак прво среди исхрана потоа суплементи..
Па дури и со ептен средена исхрана пак би ти требало креатин т.е ако земаш би имало бенефити дека од храна не можеш да внесеш доволно.
L-citrulline malateПа гледам на доста почетници им препорачуват фитнес тренерите да ги пијат овие суплименти па затоа викам да земам. Значи Цитрулин само да земам доволно ми е. Кој Цитрулин да го земам или нема врска?
Искрено шо бенефит осети од l-tyrosine осети или онака го земаше, кофеин е многу подобро за пре воркоут.L-citrulline malate
L-Citrulline vs. Citrulline Malate Performance Comparison
Citrulline is closely related to the production of nitric oxide within the body. So which form of citrulline better boosts performance: L-citrulline or citrulline malate?www.bodybuilding.com
Од мкд имам земено од пбц, и тоа оти беше многу ефтин. Инаку го нарачував од интернет, од iherb:
ALLMAX, Citrulline Malate 2:1, 10.58 oz (300 g)
au.iherb.com
Дозите ќе си ги пробаш самиот, прв пат кога го пиев почнав со тоа од опаковката, после дигнав до 6гр на ден и тоа ми беше најдобра доза ако го земам чист. Но, скоро никогаш не земам едно, го комбинирам со бета аланин, бетаин, таурин, тирозин, креатин...зависи што сум начекал по продавниците и колку кеш сум имал.