Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.322
Поени од реакции
5.358
Бицепс и трицепс, премногу досадно. Немам мотивација за нив, гледам што побрзо да ги завршам и да бегам.

Член од
21 август 2017
Мислења
16
Поени од реакции
1
Здраво , дали е паметно да го користам производовhttps://www.pbc.mk/redweiler-480g (кој сам со себе содржи мала доза креатин) во комбинација со 3 грама креатин дополнително?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Здраво , дали е паметно да го користам производовhttps://www.pbc.mk/redweiler-480g (кој сам со себе содржи мала доза креатин) во комбинација со 3 грама креатин дополнително?
Може.
ПС. 5 грама креатин не може да предизвика штета освен ако немаш веќе некој голем постоечки проблем со бубрезите.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.519
Zemisi citrulin malat,kreaklinin i arginin. Drugo nisto ne ti treba. Ke imas i sila,energia,fokus,pumpa.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.300
Вежбам нешто повеќе од 2 месеци, од суплименти земам Веј Изолат и Креатин Монохидрат, се мислам дали да земам Л Цитрулин и Бета Аланин? Каква корист би имал од нив и колку?

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.519
Вежбам нешто повеќе од 2 месеци, од суплименти земам Веј Изолат и Креатин Монохидрат, се мислам дали да земам Л Цитрулин и Бета Аланин? Каква корист би имал од нив и колку?
Od citrulinot ke imas benifit,podobra pumpa i izdrzlivost. Beta alaninot samo frlanje na pari i nema bas nekoj benifit.
Mada i kreatinot e sranje ali e dosta popularen pa ke go ostavime nego na strana.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Od citrulinot ke imas benifit,podobra pumpa i izdrzlivost. Beta alaninot samo frlanje na pari i nema bas nekoj benifit.
Mada i kreatinot e sranje ali e dosta popularen pa ke go ostavime nego na strana.
Креатинот има нај докажани бенефити...
Креатин ти е најдобра опција од тие...
Па цитрулин...
Сега протеинот ne e must ако земаш доволно од исхрана но предноста е во тоа што е "лесен" за приготовка...инстант 25г протеин или колку и да е...
Сепак прво среди исхрана потоа суплементи..
Па дури и со ептен средена исхрана пак би ти требало креатин т.е ако земаш би имало бенефити дека од храна не можеш да внесеш доволно.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.519
Па цитрулин...
Сега протеинот ne e must ако земаш доволно од исхрана но предноста е во тоа што е "лесен" за приготовка...инстант 25г протеин или колку и да е...
Па дури и со ептен средена исхрана пак би ти требало креатин т.е ако земаш би имало бенефити дека од храна не можеш да внесеш доволно.
Koj benifit e dobien od kreatinot ? Ne to so go pisi na hartija tuku dobien benifit od praksa :D

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Koj benifit e dobien od kreatinot ? Ne to so go pisi na hartija tuku dobien benifit od praksa :D
Креатинот е добро познат по својата способност да го зголеми краткорочното, високоинтензивно вежбање со поддршка на производството на АТП, примарната енергетска валута на телото. Особено ефикасен е за активности како подигање тежини и спринтање. Цитрулинот, пак, се користи за подобрување на издржливоста и намалување на заморот при продолжено или интензивно вежбање. Дејството му се базира на зголемување на нивоата на азот оксид, што може да подобри циркулацијата на крвта и доставувањето на хранливи материи до мускулите.

За креатин има многу студии што укажуваат за неговата ефикасност...

За протеин, гејне - не очекувај ништо... Надополнување да дупки во исхраната...

Цитрулин, и бета аланин би ги сместил после креатинот...креатинот е нај ефективен...

ПС. Не мора ни протеин ако зема доволно од исхраната а ако зема креатин монохидрат (creature®) најчиста форма а и не мора... Доста е монохидрат слични се.
А ако зема протеин не мора изолат...фрлање пари ако е рекреативен...доста е концентрат.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.300
Па цитрулин...
Па гледам на доста почетници им препорачуват фитнес тренерите да ги пијат овие суплименти па затоа викам да земам. Значи Цитрулин само да земам доволно ми е. Кој Цитрулин да го земам или нема врска?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
1) Креатин
2) Протеин по потреба
3) Цитрулин

Од горе набројаните...

Цитрулин тука во мк незнам кој ги има а не ни знам каде да барам... пошто не ни вежбам кажи помеѓу кој ти е изборот па ке ти кажам кој би бил подобар...
Инаку најдобра опција е од интернет да се порача но незнам колку е исплатливо а истиот можда и тука го има...
Пиши помеѓу кој се двоумиш...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Па гледам на доста почетници им препорачуват фитнес тренерите да ги пијат овие суплименти па затоа викам да земам. Значи Цитрулин само да земам доволно ми е. Кој Цитрулин да го земам или нема врска?
L-citrulline malate

Од мкд имам земено од пбц, и тоа оти беше многу ефтин. Инаку го нарачував од интернет, од iherb:

Дозите ќе си ги пробаш самиот, прв пат кога го пиев почнав со тоа од опаковката, после дигнав до 6гр на ден и тоа ми беше најдобра доза ако го земам чист. Но, скоро никогаш не земам едно, го комбинирам со бета аланин, бетаин, таурин, тирозин, креатин...зависи што сум начекал по продавниците и колку кеш сум имал.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
L-citrulline malate

Од мкд имам земено од пбц, и тоа оти беше многу ефтин. Инаку го нарачував од интернет, од iherb:

Дозите ќе си ги пробаш самиот, прв пат кога го пиев почнав со тоа од опаковката, после дигнав до 6гр на ден и тоа ми беше најдобра доза ако го земам чист. Но, скоро никогаш не земам едно, го комбинирам со бета аланин, бетаин, таурин, тирозин, креатин...зависи што сум начекал по продавниците и колку кеш сум имал.
Искрено шо бенефит осети од l-tyrosine осети или онака го земаше, кофеин е многу подобро за пре воркоут.
Бетаин (tmg) ако збориме за истото одлично оди оди само со б витамини и многу малце со креатин.

Kajgana Shop

На врв Bottom