- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.525
- Поени од реакции
- 114.689
Ти имам пишувано што се случуваше тогаш али ајде. Имаше проблем со стапалото, односно имаше фрагмент што го боли и му стиска некој нерв па со инјекции го контролираа тоа и ја ублажуваше болката. Затоа одма после РГ отиде на рутинска операција каде тој фрагмент му беше отстранет. Друго, околу стапалото, Рафа и ден денес има проблеми со него само што е свесен дека тие проблеми се ненадминливи и мора да живее со нив. Има некоја девијација на стапалото, искрено не знам терминот како беше, а и небитно е за муабетов.narativot dali glumel ili ne,od nas,fanovite na Djovak,sekogash,ama bash sekogash beshe reakcija na ,,vashite,, (fanovite na Nadal) postovi deka Novak glumel povredi.Taka da,temata okolu glumenjeto nanazad e bash ping-pong prepiska megju ,,nas,, i ,,vas,,.Kolegata pogore napisha korekten post,pretpostavuvam aludirajki na eksperimentalnite terapii shto gi koristel Rafa vo minatoto,a najpovekje na lanskoto manijakalno shibanje inekcii protiv bolki na RG, kako shto sam si prizna.I ti vo tvoj stil,odma defokus,degazman,se obiduvash da ja cepash diskusijata vo pogreshna nasoka.A nemashe potreba .Kolegata pogore postirashe teza koja drzi voda,dava razumna prichina zoshto teloto na Rafa otkazuva taka ,,naglo,, , a ti ,ako imash drugo mislenje,prodolzi go muabetot,ne sharaj.Eve,na mene,i den denes mi e enigma,a fala bogu ne sum ni sretnal drug takov slucaj,kade sportist denes pobeduva finale,utre na shtaki,i vo invalidska kolicka zaminuva doma,edvaj,bukvalno edvaj se dvizi,i posle desetina dena pak trenira najnormalno.Bash bi sakal i jas da probam od tie inekcii protiv bolki.Farmacevtskata industrija ke bide pobogata od naftenata industrija da gi pushti vo komercijalna upotreba i prodazba,ke nema covek na zemjata shto nema gi kupuva.
А причата на Spiegel не држи баш вода затоа што лани Надал го поеба колкот, а на РГ 2022 имаше проблем со стапалото така да не ја гледам баш поврзаноста али океј, негово мислење сепак.
А иначе кога сме кај повредите и мистериозноста, уште чекаме да биде објаснето како е можно со 3цм кинење на мускул да се доигра ГС турнир. Еден ако се најде да објасни што сака ќе го частам.