Исчезнати лица

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
Замисли да бираш да му веруваш на зборовите на министерот за внатрешни работи и на полицијата во твојата сопствена држава кои се директно вклучени во истрагата, наместо да му веруваш на некој си квази истражувач и детектив од Србија кој патем има доживеано такво политичко фијаско во својата држава па сега е очаен за публицитет. Што сум чудна, стварно нема логика. :unsure:

На овој може да му се симне капа само заради тоа што директно во сржта погодил дека народот се пали на сензационализам. До пред две недели наративот беше срам да му е на таткото, какво чудовиште, коцкар, наркоман, итн. сега па не е крив таткото, ниту еден родител не би му го направил тоа на своето дете.
Ти да бираш да му веруваш на министер, јас на политичар не верувам по дифолт.
За србинов не коментирам оти не знам што кажал
Јас не верувам ниту на муабети од пријатели, само споделив мислење
Еве ваму
Од полицајци имам разбрано дека признанијата на осомничените се потпишани по салам ќотек јадење. Најверојатно сите тројца осомничени иммаат алиби, демек цврсти докази дека биле на друго место во тоа време. Информацијава е од втора рака па земете ја со резерва.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.447
Поени од реакции
11.326
Ти да бираш да му веруваш на министер, јас на политичар не верувам по дифолт.
За србинов не коментирам оти не знам што кажал
Јас не верувам ниту на муабети од пријатели, само споделив мислење
Еве ваму
И да не им веруваш. Они ти се пример како не треба да се работи професијата полицаец.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
Е тоа и мене не ми е јасно зошто колегите од МВР не ги споделија снимките со кајгана форум. :unsure:
Низок удар, никој не го праша форумот. Сите поголеми настани имаа снимки.
Од Бродец протекоа снимки од полицајци како тепаат терористи
Од Диво насеље протекоа исто
Од Монструм протекоа снимки од форензичари
за случајов со Жежо и Вања протекоа снимки од други портали, и баш тие снимки не ги покажуваат осомничените.
Едно е да викаш "имам доказ" па ти верувај му, друго е да испаднат вакви или такви докази што ќе се врзат со осомничените а сами ќе можеме да ги видиме.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.959
Поени од реакции
6.047
Сериозно некој му верува на србинот?
Удбаши србски ги извршија убиствата, оној србски четник што два часа чита памфлет од удба ништо чудно да имал некоја релација со палчо.
И ова не го пишувам да бранам министер, или не дај боже бугараши како лубчо или оној у бигорски партениј.
Двете групи ги сметам за диво месо.
Се се само не македонци.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
И да не му веруваш. Они ти се пример како не треба да се работи професијата полицаец.
Па и јас тоа го велам. Неспособни се до коска, затоа не им верувам дека е завршено и транспарентно.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.447
Поени од реакции
11.326
Па и јас тоа го велам. Неспособни се до коска, затоа не им верувам дека е завршено и транспарентно.
Ти генерализираш. Греота е за таквите кои чесно и поштено си ја работат својата работа.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.849
Поени од реакции
30.760
Да бе друже, а кај се снимкиве? Ги видовме?
Оти тие портали што објавија снимки и слики, патниците во возилата не изгледаат на осомничените.
Еве трчаат да ги стават за тебе на форум и на фејсбук, си има истражна постапка.
Од кога тоа докази се даваат у јавност ?
Он да ги видел бе :tapp:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
А до каде е екстрадицијата на Палчо? Има некакви вести/датум кога ќе го испорачаат, или се е на пауза?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.562
Поени од реакции
11.564
Ти генерализираш. Греота е за таквите кои чесно и поштено си ја работат својата работа.
Таквите на прсти се бројат и се закопани длабоко ако некој случајно избие инстат прераспоредба му прават

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.668
Киднапирање и користољубие тука нема. Класична егзекуција.
Еден од осомничените му дал на Жежовски уметничко дело (он е уметникот) за 1500 евра. Овој му платил 1000 а остатокот не. Осомничениов тужи и добива и делото чека извршител, а самиот настан е пред ДЕСЕТ години. И осомничениов решава денес да го убие? И тројца други се нафаќаат? Градежник и политичар е Палчо, уметников е копаничар, каратистов е инструктор по карате и работи во комунално во општина, а штипјанецот е келнер. Сите се членови на иста партија, финансирана од Палчо, кој е милионер, веројатно земаат некои примања за нивната голема вклученост во партијата, ама сите четворица егзекутираат бербер за ненаплатени 500 евра од пред десет години за кои чека извршител да ги наплати?
Озбилно?
Киднапирање има, девојчето не е убиено дома освен ако незнаеш нешто друго. По она што е достапно за нас како информација, Палчо на тие тројцата им продал една приказна, за на крај он да си го заврши своето. Она што останува мистерија е вистинскиот мотив на убиецот.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.127
Поени од реакции
11.656
И почнавме... класика македонче, слушнав од еден познат, мене ми кажаа, ЈАС знам муабети.

Па друг се јави, завера е, не е тој убиецот, наместени се.

Човек кога ве чита си вика па ништо друго и не заслужуваме како народ и држава кога вака „размислуваат“ неколку тука, а всушност мнозинството меѓу нас во Македонија.

Веќе илузорно станува дали темата е затворена или отворена, ГНОЈ од народ живее тука и сака само сензација, шпански серии и задоволување на најпримитивни страсти - ништо повеќе. Наместо да го вклучат тоа бојлерот и да размислат малку пред да напишат нешто јавно или да искоментираат.

Еве ви прилика празници, најголемите православни, разглабајте по софри, по седенки, секој е експерт.
Лајна да јадат тие неколку во МВР, судска медицина, обвинителство шо стварно си ја знаат работата - некое рандом баце знае повеќе од нив. Секогаш.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Зурла го брани Палчо, не бил тој убиецот. Пребрајте му ги мислењата назад на темава ќе видите. Не наседнувајте, не се ова никакви теории, ова се рамноземјашки работи. Ќе си замисли тој како треба да изгледа вистината и потоа ќе изгради аргумент кој ги потврдува неговите фантазии. Од рамноземјашки мозок, толку.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.127
Поени од реакции
11.656
Зурла го брани Палчо, не бил тој убиецот. Пребрајте му ги мислењата назад на темава ќе видите. Не наседнувајте, не се ова никакви теории, ова се рамноземјашки работи. Ќе си замисли тој како треба да изгледа вистината и потоа ќе изгради аргумент кој ги потврдува неговите фантазии. Од рамноземјашки мозок, толку.
Знајш колку Зурловци има меѓу народот? Тоа е проблемот. Болест.

Член од
24 март 2023
Мислења
78
Поени од реакции
164
И почнавме... класика македонче, слушнав од еден познат, мене ми кажаа, ЈАС знам муабети.

Па друг се јави, завера е, не е тој убиецот, наместени се.

Човек кога ве чита си вика па ништо друго и не заслужуваме како народ и држава кога вака „размислуваат“ неколку тука, а всушност мнозинството меѓу нас во Македонија.

Веќе илузорно станува дали темата е затворена или отворена, ГНОЈ од народ живее тука и сака само сензација, шпански серии и задоволување на најпримитивни страсти - ништо повеќе. Наместо да го вклучат тоа бојлерот и да размислат малку пред да напишат нешто јавно или да искоментираат.

Еве ви прилика празници, најголемите православни, разглабајте по софри, по седенки, секој е експерт.
Лајна да јадат тие неколку во МВР, судска медицина, обвинителство шо стварно си ја знаат работата - некое рандом баце знае повеќе од нив. Секогаш.
Па народ збори зошто одговорните и институциите кои требаа да го решат случајов уште на 28-ми ноември 2023, сеуште молчат и ништо не е јасно.

Како не ти е срам да јадеш гурабии за народот а народот од сите страни дезинформиран и оставен 2 ипол месеци без никаков конкретен одговор.

Па уште и главниот осомничен им кидна или намерно некој го пушти за да не можат да му се земат парафински докази и за да не може да му се земе изјава веднаш, и да се заташка ситуацијава до максимум дур тие инволвирани во случајов најдат начин да си ги покријат трагите и или одговорноста.

Kajgana Shop

На врв Bottom