Mark Renton
I live by the tune, I die by the book
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 5.373
- Поени од реакции
- 4.904
Pescara
Процентиве од ракав ги маваш али ок, секако не ти е добра поентата и не е така како што кажуваш. Ај еве батали све, и УЕФА и ЛШ и Супер Лига, погледни ги ТВ правата во Шпанија и колку пари земаат Реал и Барса а колку останатите и дојди кажи ми дека Гранада зема 1% а продуцира 0.01% и дека не е фер тоа према Реал.Не е иста, во корист на Партизан е. Реал продуцира 15% од парите (карикирам) а добива само 5% назад. Партизан продуцира 0.01% од парите, а добива 1% назад. Во кој свет тоа е нормално?
Епа? Што е проблемот тука?Не е ни бренд вредноста на Пеко иста со тие на Најк и Адидас.
Ништо. Ко што не постои трета страна која го дели колачот на сите учесници на тој пазар, зошто мислиш дека е тоа ОК во фудбалот? Еве, ако не се лажам, ти си економист, што те учеше Таки Фити на Основи по Економија? Колку повеќе регулација постои и трети странки кои го регулираат пазарот, толку повеќе можности за корупција постојат.Процентиве од ракав ги маваш али ок, секако не ти е добра поентата и не е така како што кажуваш. Ај еве батали све, и УЕФА и ЛШ и Супер Лига, погледни ги ТВ правата во Шпанија и колку пари земаат Реал и Барса а колку останатите и дојди кажи ми дека Гранада зема 1% а продуцира 0.01% и дека не е фер тоа према Реал.
Абе како можеш да оправдуваш поголемо богатење на веќе пребогатите, не можам да сфатам.
Автоматски споено мислење:
Епа? Што е проблемот тука?
Ама ако не е како што тврдам, како ќе станат уште побогати? Нели парите се распределуваат фер, супер лигата никој не ја сака. Значи ќе се осиромашат, нема да се збогатат.Процентиве од ракав ги маваш али ок, секако не ти е добра поентата и не е така како што кажуваш. Ај еве батали све, и УЕФА и ЛШ и Супер Лига, погледни ги ТВ правата во Шпанија и колку пари земаат Реал и Барса а колку останатите и дојди кажи ми дека Гранада зема 1% а продуцира 0.01% и дека не е фер тоа према Реал.
Абе како можеш да оправдуваш поголемо богатење на веќе пребогатите, не можам да сфатам.
Епа? Што е проблемот тука?
Чекај сеа, не ми ставај зборови во уста. Јас не викам дека УЕФА е цвеќе за мирисање ко организација, напротив, ама мислам дека евентуалната Супер Лига не води кон спласнување на страста кон фудбалот и она жарче што го имаат сите вистински фанови на овој спорт. Ова со Супер Лигата е типичен НБА фазон, т.е. амерички концепт на приватна лига каде играат само богатите и се богатар дополнително и премногу. За жал едно е Америка а друго Европа, особено кога фудбалот е во прашање. Гледај само во Англија и Германија, во 6та лига стадионите се исполнети до последно место, и сеа ти ако ставиш приватна лига каде сите најдобри ќе играат тогаш ќе се убие дражта на фудбалот и општо ко спорт нема да е толку интересен, нема да имаш бајки како Порто во ЛШ, Лестер во ПЛ итн итн.Ништо. Ко што не постои трета страна која го дели колачот на сите учесници на тој пазар, зошто мислиш дека е тоа ОК во фудбалот? Еве, ако не се лажам, ти си економист, што те учеше Таки Фити на Основи по Економија? Колку повеќе регулација постои и трети странки кои го регулираат пазарот, толку повеќе можности за корупција постојат.
Лесно е да се излезе и каже, алчни се за повеќе пари. Кога УЕФА ќе биде организацијата која ќе им ги исплаќа милионските суми на примадоните и ќе ги исплаќа сите трошкови околу нив, тогаш ќе има право да дели пари и да дели правдини. У свет во кој Насер Ал Келаифи со милион корупциски и било какви скандали е гласот на разумот и е спасител на фудбалот, тогаш фудбалот мора да е селска курва што се продава за повеќе пари.
Ама сеа како Змејов ми збориш и како да ми ставаш зборови во уста дека ја оправдувам УЕФА. Има многу маани и во сегашниот систем, само ова со Супер Лига би било потоп за спортот од аспект на неутрални фанови.Ама ако не е како што тврдам, како ќе станат уште побогати? Нели парите се распределуваат фер, супер лигата никој не ја сака. Значи ќе се осиромашат, нема да се збогатат.
Што знам, јас баш од аспект на неутрален фан порадо би гледал пријателска помеѓу Барселона и Челзи, отколку полуфинале помеѓу Копенхаген и ЦСКА Москва.Чекај сеа, не ми ставај зборови во уста. Јас не викам дека УЕФА е цвеќе за мирисање ко организација, напротив, ама мислам дека евентуалната Супер Лига не води кон спласнување на страста кон фудбалот и она жарче што го имаат сите вистински фанови на овој спорт. Ова со Супер Лигата е типичен НБА фазон, т.е. амерички концепт на приватна лига каде играат само богатите и се богатар дополнително и премногу. За жал едно е Америка а друго Европа, особено кога фудбалот е во прашање. Гледај само во Англија и Германија, во 6та лига стадионите се исполнети до последно место, и сеа ти ако ставиш приватна лига каде сите најдобри ќе играат тогаш ќе се убие дражта на фудбалот и општо ко спорт нема да е толку интересен, нема да имаш бајки како Порто во ЛШ, Лестер во ПЛ итн итн.
Оно и вака големите тимови и лиги си имаат привилегии, а тек па ако се формира Супер Лигата ќе биде смеење.
Ама сеа како Змејов ми збориш и како да ми ставаш зборови во уста дека ја оправдувам УЕФА. Има многу маани и во сегашниот систем, само ова со Супер Лига би било потоп за спортот од аспект на неутрални фанови.
Веќе Барса и Реал би си поделиле милијарда ако се оствари идејата.Се има цена, основачите на супер лига сигурно ќе сакаат да бидат приоритетни пред останатите, ќе има ценкање и договарање, на крајот ќе започне да се игра супер лига..... не за џабе уефа го спореше проектот сигурно
Е мене тоа ме нервира во црл муабет. Деми политиката не смее да се меша во спорт? Клубови се суспендирани за тоа и ред ред др работи ама сега владите на Италија и Англија се мешаат и е во ред. Какооо бе?Веќе Барса и Реал би си поделиле милијарда ако се оствари идејата.
Нема да се оствари, ниту една федерација а веќе почнаа и држави(влади) да реагираат на ова што значи и понатаму УЕФА ги држи конците.