Супер лига, да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за Супер лига?

• Вкупно гласачи
    299
  • Гласањето е завршено на .
Е мене тоа ме нервира во црл муабет. Деми политиката не смее да се меша во спорт? Клубови се суспендирани за тоа и ред ред др работи ама сега владите на Италија и Англија се мешаат и е во ред. Какооо бе?
Тоа е само фарса.:D
Ја сум за Супер Лига да ама во форматот кој што си е во ЛШ. Така нема да патат лигите. А ова чика Перез да изиграва главен шериф никој нема да прифати освен мафиозо ко на Наполи газдата и нормално Барса јер немаат вода у очите.

Јас сум против Супер Лига и против новиот формат на ЛШ (од наредна сезона). Ебали ги овие промени заради помодарство.
Ама, за сликава со плачењето и EarnItOnThePitch фразите (УЕФА, ФИФА, Ла Лига итн.) имам само да порачам: ко о чему, курва о поштењу.

Како тргнаа ќе си останат пет екипи во Суперлигата
Да да. 12 екипи кои како попчиња се потпишаа за основање на Суперлигата и потрчаа по парите, сега ке издаваат соопштенија како они стоеле позади традицијата и европските вредности. Да почекаме година две да видиме што ке се деси.

И да не ги заборавам Пескара, Картагена, Ваљадолид, Гранада и Леванте со острите реакции после пресудата денес.

Веќе Барса и Реал би си поделиле милијарда ако се оствари идејата.
Нема да се оствари, ниту една федерација а веќе почнаа и држави(влади) да реагираат на ова што значи и понатаму УЕФА ги држи конците.

Пари од ТВ права?

Super ligata e super ideja i se nadevam deka ke se ostvari. Ke ima bajagi interesni dueli bidejki megusebno klubovite ke se izednaceni ( ne e isti natprevar CSKA protiv Real i CSKA protiv Crvena Zveda ili pak Real protiv Baern). Nema da ima smotani natprevari. Pomalite ke imaat pogolemi sansi da se dokazuvaat(ke igraat so protivnici od svojot rang) i ke dobivaat mnogu pogolemi benefiti. Monopolot ke go drzat golemite klubovi. Ke se vrtat pogolemi sumi, mediumski ke kotiraat na visoko nivo , ke zarabotuvaat mnogu poveke od sega.Za razlika od UEFA i FIFA koj se najpokvarenite organizaci i gi izgazija parite.Dojde vreme da sekoj arapski ofcar kupuva klub i malverzira so "finansiskiot fer plej" koj za niv ne postoi.Bukvalno go unistija sekoj fudbalski romantizam. Za alcni gazovi samo ogromen crn k...
Dosta im bese...

Да да. 12 екипи кои како попчиња се потпишаа за основање на Суперлигата и потрчаа по парите, сега ке издаваат соопштенија како они стоеле позади традицијата и европските вредности. Да почекаме година две да видиме што ке се деси.

И да не ги заборавам Пескара, Картагена, Ваљадолид, Гранада и Леванте со острите реакции после пресудата денес.
Освен Реал и Барса цела Ла Лига со против соопштение, Баерн, Дортмунд, ПСЖ, од премиерлигата не сум во тек освен за Манчестер Јунајтед ама мислам дека глобално се спротивставиа сите.
Не знам кој екипи се за, ама против досега скоро сите

Овие марсеј одма се истрчаа со соопштение против за да лижат газо на уефа корумпираната, цел век со лижигз го поминаа.

Јас сум сигурен ќе најдат заеднички јазик со УЕФА и ФИФА и на крај пак помалите ќе.го јадат :)

Етр Милан сеуште немале изградено став и мислење за Супер Лигата.

И да не се лажиме ЛШ нема да е ЛШ без Реал, Барса па и Интер, Јуве, Милан.

Барса и Реал, и ако прифатат Милан, Јуве, Наполи, Порто и Бенфика, реално ЛШ нема да е тоа - тоа, ни па СЛ.
Ова би било најлошо сценарио...

Барса и Реал, и ако прифатат Милан, Јуве, Наполи, Порто и Бенфика, реално ЛШ нема да е тоа - тоа, ни па СЛ.
Ова би било најлошо сценарио...
Освен Реал ниедно друго отсуство нема да се осети

Џабе на Барса и пола милијарда да и дадат од лигава, ќе ги спичка 380 милиони на некоја зелка од Дортмунд и ќе плачат после за да направат Супер Супер Лига

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom