Психолошки IQ тест

J

Johnny Stulic

Гостин
130 izlegov mislam deka i porano go pravev ovoj test ama nekoj spomna deka ova bas i ne lici na nekoj test na Mensa,iskreno jas sum dobar so figuri i od struka mi e pa ne mi bese problem da gi resam posebno do 30 i nekoe .

Kako izgleda originalot od Mensa,slicen e na ovoj samo so figuri ili imas i nekoj prasanja so logicni odgovori ?

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Мене ми испадна 112, и за 15 години сум задоволен. Баш ке му го дадам на татко ми да видам колкуке му испадне :zlo:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Ќе беше фино да не удостоеше со една проста, или евентуално, просто-проширена, реченица ко коментар за тестот.

П.С
Ова важи за сите.
Имајте у предвид дека следните постови кои се сочинуваат само од бројка, без дополнителен коментар за тестов, ќе бидат бришени.
Шо да коментирам над 145 го тилтовав овај тесто. Го свртиф со еден жетон! :pos2::pos2: Ми се блокира цел интернет, не можеше да измери. Абе да течи памет од глата, да префрла.

Кој лажи ќор думри!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ќе беше фино да не удостоеше со една проста, или евентуално, просто-проширена, реченица ко коментар за тестот.

П.С
Ова важи за сите.
Имајте у предвид дека следните постови кои се сочинуваат само од бројка, без дополнителен коментар за тестов, ќе бидат бришени.
Ада го немаш пастирано твојот резултат од тестов.
Пастирај резултат прокоментирај па ондак бриши.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ада го немаш пастирано твојот резултат од тестов.
Пастирај резултат прокоментирај па ондак бриши.
Кога ќе го направам тестот, односно кога ќе имам резултати, ќе ги пастирам, со соодветен коментар.

Дотогаш, останува правилото дека сите оние кои сакаат да имаат пост на темава, освен резултатот, ќе треба да имаат и некој коментар за истиот, ако не сакаат постот да им биде избришан.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
121 извадив.Пред месец дена го правев истиот тест и тогаш околу 110 ми беше.Сум напреднал за еден месец.

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Мене ми излезе 110...па за 14 години не е толку лошо...ама секако може и подобро.:pipi:

B

Blacks

Гостин
Извадив 122... Ама мислам дека во Менса мереа нешто според возраста. Демек на 20 година ако извадиш 150 не исто и на 35 години да извадиш 150. Односно коефициентот ти е различен со ист резултат.

M

marko 1996

Гостин
128 :) Задоволен задоволен последните ги лупав така ( Овие последниве 5-6 збора морав да ги пишам ада ке бришеше постови :pos:)

O

Out Boy

Гостин
126 :nesvest: Како бе само толку? :pos: Па ја очекував околу 140 :kesa:

Ај сега некој да ми каже како да ја качам сликата од принт скринот. Јбг, професионална деформација... :pos2:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Искрено ме мрзеше да го решавам, само го разгледав, ама мислам дека не е меродавен затоа што тангира само еден аспект на интелигенција-логика и тоа строго преку поставеност на геометриски форми и фигури. Значи ептен е не ми текнува на Макдеонскиот израз narrow-minded. По некоја логика за архитекти и математичари на пример би дал подобри резултати отколку на правници или психолози, што не мора да значи дека е така.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033

Vas IQ bi mogao biti oko: 147

Ovo nije službeni rezultat, te ga ne možete koristiti kao takvog.
Ako vas zanima točan IQ, pozivamo vas na službeno testiranje.

Kajgana Shop

На врв Bottom