Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Хахаха брат ти ме заебаваш....провери во Фан-клуб Јувентус да ми ги прочиташ постовите....ако не си знаел до вчера Јуве ми беше во потпис(ама го сменив оти не ми се свиѓа анимацијата)!!!
Хахаха, сега проверив и извини што ти го испрлав името, али како и дае вистина е тоа што го реков за тешењето на миланезите :tv:

Член од
12 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Милан одигра добро, но Џенова имаше повеќе шанси. За обележување се и 2та слободни удари на Пирло.. звер! НА крај реални 1:1..
да не си гледал брат некоја друга утакмица или гледал милан-џенова од пред неколку сезони мој совет ти е прво гледај натпревар па коментирај

А

Адриано

Гостин
И што е тука нереално?
да не заслужи Милан бод?
со бранење 3 бода се освојуваше во 60тите години и со маестралното катанаџо а сега другарче ЈоК!

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
И што е тука нереално?
да не заслужи Милан бод?
со бранење 3 бода се освојуваше во 60тите години и со маестралното катанаџо а сега другарче ЈоК!
НЕ БЕ, НЕ ЗАСЛУЖИ :nesvest:
Интер заслужи против Аталанта:tv:

А

Адриано

Гостин
НЕ БЕ, НЕ ЗАСЛУЖИ :nesvest:
Интер заслужи против Аталанта:tv:
ја не реков ништо за интер си изгуби и не заслужи ни бод!
а истото е и за милан НЕ ГИ ЗАСЛУЖИ!!!

што им стана на децава видоа -8 температура во Милано и одма почнаа да трескаат зелени!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
8.810
Bidejki na temata na Lazio fan club mi bese izbrisan postot od pred nekolku dena vo koj sto ne gi navrediv nitu klubot nitu navivacite na ovoj klub, tuku samo prasav kako moze da odigraat tolku dobar mec so Juve a potao da izgubat katastrofalno od nekojsi Cagliari ke moram ovde da iskomentiram i se nadevam nema da bidam prijaven od razni placi p***i.
Toa sto ekipite od rangot na Lazio, Udinese i sl. imaat motivi za dobra igra i rezultat protiv Juve(sto mene licno ne mi odgovara ama koj me prasuva) e dobro za fudbalot, zatoa sto ni davaat moznost da gledame dobar natprevar a ne natprevar na koj se igra viktorija pred eden gol i napagja samo edna ekipa. Samo ne mi e jasno kako moze posle eden takov natprevar istata ekipa namesto da dobie samodoverba i da vleze vo dobra(pobednicka) serija, seto toa da go zasere na natprevar so ekipa od vtor rang. Znaci, ke izginat na teren za bod ili pobeda protiv Juve, a veke slednoto kolo ke dozvolat igrata da im ja kontrolira i da gi deklasira eden Cagliari, Lecce Torino Reggina itn...
Jas mislam deka vo eden vakov post nema nisto provokativno i drug pat procitajte pred da izbrisete zatoa sto odamna se otkazav od provociranje i navreduvanje i vo mojot izbrisan post go nemase nitu ednoto nitu drugoto.
да да точно не знаат да признаат пораз кога рома го победи лацио оваа година ми го забраниа пристапот во фан клуб лацио а недај боже да тепат наредната ќе се по_ _ _ ат во фан клуб рома ептен се лиглевци:toe:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
ја не реков ништо за интер си изгуби и не заслужи ни бод!
а истото е и за милан НЕ ГИ ЗАСЛУЖИ!!!

што им стана на децава видоа -8 температура во Милано и одма почнаа да трескаат зелени!
Aј види си го првиот пост или не разликуваш бод од бодови:wink:

Oстани ми поздравен...

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Нов скандал го тресе италијанскиот фудбал
Властите во Италија ги проверуваат информациите кои ги имаат околу екипата на Интер за продавање на натпревари на крајот на минатата сезона. Италијанските медиуми излегле со натписи дека Интер продавал натпревари за да се кренат коефициентите кај букмејкерите. Според истите извори фудбалерите на Интер намерно играле лошо на крајот од сезоната за да бидат поголеми коефициентите за нивните победи.

А да потсетиме дека титулата беше решена во последниот натпревар кога Интер ја совлада Парма и стана шампион. Конкретно се работи за натпреварите од 24-то коло од Серија А. Од тогаш букмејкерите веќе ги стопирале уплатите за освојување на титулата на Интер, па затоа од Интер потоа ја вратиле неизвесноста до крајот на првенството. Според полицијата еден од доказите е и многу телефонски разговори водени меѓу поранешниот тренер на Интер , Роберто Манчини и Доменико Бреша, кој е поврзуван со мафијата.
Сето ова е интересно , а симптоматично е и одложувањето на враќањето на Ибрахимовиќ по повредата за неколку кола подоцна, како и не давањето на Хулио Круз да го изведе пеналот на еден од натпреварите и давањето на таа задача на Марко Матераци кој сосема нормално не реализирал, а средбата завршила нерешено. Ибрахимовиќ се вратил последното коло на мечот со Парма и помогна во освојувањето на титулата. Се очекува сега разгледување на целиот овој случај кој повторно ја разбранува фудбалската јавност во Италија.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Нов скандал го тресе италијанскиот фудбал
Властите во Италија ги проверуваат информациите кои ги имаат околу екипата на Интер за продавање на натпревари на крајот на минатата сезона. Италијанските медиуми излегле со натписи дека Интер продавал натпревари за да се кренат коефициентите кај букмејкерите. Според истите извори фудбалерите на Интер намерно играле лошо на крајот од сезоната за да бидат поголеми коефициентите за нивните победи.

А да потсетиме дека титулата беше решена во последниот натпревар кога Интер ја совлада Парма и стана шампион. Конкретно се работи за натпреварите од 24-то коло од Серија А. Од тогаш букмејкерите веќе ги стопирале уплатите за освојување на титулата на Интер, па затоа од Интер потоа ја вратиле неизвесноста до крајот на првенството. Според полицијата еден од доказите е и многу телефонски разговори водени меѓу поранешниот тренер на Интер , Роберто Манчини и Доменико Бреша, кој е поврзуван со мафијата.
Сето ова е интересно , а симптоматично е и одложувањето на враќањето на Ибрахимовиќ по повредата за неколку кола подоцна, како и не давањето на Хулио Круз да го изведе пеналот на еден од натпреварите и давањето на таа задача на Марко Матераци кој сосема нормално не реализирал, а средбата завршила нерешено. Ибрахимовиќ се вратил последното коло на мечот со Парма и помогна во освојувањето на титулата. Се очекува сега разгледување на целиот овој случај кој повторно ја разбранува фудбалската јавност во Италија.
Сега ќе пишував за ова.

Мора да е најидиотското тврдење што некогаш сум го слушнал (не мислам на тој што го пастираше овде, да не ме разбере погрешно, туку на тие што почнуваат нова хајка против Интер. И јас ќе пастирав нешто слично сега)

Интер си ја загрозил титулата заради заработка во кладилница. Добро... ај да видиме.

Пеналот кој го промаши Матераци е клучен во ова тврдење? Дали се сеќавате дека пред тоа неколку пати играчите на Сиена мислам беше, ја вадеа топката од гол-црта, или дека само минута-две пред пеналот еден топовски удар на фудбалерите на Интер (не се сеќавам на кој) го закачи Матераци во гужвата и само лудата среќа ја спасуваше Сиена во тие моменти.

Златан беше повреден и не играше но минатата сезона за разлика од оваа и останатите напаѓачи беа на своето ниво така да немаше никаква потреба да се ризикува со негова повреда. Сепак се работи за огромна инвестиција и никој не е луд да го форсира се додека навистина нема потреба.

И уште нешто. Годината кога Интер ја изгуби титулата од Лацио, откако предходно пукна со Аталанта и ремизираше со Киево, и тогаш ли ги креваше коефициентите? Да не го добиеше оној ужасно тежок меч во ужасни услови со Парма, ќе јадеа бурек за коефициентите? :tapp:

Обидот на Моџи преку нивните медиуми и потплатени новинари да кренат прашина за да му го спасат задникот е патетичен. Нема клуб на светот со толку пари, кој ќе си ја доведе титулата во прашање за некоја добивка во кладилница. Тоа само во првенства во кои фудбалерите јадат леб и пиперки.

EDIT:

Матераци имаше и пречка, пеналот беше направен над него, и еве видете си сами и проценете дали вака се шутира пенал со намера да се промаши:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тешко е секој од фотеља пред телевизор да види како се мести натпревар. Можеби Интер напаѓале тој натпревар и имале огромни шанси али што знаеш може после тој гол даден да се повлечат и да примат гол од Сиена намерно. Се ке направат за да не се примети!!!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Тешко е секој од фотеља пред телевизор да види како се мести натпревар. Можеби Интер напаѓале тој натпревар и имале огромни шанси али што знаеш може после тој гол даден да се повлечат и да примат гол од Сиена намерно. Се ке направат за да не се примети!!!
Добро, искрено дали ти помислуваш на вакво нешто? Значи цела сезона да се бориш за нешто што на крајот ќе го прокоцкаш, т.е. се бориш за титула и на крај сам се заебуаш, згора на се пред своите навивачи, на свој терен? Или Морати вика ај што ќе ми е титула...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ова прееска од еден краток муабет со Адриано:

Пази ги “аргументиве“:

1. Матрикс, кој нели имал намера Интер да не ја добие Сиена, на крајот на мечот се изборил за пенал, потоа го шутирал силно и прецизно, со надеж дека голманот ќе му ја фати. :tapp:

2. Весникот на Берлускони, чиј спонзор е bwin, го обвинува Интер за местење во кладилница :tapp:
Види, ако не ти помага клипот да видиш како одеа работите на тој меч, не можам да ти помогнам многу. Сиена беше под опсада во финишот на мечот, вистинско чудо е како се извлече. Не им требаше пенал за да докажуваат ништо и до тогаш беше докажана поентата, а опсадата продолжи до самиот крај. Пенал за промашување не се шутира силно и прецизно.

Тоа се аргументите, а фантазии можеме да си правиме колку сакаме.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да го прашаш Морати или кој било сопственик на кој било клуб што е поважно титула или многу пари што мислиш што ке ти каже? Што ке му смени во финансиите ако е прво или второ место?! Ништо. Ке иде во ЛШ директно, телевизиските права исти ке останат а и парите од спонзорите се тука а плус парите од тие што добиле од наместените утакмици во клубот ке дојдат некако. Знаеш претседател си кратко време. Земи збогати се дур можеш а за титулите има време во иднина. Фудбалот откога се вмеша со многу пари не е веќе ист. Изгуби смисол веќе се....

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да го прашаш Морати или кој било сопственик на кој било клуб што е поважно титула или многу пари што мислиш што ке ти каже? Што ке му смени во финансиите ако е прво или второ место?! Ништо. Ке иде во ЛШ директно, телевизиските права исти ке останат а и парите од спонзорите се тука а плус парите од тие што добиле од наместените утакмици во клубот ке дојдат некако. Знаеш претседател си кратко време. Земи збогати се дур можеш а за титулите има време во иднина. Фудбалот откога се вмеша со многу пари не е веќе ист. Изгуби смисол веќе се....
А срамот што ќе го претрпи? После толку години без титула и на крај кога му треба победа против Сиена за титула да ја продаде утакмицата? Не е малку смешно?
Плус Морати барем не е таков претседател, вложува, гради нов стадион, не пропушта ниту една утакмица на Интер, ги посетува играчите на секој втор тренинг...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom