Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Надежта последна умира...6 бода не се многу за јуве ..ке ги апнат на интер ...ке видиме во мај кој ке се радува..

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Уште еднаш ке кажам има време.
6 бода и не се толко недостижни.:toe::toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.108
Поени од реакции
5.756
од ноември ги бркате овие 6 бода!
:)Ако де, ако..На секого му се случува пораз..И вам ви се случи минатото коло од Аталанта!Уште цела полусезона имаме поправни испити, не очекува и меѓусебен дуел во Торино! Факт е дека Интер е во предност, ама факт е дека и не е таа толку голема за лежерно да го завршат Првенството! Лани во Март месец Интер пред Рома имаа 12 бода предност, па во последното коло, во 74 минута си ја спаси титулата, така да не е завршено!!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Не се недостижни но сепак се предност. Реално гледано, Интер има најквалитетен тим предводен од еден од најдобрите стратези во Европа, и тоа е предност...

Сепак само што почна втората полусезона и засега е многу неизвесно, 6 бода не се некоја голема разлика...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Добро ај да оставиме тоа кој колку се јаки на страна!

Ај да ве прашам...од коцкарски аспект(пошто гаран 90% се кладите по кладилнициве)...

Зар никогаш не сте помислиле дека се местат утакмици до лудило....минатото коло тепаа и Интер,и Јувентус и Милан....и нормално дека овоа коло треба да се вратат парите...

Сетете се кој е спонзор на Милан...Bet&Win....најголемиот синџир на обложувалници во светот!!!

Така да приказни од типот тренерот е крив...овој не играл добра и блабла...тоа веќе кај мене не пали!!!(се е пара луѓееееее)

Д

Демијан

Гостин

Ај да ве прашам...од коцкарски аспект(пошто гаран 90% се кладите по кладилнициве)...

Зар никогаш не сте помислиле дека се местат утакмици до лудило....минатото коло тепаа и Интер,и Јувентус и Милан....и нормално дека овоа коло треба да се вратат парите...

Сетете се кој е спонзор на Милан...Bet&Win....најголемиот синџир на обложувалници во светот!!!

Така да приказни од типот тренерот е крив...овој не играл добра и блабла...тоа веќе кај мене не пали!!!(се е пара луѓееееее)

Тоа дека се местат натпревари е јавна тајна,ама тоа не се тимови од најсилните лиги тоа се послаби тимови.Така да според мене нема местења низ натпреварите што ги гледаме на ТВ.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Честитки за Интер
До титулата има многу време рано е да се разговара за тоа.
Интер има за играње уште најмалку 2-3 дерби дуели и така да ништо не се знае.
ФОРЗА МИЛАН ! ! !

Милан - Џенова 1-1
Одигравме многу добро но на крајот се повлековме и примивме гол.
Сепак треба да се издвои Бекам кој одигра одлична партија и го даде најобриот гол во ова коло во Италија.
Се надеваме на подобра партија следното коло.

Удинезе - Јувентус 2-1
Можам да кажам дека сум многу задоволен од резултатов кој малце ке не доближи до Јувентус.
Одлична игра на Удинезе нема што.
Поздрав до Јувентус.

Рома - Палермо 2-1
Добра игра на Рома и Тоти полека им се врати на старите добри времиња.

Фиорентина - Наполи 2-1
Најсмешните голови паднаа на оваа средба по грешките на двата голмани и ова им е најреалниот резултат.

Самдорија - Лацио 3-1
Очигледно е дека Лацио не е во добра форма со два порази по ред а сега го пречекува и Милан.
Одлична игра на Самдорија.
Поздрав до Лацио.

На другите натпревари немаше многу голови но имаше голема борба на пример на натпреварот Киево - Лече кадешто двете екипи имаа по еден црвен картон.

Останати резултати
Аталанта - Болоња 0-1
Каљари - Сиена 1-0
Киево - Лече 1-1
Торино - Реџина 0-0

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Честитки за Интер
До титулата има многу време рано е да се разговара за тоа.
Интер има за играње уште најмалку 2-3 дерби дуели и така да ништо не се знае.
ФОРЗА МИЛАН ! ! !

Милан - Џенова 1-1
Одигравме многу добро но на крајот се повлековме и примивме гол.
Сепак треба да се издвои Бекам кој одигра одлична партија и го даде најобриот гол во ова коло во Италија.
Се надеваме на подобра партија следното коло.

Удинезе - Јувентус 2-1
Можам да кажам дека сум многу задоволен од резултатов кој малце ке не доближи до Јувентус.
Одлична игра на Удинезе нема што.
Поздрав до Јувентус.

Рома - Палермо 2-1
Добра игра на Рома и Тоти полека им се врати на старите добри времиња.

Фиорентина - Наполи 2-1
Најсмешните голови паднаа на оваа средба по грешките на двата голмани и ова им е најреалниот резултат.

Самдорија - Лацио 3-1
Очигледно е дека Лацио не е во добра форма со два порази по ред а сега го пречекува и Милан.
Одлична игра на Самдорија.
Поздрав до Лацио.

На другите натпревари немаше многу голови но имаше голема борба на пример на натпреварот Киево - Лече кадешто двете екипи имаа по еден црвен картон.

Останати резултати
Аталанта - Болоња 0-1
Каљари - Сиена 1-0
Киево - Лече 1-1
Торино - Реџина 0-0
Милан одигра добро, но Џенова имаше повеќе шанси. За обележување се и 2та слободни удари на Пирло.. звер! НА крај реални 1:1..

Удинезе целосно го надигра Јувентус. Имаше многу шанси, па на крај можеше да слави и поубедливо. Јуве го намали водството од пенал при крајот на натпреварот.

Рома и Палермо одиграа одличен натпревар, со многу шанси. Тоти полеќа се враќа во форма. Постигна гол, асистираше на вториот...

Интер иако со играч помалку усеа да ја совлада Катанија. Добар дел од второто полувреме Катанија притискаше, имаше иницијатива, но на крај Интер успеа да ја сочува предноста, по неколку добри шанси постигна и нов погодок и се беше решено...

Лацио поразен уште еднаш. Пандев имаше една гол шанса не ја искористи, одбраната како и вообичаено катастрофална и на крај уште еден висок пораз...

Тоа беа натпреварите од кои ги видов најинтересните моменти...
Интересно коло, со многу голови.. Немаше голови само на Торино - Реџина.

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68

Значи вака се тешат некои од навивачите на Милан...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Значи вака се тешат некои од навивачите на Милан...
Хахаха брат ти ме заебаваш....провери во Фан-клуб Јувентус да ми ги прочиташ постовите....ако не си знаел до вчера Јуве ми беше во потпис(ама го сменив оти не ми се свиѓа анимацијата)!!!

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Нешено и не е толку лоѓо а не е до бвин ако бараме некој виновен тоа Анчелоти.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Bidejki na temata na Lazio fan club mi bese izbrisan postot od pred nekolku dena vo koj sto ne gi navrediv nitu klubot nitu navivacite na ovoj klub, tuku samo prasav kako moze da odigraat tolku dobar mec so Juve a potao da izgubat katastrofalno od nekojsi Cagliari ke moram ovde da iskomentiram i se nadevam nema da bidam prijaven od razni placi p***i.
Toa sto ekipite od rangot na Lazio, Udinese i sl. imaat motivi za dobra igra i rezultat protiv Juve(sto mene licno ne mi odgovara ama koj me prasuva) e dobro za fudbalot, zatoa sto ni davaat moznost da gledame dobar natprevar a ne natprevar na koj se igra viktorija pred eden gol i napagja samo edna ekipa. Samo ne mi e jasno kako moze posle eden takov natprevar istata ekipa namesto da dobie samodoverba i da vleze vo dobra(pobednicka) serija, seto toa da go zasere na natprevar so ekipa od vtor rang. Znaci, ke izginat na teren za bod ili pobeda protiv Juve, a veke slednoto kolo ke dozvolat igrata da im ja kontrolira i da gi deklasira eden Cagliari, Lecce Torino Reggina itn...
Jas mislam deka vo eden vakov post nema nisto provokativno i drug pat procitajte pred da izbrisete zatoa sto odamna se otkazav od provociranje i navreduvanje i vo mojot izbrisan post go nemase nitu ednoto nitu drugoto.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom