TВ права за спортски настани

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Бразилска Футсал лига ексклузивно на Спорт Клуб, милина за гледање.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.484
Поени од реакции
10.049
Na FIBA (kosharka) YT kanalot gi ima vo zivo site prvenstva za mladi igraci - https://www.youtube.com/@FIBA
Dali nekoj znae dali kje gi ima i natprevarite od Svetskoto vo zivo na YT kanalot?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.977
Поени од реакции
16.363
- Ракометна бундес лига од арена спорт на спорт клуб со три преноси од коло.
- Атлетика светско првенство во Будимпешта на МРТ, од 18 август.
- Швајцарска лига во фудбал се врати пак на спорт клуб.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Заборавивме да пишеме дека Канал 5 ги емитуваше квалификациите за Олимпијада кошарка кога играше Македонија.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
United Media ги продолжи правата со елитната Саудиска Лига и во наредните години останува на Спорт Клуб.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Светско фудбал Индонезија 2023 за фудбалери до 17 години преноси на МРТ 3.

А Аrena Sport наредна година планира отварање 5 канала на македонски јазик и 5 канали на албански јазик кој ќе се достапни во Македонија.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
А Аrena Sport наредна година планира отварање 5 канала на македонски јазик и 5 канали на албански јазик кој ќе се достапни во Македонија.
Само аудио избор ќе има како на СК што е моментално ако дојде до тоа. Секако дека плус 5 канали за секоја држава ќе отвараат.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Само аудио избор ќе има како на СК што е моментално ако дојде до тоа. Секако дека плус 5 канали за секоја држава ќе отвараат.
A ти од каде знаеш баш дека само аудио избор ќе биде? На SK на MaxTV нема избор на аудио.

Јас пишувам тоа што пренесоа порталите а го кажале од Arena Sport.

Иначе реално гледано дали воопшто има Македонија доволно добри македонски спортски коментатори за 5 спортски канали. И оние што се спортски новинари на македонските телевизии не работат спортски преноси освен МРТ 1 и МРТ 3.

Последно уредено:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
A ти од каде знаеш баш дека само аудио избор ќе биде? На SK на MaxTV нема избор на аудио.

Јас пишувам тоа што пренесоа порталите а го кажале од Arena Sport.
Како нема избор на СК? Нема на СК1 пошто е HR верзија. Оди на ск 2 и 3 имаш избор на аудио SR/HR/SLO. Јас ти дадов пример само како ќе биде, па сеа ти трескај се од земја до утре дека нови 5 канали за Македонија и Албанија ќе отвара Арена.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Како нема избор на СК? Нема на СК1 пошто е HR верзија. Оди на ск 2 и 3 имаш избор на аудио SR/HR/SLO. Јас ти дадов пример само како ќе биде, па сеа ти трескај се од земја до утре дека нови 5 канали за Македонија и Албанија ќе отвара Арена.
На MaxTV нема избор на аудио на ниеден SK канал. Не знам ти можеби гледаш на стрим од интернет или некој друг оператор.

На Телеком Србија и Arena Sport јас верувам и логично размислувам дека им одговара двете варијанти. Канали посебна верзија за Македонија им одговара бидејќи повеќе ќе има реклами на фирми од Македонија.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
На MaxTV нема избор на аудио на ниеден SK канал
На МАКСТВ каналот е транскодиран и можеби затоа не се пуштени сите аудиа. Одбери кој сакаш друг оператор еве нека се јави и некој друг член ќе ти потврди. И не е стрим од интернет туку од оператор во Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom