Најекономично греење и ладење

Член од
29 август 2019
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.008
Ако ја тргнеме екипата на Грее останаа едвај 10 члена што коментираме тука и претежно се контраме со горе споменативе.

зарем очекуваш од тоа духовите, а може и лажни профили да се што доаѓа прашува за мислење и исчезнува у заборав да сними видео :)
Ентузијаст да се погоди...

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Здраво друштво.
Ве молам сподетете искуство со клима Cooper&Hunter 3.5 ниска[парапетна]
Како е со потрошувачка?
И доколку некој знае да ја спореди со Gree ниска. Која е подобра? Дали да купам C&H или да чекам Gree да стигни?
Поздрав
C&H se proizveduva vo Gree.
Ako mozes da pocekas za Gree bi bilo dobro, ke ima promocija sigurno.

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
////// Kada se sve sabere i oduzme, ne mora da znaci da ce klima sa nalepnicom Gree da bude bolja od C&H (ako se stvarno pravi u Gree)...........
Sve zavisi ko narucuje klime od njih i sta trazi da sa cim sastavi i koliko hoce da plati......... Pre verujem nekim velikim kupcima-prodavcima koji stavljaju svoje nalepnice i za koje Gree godinama pravi klime------ nego nekim cudnim modelima sa nalepnicom Gree koji se samo uvoze u pojedinim zemljama i nigde vise...... Rastegljiv je pojam nalepnica Gree ....... U oba slucaja ne moraju ni Eurovent da imaju .... ///////

DB.

Член од
23 септември 2005
Мислења
173
Поени од реакции
330
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Vivax ACP-18CH50AERI+ + WiFi модул - 45.999 ден.
GREE Charmo ARCTIC R32 -25C 18000Btu - 44.999 ден.

Може да ми дадете мислење која од овие клими е подобра опција за греење на соба од куќа од околу 35 квадрати? Или предложете доколку има друга подобра клима за таа цена.
Gree e mnogu pojaka od Vivaxot, kako vo kapacitet, vo izduv skoro za 50%, 7 brzini ….i uste mnogu raboti.

• Ми се допаѓа
Reactions: DB.
Член од
29 август 2019
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.008
Gree e mnogu pojaka od Vivaxot, kako vo kapacitet, vo izduv skoro za 50%, 7 brzini ….i uste mnogu raboti.
Ти ако планираш да ја користиш во 7ма брзина со најјакиот и издув да си си ја купиш, а други луѓе да не лажиш.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.337
Поени од реакции
5.412
Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
Vivax ACP-18CH50AERI+ + WiFi модул - 45.999 ден.
GREE Charmo ARCTIC R32 -25C 18000Btu - 44.999 ден.

Може да ми дадете мислење која од овие клими е подобра опција за греење на соба од куќа од околу 35 квадрати? Или предложете доколку има друга подобра клима за таа цена.
//// Ne znam sta da ti kazem ----- pored balkanskih zemalja---Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, ja ovaj Vivax na brzinu nadjoh skoro po citavoj EU i Rusiji --- da se prodaje:

cak i u Finskoj

......... dok ovu drugu nigde, iako sam probao svakakvu vrstu pretrage ---- i na osnovu trgovackog naziva i na osnovu oznake unutrasnje-spoljne ..... //////

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
//// Ne znam sta da ti kazem ----- pored balkanskih zemalja---Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne, Slovenije, ja ovaj Vivax na brzinu nadjoh skoro po citavoj EU i Rusiji --- da se prodaje:

cak i u Finskoj

......... dok ovu drugu nigde, iako sam probao svakakvu vrstu pretrage ---- i na osnovu trgovackog naziva i na osnovu oznake unutrasnje-spoljne ..... //////
Zato je ima kod nas, Gree u MK uvek donosi najnovije modele.

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Него ќе пуштите еуровент сертификати за Pular и Charmo? :)

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Бот ја пуштив за Haier Tundra-та, со старата и новата ознака. Си ги помешал лончињата.
Ај викни по сабајлечки за помош од екипата, нека дое Стрелчо да те спасува. :)

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Бот ја пуштив за Haier Tundra-та, со старата и новата ознака. Си ги помешал лончињата.
Ај викни по сабајлечки за помош од екипата, нека дое Стрелчо да те спасува. :)
Botche, imas pozdrav od Gree No.1

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Не може човек да ти замери. Акал некој повеќе некој помалце. Шо да се праи, природа. :)

Член од
13 март 2021
Мислења
18
Поени од реакции
7
Имам Грее клима со сплит систем. Нова е климата нема ни 2 години. Во станот не е ладно и сезонава уште на немав пуштено на греење. Пуштив вчера и никако да почне да грее, дува ладен воздух безразлика на која тепература е ставено. Еве сега ја пуштив и ја ставив на максимум и пак е исто не грее иако чекам ајде да загрее може треба време итн. Лани грееше одлично, не знам дали можам сама да пробам да ја направам или да барам мајстор.. Некој да не имал сличен проблем?

Kajgana Shop

На врв Bottom