Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Eх, сега, па и и ти. Тие актуелно знаме на држава не можат да погодат кога имаат дипломатски протокол, бараш историски акти да толкуваат и да имаат ставови кои се паралелни со минатото. Ставот за надворешните работи им е како на Шундо на тајм аут:
- Moмци, супер сте, но вака ке играме. Кире, кажи.

Само што во нивниот случај е како ке каже Калето.
Само да се потсетиме и прашам, се извинувам, нема повеќе. :(

Да се потсетиме:
Поранешна СФРЈугославија ја призна Палестинската држава во 1988 год.
Македонија која беше членка на таа федерација значи исто ја признала Палестина како држава.
Колку ми е мене познато тоа признавање не е повлечено од страна на инсталираниве демократи...
Тогаш како владата (ја украсува владата во боите на Израел) на Северџганистан го подржува ционистичкиот режим во Израел, вакво лудило е нормално за 2023 изгледа.

Не ја признаваме ние Палестина. И јас очекував дека како наследено од Југославија ќе ги имаме признато и Израел и Палестина, али не е така само Израел го признаваме.

1697144420665.png

Не ја признаваме ние Палестина. И јас очекував дека како наследено од Југославија ќе ги имаме признато и Израел и Палестина, али не е така само Израел го признаваме.

Прегледај го приврзокот 394013
Па не оди тоа така.
Ако Македонија сака и се претставува како дел од некогашна Југославија -наследничка, не може да бира што ќе прифати а што не без тоа и јавно да го обзнани. Можела (мислам на копуците кои се самодржци на власта) да излезе со соопштение дека го отповикува тоа признавање а не да.... тогаш не ги признаваме ниту ОН, или ОН ги признаваме а Палестина не, шизофрена ситуација.
Познато е дека со ориентацијата кон четвртиот рајх во Македонија почнаа да дуват поинакви ветрови во кои се дозволува да цути нацифашизмот, па копуциве и АСНОМ го одстранија од Уставот...
Многу чудно е што на сите вакви појави и процеси немаше глас кој ќе се спротивстави (искрено имаше ама не му се даде можност да стане доминантен) па ние-Македонија не гласавме ни за резолуцијата во ОН со која се осудува нацифашизмот, така да народот ќе ги бере плодовите од една таква политика...

Димко беше на свадба кај Бате Саше ?

Апасиев: Во прв ден власт апсиме 100 луѓе и го укинуваме Преспанскиот договор!

И како после некој што бојкотирал референдум да не гласа за Димче?
Да постои уште некој кој така отворено и јавно говори дека сите злосторства кон Македонците и Македонија ќе ги поништи, па да си во дилема за кого да гласаш, ама кога единствено Димче застанува зад таквите твои ставови и определби, нема дилема!

Само да прашам, списокот со 100-та е затворен или ..., односно може ли да се интервенира и да се дополни со уште некој г-дин Квислинг?

Важи, така се праеше тоа, нема проблем. :ROFLMAO:
Не е во прашање како се прави тоа туку дека е единствениот кој настапува со јасни и јавно изнесени ставови во поглед на Македонија, а за тешко или лесно оди прашај ги партизаните дали им било лесно или тешко да се борат за Македонија.

Изгледа тебе супер ти оди во северџганистанов и задоволен си, сигурно и на референдумот уште во рани часови излезе па сега ти смета дека сето тоа ќе биде ставено вон сила а сите северџгани ќе бидат препознанеи како тоа што се човечки изроди.

Не е во прашање како се прави тоа туку дека е единствениот кој настапува со јасни и јавно изнесени ставови во поглед на Македонија, а за тешко или лесно оди прашај ги партизаните дали им било лесно или тешко да се борат за Македонија.

Изгледа тебе супер ти оди во северџганистанов и задоволен си, сигурно и на референдумот уште во рани часови излезе па сега ти смета дека сето тоа ќе биде ставено вон сила а сите северџгани ќе бидат препознанеи како тоа што се човечки изроди.
И што ми значи мене ако Мицкоски, Таче или Али ветат дека минималната плата ќе биде 3000 евра? Тоа значи дека имаат јасни ставови и се единствените кои се храбри (било кој од нив да би го предложел ова, хипотетички зборам) ? Не е работата само да кажеш нешто, треба тоа нешто да е остварливо. Ако ти мислиш дека он стварно ќе уапси 100 луѓе првиот ден кога би дошол на власт и дека ќе го укине преспанскиот договор тогаш не знам што да ти кажам освен да посетиш некоја соодветна институција. Јас лично сум за тоа Левица да добие 10тина пратеници и да влезе во владина коалиција, да може у наводници да им ги мати сметките на поголемите. Арно ама од досегашните искуства со помалите партии се знае каде води тоа, легнување на брашното и цицање од народот.

Да постои уште некој кој така отворено и јавно говори дека сите злосторства кон Македонците и Македонија ќе ги поништи, па да си во дилема за кого да гласаш, ама кога единствено Димче застанува зад таквите твои ставови и определби, нема дилема!

Само да прашам, списокот со 100-та е затворен или ..., односно може ли да се интервенира и да се дополни со уште некој г-дин Квислинг?
Да не буде после, тресела се гора, родио се мишо Ковач.

И што ми значи мене ако Мицкоски, Таче или Али ветат дека минималната плата ќе биде 3000 евра? Тоа значи дека имаат јасни ставови и се единствените кои се храбри (било кој од нив да би го предложел ова, хипотетички зборам) ? Не е работата само да кажеш нешто, треба тоа нешто да е остварливо. Ако ти мислиш дека он стварно ќе уапси 100 луѓе првиот ден кога би дошол на власт и дека ќе го укине преспанскиот договор тогаш не знам што да ти кажам освен да посетиш некоја соодветна институција. Јас лично сум за тоа Левица да добие 10тина пратеници и да влезе во владина коалиција, да може у наводници да им ги мати сметките на поголемите. Арно ама од досегашните искуства со помалите партии се знае каде води тоа, легнување на брашното и цицање од народот.
Чекај малку ти си ваков природен или имаш вежбано?

Како прво прашањето е хипотетичко, што би сториле вие по прашање на тоа и тоа доколку дојдете на влкаст....
И сега на такво хипотетичко прашање тој дава свој став и гледање за односното прашање.

Плата од 3000 евра и идентитет споредуваш а јас па будала губам време со тебе сметајќи дека говориме за сериозни работи.
И за крај секоја партија пред да стане голема била мала, така да не се расфрлај со...
И ти прво си бил мал па потоа си пораснал :) или можеби не, ама би требало.

Oва е исто како ја да кажувам што ке и правам на Маргот Роби кога ке ми легне гола во кревет.

Чекај малку ти си ваков природен или имаш вежбано?

Како прво прашањето е хипотетичко, што би сториле вие по прашање на тоа и тоа доколку дојдете на влкаст....
И сега на такво хипотетичко прашање тој дава свој став и гледање за односното прашање.

Плата од 3000 евра и идентитет споредуваш а јас па будала губам време со тебе сметајќи дека говориме за сериозни работи.
И за крај секоја партија пред да стане голема била мала, така да не се расфрлај со...
И ти прво си бил мал па потоа си пораснал :) или можеби не, ама би требало.
Па давам глуп пример зашо ти постираше исто така глуп пример. Еве ај, пошо си глуп како раткапна, замисли Мицко да рече ќе ја вратиме територијата на Егејска Македонија, храбар политичар ќе биде за тебе? Ќе гласаш за него?

Па давам глуп пример зашо ти постираше исто така глуп пример. Еве ај, пошо си глуп како раткапна, замисли Мицко да рече ќе ја вратиме територијата на Егејска Македонија, храбар политичар ќе биде за тебе? Ќе гласаш за него?
Јас ДА!
Ама убеден сум дека мицакот никогаш нема тоа да го помисли а камо ли да го каже на глас

Јас ДА!
Ама убеден сум дека мицакот никогаш нема тоа да го помисли а камо ли да го каже на глас
Мицакот ќе рече дајте 100.000 потписи ќе го блокираме референдумот, после гзот ќе го избрише со тие потписи.

Прво секоја чест за дрскоста и храброста. Да тоа ни треба.

Ама мене симптомтично ми е што правник со 10.0 просек заборави дека преспанскиот предавнички договор извор за проѓена на Устав.
Он договорот ќе го поништи ОК, ама последиците од договорот нема да се вратат назад. Нема да се викаме Република Македонија со таквата одлука. Оти си ќути за тоа?
Ќе треба да му дадеме две третини за да менува Устав. На левичар.... Што го поддржува Хамас..... И сака да бидеме диктатура како Кина.... Да му дадеме апсолутна власт..... Хмммммм

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom