Реакциите се такви затоа што не се резултат на некаква си визија или политичка идеологија-програма, туку се резултат на потребите на политичкиот пазар.Смешни ми се од една страна Левица а од друга страна ДПМНЕ (СДС врска неам што прават) како реагираат со ситуацијата во ветената земја.
Ова е веќе во сферата “јас не се бавам со политика и не ме интересира“ значи се остава празен простор за некој друг да се бави со политика и одлучува за твои егзистенцијални и секакви други прашања! Аферим бре!Израел вс Палестина ми е тотално небитна тема, ич к*р не ме боли за нив, сите да се испотепаат меѓусебе таму - час од сонот нема да изгубам. Али од партииве и за нивните членови добивам чувство дека се води некаква конечна света војна.
Погрешен пристап во старт.Толку многу проблеми имаме дома, ме здоболе за некакви си инцестоиди фаци кои се колат таму некаде преку: седум мориња, седум долини, седум ридови и седум реки.
Било која војна или друг глобален конфликт има и ќе има рефлексија на нашите простори па и на нашиот живот.
Затоа што многумина не ги разбираат нештата - Затоа политиката е за возрасни а не за деца!