Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Смешни ми се од една страна Левица а од друга страна ДПМНЕ (СДС врска неам што прават) како реагираат со ситуацијата во ветената земја.
Реакциите се такви затоа што не се резултат на некаква си визија или политичка идеологија-програма, туку се резултат на потребите на политичкиот пазар.

Израел вс Палестина ми е тотално небитна тема, ич к*р не ме боли за нив, сите да се испотепаат меѓусебе таму - час од сонот нема да изгубам. Али од партииве и за нивните членови добивам чувство дека се води некаква конечна света војна.
Ова е веќе во сферата “јас не се бавам со политика и не ме интересира“ значи се остава празен простор за некој друг да се бави со политика и одлучува за твои егзистенцијални и секакви други прашања! Аферим бре!

Толку многу проблеми имаме дома, ме здоболе за некакви си инцестоиди фаци кои се колат таму некаде преку: седум мориња, седум долини, седум ридови и седум реки.
Погрешен пристап во старт.
Било која војна или друг глобален конфликт има и ќе има рефлексија на нашите простори па и на нашиот живот.
Затоа што многумина не ги разбираат нештата - Затоа политиката е за возрасни а не за деца!

Ова е веќе во сферата “јас не се бавам со политика и не ме интересира“ значи се остава празен простор за некој друг да се бави со политика и одлучува за твои егзистенцијални и секакви други прашања! Аферим бре!

Да бе супер заклучок си донесе, немам силно мислење за Х тема значи дека немам мислење за ниту една тема.

Патем си имам бе став за конфликтов, што одма си носиш погрешни заклучоци; нека се испотепаат колку што можат а статус кво да не се менува многу. Се друго ми е статистика која ќе ја цитираме утре.

Погрешен пристап во старт.
Било која војна или друг глобален конфликт има и ќе има рефлексија на нашите простори па и на нашиот живот.
Затоа што многумина не ги разбираат нештата - Затоа политиката е за возрасни а не за деца!

Така е, затоа јас будно ја следам состојбата во Етиопија, исходот е од клучно значење за опстанокот и траекторијата на развивање на нашата република.

Да бе супер заклучок си донесе, немам силно мислење за Х тема значи дека немам мислење за ниту една тема.

Патем си имам бе став за конфликтов, што одма си носиш погрешни заклучоци; нека се испотепаат колку што можат а статус кво да не се менува многу. Се друго ми е статистика која ќе ја цитираме утре.
Немаше намера за навреда, така да погрешно си протолкувал, тоа што е коментар на твој не значи дека е за тебе, туку дека е искористен моментот за да се даде одговор на други кои пласираат таква реторика.

Инаку и немање “мислење“ е став и не е важно да ли се има став и мислење туку колку е издржан (исправен од агол на оној што го изнесува или критикува) тој став и мислење.

Смешни ми се од една страна Левица а од друга страна ДПМНЕ (СДС врска неам што прават) како реагираат со ситуацијата во ветената земја.

Израел вс Палестина ми е тотално небитна тема, ич к*р не ме боли за нив, сите да се испотепаат меѓусебе таму - час од сонот нема да изгубам. Али од партииве и за нивните членови добивам чувство дека се води некаква конечна света војна.

Толку многу проблеми имаме дома, ме здоболе за некакви си инцестоиди фаци кои се колат таму некаде преку: седум мориња, седум долини, седум ридови и седум реки.

Емоционално се потресуваат за Палестина и Израел само ботовите кои што добиле насоки за кој треба да даваат подршка и сега ако тековниот наратив не оди во насоката која треба почнува паника. Али да не искористиш политички вакви теми за да направиш раздор кај главниот непријателски елемент во државата треба да си аналфабет.

ДУИ 20 години тера некаква си шизофрена исламско-етничка-идеолошка пропаганда, која е неспојлива. И сега место да го користиш моментот да ги пристикаш на исламска линија на многу ефтин начин. кога знаеш дека не смеат да подржат заради Американскиот господар треба да си глупав. Исто како што е комплетно глупаво да им оставаш да го чествуваат Скендербег секоја година а да не им внесеш раздор преку тоа дека бил христијански витез. Абе на МПЦ сите камбани треба да лупаат на неговиот ден, попови треба миса да му држат. Па нека се потат малку УЧК сега за кој се и за што се.

А не константно да им се остава чист простор и да си зборат и да си прават што сакаат. Имаат длабоки културни и религиозни јазови помеѓу самите себе си, целиот заеднички фронт им се држи зошто во моментов Американците ги држат на куп за нивни цели.

Од друга страна кај нас на секој начин се внесува нов раздор. Антички, Егејци, Торбеши, итн .... за да се разнебити националното ткиво и да нема повеќе доволна концентрација за да има држава. Додека кај Шиптaрите имаш создавање на една франкенштајн креација.

Емоционално се потресуваат за Палестина и Израел само ботовите кои што добиле насоки за кој треба да даваат подршка и сега ако тековниот наратив не оди во насоката која треба почнува паника. Али да не искористиш политички вакви теми за да направиш раздор кај главниот непријателски елемент во државата треба да си аналфабет.

ДУИ 20 години тера некаква си шизофрена исламско-етничка-идеолошка пропаганда, која е неспојлива. И сега место да го користиш моментот да ги пристикаш на исламска линија кога знаеш дека не смеат да подржат заради Американскиот господар треба да си глупав. Исто како што е комплетно глупаво да им оставаш да го чествуваат Скендербег секоја година а да не им внесеш раздор преку тоа дека бил христијански витез. Абе на МПЦ сите камбани треба да лупаат на неговиот ден, попови треба миса да му држат. Па нека се потат малку УЧК сега за кој се и за што се.

А не константно да им се остава чист простор и да си зборат и да си прават што сакаат. Имаат длабоки културни и религиозни јазови помеѓу самите себе си, целиот заеднички фронт им се држи зошто во моментов Американците ги држат на куп за нивни цели.

Не ги знам нивните внатрешни јазови но ги гледам албанците како монолит којшто е оддржуван со сила од страна на УЧК, океј е да им се прави контрапропаганда но не верувам да има ефект каков што ти мислеш дека ќе има.

На ТВ дебати е интересно да се гледа како се брише под со таканаречени албански интелектуалци но кај просечниот Љуљзим, Али што ќе каже тоа ќе биде. Јас мислам дека со УЧК и албанскиот блок нема да се решиме преку дебати и зборови туку преку сила и ќотек.

1697039913697.png

Апасиев со про-Хамас (значи не про-Палестина), про-Хамас, ставовите ќе изгуби доста гласови на следните избори..Неможеш да ставаш терористи падобранци на насловна на Фејсбук, недозволиво е...

Бај д веј, како мала поткрепа за она што го кажувам е и тоа што: На анкетата што е на темава, јас имав кликнато да. Во 07:05мин. го пишав мислењето, и го променив мојот глас во анкетата кој ми беше ДА со друга опција од понудените...Утринава во 07:05ч. одговори ДА имаше 287, а сега има 268..Така да, тоа е човеци...Едноставно некои работи колку и да ти е борбата оправдана, некои работи не може да ти ги свари организмот....

Бај д веј, како мала поткрепа за она што го кажувам е и тоа што: На анкетата што е на темава, јас имав кликнато да. Во 07:05мин. го пишав мислењето, и го променив мојот глас во анкетата кој ми беше ДА со друга опција од понудените...Утринава во 07:05ч. одговори ДА имаше 287, а сега има 268..Така да, тоа е човеци...Едноставно некои работи колку и да ти е борбата оправдана, некои работи не може да ти ги свари организмот....

Ne bi bil tolku drasticen da promenam mislenje so ogled na izborot sto go imame vo Makedonija. Ama jasno sekoj glasac treba da znae sto dobiva so Levica i da zeme predvid vo izborot. Domasnite temi normalno se pobitni od nadvoresnite vo slucajov ama sepak kako site im dobri i losi strani. Malku e ufilman nesto Makedonski Che Guevara ili ne znam sto. I samiot, se nadevam, e svesen za glupostite sto gi pisal.

Апасиев со про-Хамас (значи не про-Палестина), про-Хамас, ставовите ќе изгуби доста гласови на следните избори..Неможеш да ставаш терористи падобранци на насловна на Фејсбук, недозволиво е...
Сите левичари подржуваат незавинсна палестина. Настрана ова, во никој паралелен универзум на северен фиром не влијае на гласачкото тело. Мислам народ уште ги гласа СДС после се, па и за ДПМНЕ. Се знае математиката пред избори, северофиромецот има меморија на мала рипка. Секој ден е бомбардиран со нови скандали за да ги заборави претходните. СДС и ДУИ имаат краднено лекови за болни од рак и ги давале на косовари, а на нашите физиолошки раствор. Јас гарантирам дека некој што си гласал за СДС освен ако нема најблизок еден од тие јадници што ги лажеле на онкологија другите сите ќе си гласаат. И овие овде антон, мантон, шарпшутер, локван нема ништо да им смени. 30 години едни исти не мотат и народ си ги гласа.

Реално и подобро ботови што дркаат на Палестински егзодус да стојат подалеку од Левица, макар тоа значело и некој глас помалку. Таквите се како скроени да бидат знамевејачи во ДпмнеСдс, да климаат со глава додека војводата ги носи Ташмаруниште или додека Таче и Заев ги внесуваат по 10 пати во Европска унија

Подобро 10 лојални пратеници со свој став/мислење отколку 40 кој се шиткаат за неколку стотина илјади евра или повик од калето

Реално и подобро ботови што дркаат на Палестински егзодус да стојат подалеку од Левица, макар тоа значело и некој глас помалку. Таквите се како скроени да бидат знамевејачи во ДпмнеСдс, да климаат со глава додека војводата ги носи Ташмаруниште или додека Таче и Заев ги внесуваат по 10 пати во Европска унија

Подобро 10 лојални пратеници со свој став/мислење отколку 40 кој се шиткаат за неколку стотина илјади евра или повик од калето
Дали на Палестински егзодус дали на масакр на невини луѓе на журка, еве ти кажи која е разликата?
Автоматски споено мислење:

Сите левичари подржуваат незавинсна палестина. Настрана ова, во никој паралелен универзум на северен фиром не влијае на гласачкото тело. Мислам народ уште ги гласа СДС после се, па и за ДПМНЕ. Се знае математиката пред избори, северофиромецот има меморија на мала рипка. Секој ден е бомбардиран со нови скандали за да ги заборави претходните. СДС и ДУИ имаат краднено лекови за болни од рак и ги давале на косовари, а на нашите физиолошки раствор. Јас гарантирам дека некој што си гласал за СДС освен ако нема најблизок еден од тие јадници што ги лажеле на онкологија другите сите ќе си гласаат. И овие овде антон, мантон, шарпшутер, локван нема ништо да им смени. 30 години едни исти не мотат и народ си ги гласа.
Site levicari poddrzuvaat nezavisna Palestina, da, no ne i metodot na Hamas, kako da se stigni do toa.

A okolu toa:

Последно уредено:
Дали на Палестински егзодус дали на масакр на невини луѓе на журка, еве ти кажи која е разликата?

Разликата е што ова Палестинското на Хамас е само реакција на Израелската преходна акција. Замисли појак е од тебе, те иселува по пат на сила од куќата во која живееш и има подршка на властите што не им е гајле за тебе. Те носи на стотици километри подалеку каде што нема никакви услови за живот (вода, струја ти лимитира на макс) и успат ти лупнува огради пред тебе со контролни пунктови што те легитимираат при секое движење. Како би реагирал ти на сето ова, ќе ти биде сеедно или ќе бидеш револтиран па ако имаш прилика ќе земеш оружје во рака и во еден момент ќе гледаш да се одмаздиш ? Кој знае колку од овие напаѓачите на Хамас имаат во фамилијата некој што е убиен или лежи во затвор оти на некаков начин дал отпор на насилничката политика на Израелците.

Плус брз напад е немаш време за легитимирање во ситуација кога знаеш дека секој Израелец има поминато воена обука, видовме и дека уствари и сили на ИДФ пукале на истата журка веројатно престрелка со Хамас. И ако веќе Хамас се терористи оди влези во Газа и лови ги, па една Македонија во Диво Насеље влезе и ги елиминира терористите а веројатно според твојата логика требаше се неселективно и по ред да руши во истатата населба вклучувајки и цивили. Ама гајле им е имаат подршка од капиталистичкиот запад кој се гледа само како пари, тендери со оружје и сл - за нив очигледно човечкиот живот не вреди ништо.

Сите левичари подржуваат незавинсна палестина.
Ова би рекол дека е гола вистина!
Но вакво гледање на работите е очекувано.
Некој што преферира систем кој човекот го третира како човек нормално е да благонаклоно гледа на независна Палестина.

На 15 ноември 1988 година во Алжир, Јасер Арафат, претседател на Палестинската ослободителна организација (ПЛО), ја прогласил формирањето на Палестинска Држава. Една година по потпишувањето на Договорите во ДоговоритеОсло во 1993 година, формирана е Палестинската национална управа за управување со областите А и Б на Западниот брег и Појасот Газа. Подоцна со Газа управувала Хамас во 2007 година, две години по израелското одвојување од Газа.
Државата Палестина е призната од 138 членки на ООН и од 2012 година има статус на земја-нечленка набљудувач во Обединетите Нации.

Да се потсетиме:
Поранешна СФРЈугославија ја призна Палестинската држава во 1988 год.
Македонија која беше членка на таа федерација значи исто ја признала Палестина како држава.
Колку ми е мене познато тоа признавање не е повлечено од страна на инсталираниве демократи...
Тогаш како владата (ја украсува владата во боите на Израел) на Северџганистан го подржува ционистичкиот режим во Израел, вакво лудило е нормално за 2023 изгледа.

Ова би рекол дека е гола вистина!
Но вакво гледање на работите е очекувано.
Некој што преферира систем кој човекот го третира како човек нормално е да благонаклоно гледа на независна Палестина.

Да се потсетиме:
Поранешна СФРЈугославија ја призна Палестинската држава во 1988 год.
Македонија која беше членка на таа федерација значи исто ја признала Палестина како држава.
Колку ми е мене познато тоа признавање не е повлечено од страна на инсталираниве демократи...
Тогаш како владата (ја украсува владата во боите на Израел) на Северџганистан го подржува ционистичкиот режим во Израел, вакво лудило е нормално за 2023 изгледа.

Eх, сега, па и и ти. Тие актуелно знаме на држава не можат да погодат кога имаат дипломатски протокол, бараш историски акти да толкуваат и да имаат ставови кои се паралелни со минатото. Ставот за надворешните работи им е како на Шундо на тајм аут:
- Moмци, супер сте, но вака ке играме. Кире, кажи.

Само што во нивниот случај е како ке каже Калето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom