Erich Zann
Модератор
- Член од
- 13 мај 2012
- Мислења
- 14.631
- Поени од реакции
- 31.841
Ја читам во PDF на српски ја имам ако сакаш ќе ти ја пуштам.Ерик , каде је купи книгата ?
Инаку ја има на купи книга мислам истата српска верзија некои 900 денари.
Ја читам во PDF на српски ја имам ако сакаш ќе ти ја пуштам.Ерик , каде је купи книгата ?
Es muss sein!Momentalno citam ova pogore, the unbearable lightness of being.
Me progolta bas na odmor pred ezerce i mi legna epten.
Ova e toa sto ne go dobiv od prethodnite bukowskis, millers… svalerajot onaka epten prikazeno kul se dodeka ne e, a voglavno e tazno-romanticna so poetska filosofija za prsti da si izlizes. Retko mi se slucuva da zastanam za nekoja recenica i da ja preprocitam pak pa i pak od sto e dobra no vo knigata se najdov premnogu pati kako go pravam bas toa.
100 strani do sega bidejki ne se cita bas brzo i si bara vnimanie pa i emotivna otvorenost za da ja uzivas kako sto e smislena i nameneta pretpostavuvam no od tie 100 do sega mi e perverzija. Valda malce kasnam za boarding on kundera train no sto so toa?
Само една страна прочитав од книгата додека ја разгледував на саем и беше причина да почнам да ги собирам книгите од Кундера иако немав прочитано ниту една од нив. Откако ја прочитав оваа лани, мило ми е што ги имам собрано скоро сите дома.Es muss sein!
Kakva perverzija od kniga! Kako moze edno pocket knigule od 300 strani da dolovi tolku mnogu? Karenin smile, poslednata glava, me ubi. Mnogu naivno-brutalen kraj i bas togas se drzna i pocna da pisuva za sebicnosta??? 2 saati posle zavrsuvanje bev izguben vo vremeto i prostorot. Ne znam zosto no ne ocekuvav vakov znacaen insight vo zivotot itself. Moram sledno nesto lesno bidejki nisto nema da ima smisla a se mislev pak da se druzam so Mishima. Mislam deka nemam citano kniga sto sekoja recenica e tolku mnogu bitna.
10!
Seems like incel behavior to meПреубави книги на тема Мрачна психологија... Кои вредат да се читаат и препрочитаат.
Прегледај го приврзокот 394724Прегледај го приврзокот 394725Прегледај го приврзокот 394727Прегледај го приврзокот 394728
You seem like...Seems like incel behavior to me
...and development of a retarded person.personal growth/
Edinstvenoto nesto sto ce izmanipuliras e samio sebesi so knigine
self-masturbation
Препорачајте ми еден речник на македонски јазик и мотика за копање
2021-2023 lack of attention?Препорачајте добри книги за self-mastery/discipline/personal growth/efficiency
Pa ima vistina vo komentaro moj, se poznava poradi toa sto pocna da me napagas licno. Who angers you, controls you.