- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 6.944
- Поени од реакции
- 41.092
Здраво, мислење за 1.7cdti 110hp мотор со 6 брзини?
Одличен е. Не се расипува.Здраво, мислење за 1.7cdti 110hp мотор со 6 брзини?
Направен од железоЗдраво, мислење за 1.7cdti 110hp мотор со 6 брзини?
Ecoflex motor. Malku porazlicen od standarniot rail so 101ks.Здраво, мислење за 1.7cdti 110hp мотор со 6 брзини?
Моторот или мењачот?Kaj astra H se pokaza dobar. Vo astra j e slab.
Кога бев во овластен на опел и им реков да го сменат маслото на мењачот, ми рекоа дека тоа масло е доживотно и нема потреба да се мења.Ecoflex motor. Malku porazlicen od standarniot rail so 101ks.
Dobar motor e ama pazi na menjacot. Nosi M32. Maslo obavezno da se zameni. Kaj astra H se pokaza dobar. Vo astra j e slab.
Често наидвам на тие коментари дека не се менувало маслото шо е погрешно. Ијас сменав масло во мењачот лани. Шалта лесно без проблеми.Кога бев во овластен на опел и им реков да го сменат маслото на мењачот, ми рекоа дека тоа масло е доживотно и нема потреба да се мења.
По доживотно за нив е 150 000 километри.
Откако го сменив маслото, мењачот лизга ко путер![]()
Alternatoro ne ti polni zatoa svetnuva akomulatorce na sal tabla a to so pusta nafta,ili e do povratnoto crevo ili od kapackata za naften filter pusta ili samata tandem pumpa pusta. Cdti se common rail,direkno vbrizguvanje se,nemat bosch.Pozdrav , imam opel meriva 1.7 ctdi , pred 4 dena mi izleze svetloto na akumulatorot , mi zaastana kolata ne se palese , pa posle so kablovi ko palev , istiot den pak istiot peoblem , go nosev vo autoelektricar mi kazuva deka se e vo red ao strujata , nosi go vo mehanicar , goka go nosev kaj nego mi vika deka nema.kompresija motorot pa pri kraj e ?
Dali e mozno toa , vo nekolku navrata mi vadese crn dim , ama deka da blokira motorot nemase nekoj znaci.
Sega pocna i nafta da frli , dali mozebi e do bos pumpa , ili pa e motorot pred blokiranje ?
Kolku sto znam, EGR-ot samo softverski se gasi, ne se trga mehanicki.Imam problem so eger ventilot na Opel meriva 1.7 ctdi 2003 , dali e najpametno da ja smenam ili da ja isklucam komplet , trebalo da se iskluci softverski ili ne znm sto , edniot mi dava garant deka go prai toa ?
I ako se iskluci kompjuterski dali posle mehanicki nesto drugo da se prai kaj egerot
D2S е сијалицата,се сменва само сијалица. 1400 денари на осрам 6000келвини.Здраво дечки, имам проблем со ксенон на Астра Х (фабрички фарови), левата страна почна да не работи. Кога се палат светлата се гледа на почеток блицнува мал сноп светлина на левата страна (милисекунда и се губи, а покрај тоа се слуша некаков треперлив звук додека се пали). Додатно инфо - последно време на 3-4 недели се случуваше да не запали левиот ксенон воопшто, но по гасење и повторно палење се беше во ред. Дали проблемот е во ксенонот или е некој друг дел (трафо, кабли, инсталација итн.)? Ви благодарам!
Автоматски споено мислење:
Kolku sto znam, EGR-ot samo softverski se gasi, ne se trga mehanicki.