Premier League - 2023/2024

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.719
Поени од реакции
43.765
Што е финтава што на секоја понуда кажуваат колку ќе инвестирале? Што ме мене интересира колку некој ќе вложел ако нештото веќе го продадам?
Ова како пр јас продавам куќа и барам 50к а купецов ми вели јас ќе ти дадам 30к и ке вложам уште 30к а мене баш ме заболи што ќе прави од кога ќе му ја продадам.Вакви понуди палат само ако не го купуваат целиот пакет на акции пр 4 милјарди за 60% и да вложат 1,5 така да има логика а вака како што бараат 100% и да се спомнува олку ќе вложувале нема логика.Затоа и на Глејзерс повеќе им се допаѓа понудава од Британецов да купи околу 60% да подвложи нешто така и тие ќе имаат чар на подолг рок.
За да се подгреваат фановите претпоставувам, демек да вршат повеќе притисок. Ама ги заболе за тоа Глeјзери. Ги хејтаат веќе 15 години, воопшто не им е гајле.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Што е финтава што на секоја понуда кажуваат колку ќе инвестирале? Што ме мене интересира колку некој ќе вложел ако нештото веќе го продадам?
Ова како пр јас продавам куќа и барам 50к а купецов ми вели јас ќе ти дадам 30к и ке вложам уште 30к а мене баш ме заболи што ќе прави од кога ќе му ја продадам.Вакви понуди палат само ако не го купуваат целиот пакет на акции пр 4 милјарди за 60% и да вложат 1,5 така да има логика а вака како што бараат 100% и да се спомнува олку ќе вложувале нема логика.Затоа и на Глејзерс повеќе им се допаѓа понудава од Британецов да купи околу 60% да подвложи нешто така и тие ќе имаат чар на подолг рок.
И ја кажуваат цената што ја нудат за 100% од клубот. Наместо да ја кажат сумата што ја нудат само за делот на акциите на Глејзерс. Баш им е гајле на Евреите за остатокот од акциите колку ќе платат, и дали ќе платат.

Класичен британски ПР платен со арапски пари.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.794
Поени од реакции
2.549
Пазарната вредност на клубот е далеку помала од тие 5.6 милијарди фунти/евра што и да е(секој различно репортира) него ли што клубот вреди. Еве спомна ти пример со куќа. Даваш 40% повеќе од тоа што е реална вредност како Катарецов и некој уште сака да те дупи и да те молзе. Нормално е дека ќе ти скурчи и ќе му речеш друже ај одјеби, ќе си најдам друга куќа.

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.337
Kako e ofsajd golot na Brentford bre? Ja mislam deka se vo greska i toa golema.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
Послаба тројка оддамна се нема придружено во лигава.
Добри шанси имаат во пакет заедно да се вратат во Чемпионшип.
Лутон се труди,создава шанси,се бори до крај барем.Штета што имаат слаба реализација.
Шефилд и Барнли сега за сега од оноа што ги имам гледано се жива катастрофа.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.448
Поени од реакции
58.817
Колку е само вишок Ричарлисон во овој Тотенхем.
Во ништо не учествува, а кога и да го вклучат дргарчињата им ја ебе акцијата...

Член од
29 април 2015
Мислења
4.242
Поени од реакции
4.163
Ќе имаат ли сила Тотнем до крај да се борат за титулата... Сити и Арсенал не се од ланската сезона. Ако ги заобиколат повредите ја мислам се е можно...

Член од
14 април 2012
Мислења
32.546
Поени од реакции
66.135
Ќе имаат ли сила Тотнем до крај да се борат за титулата... Сити и Арсенал не се од ланската сезона. Ако ги заобиколат повредите ја мислам се е можно...
Meдисон им е пола екипа. Ако тој остане здрав, се може да се случи. Ма да, според мене, сигурни се за во Топ 4, Постекоглу има ненормално долга серија на домашен терен без пораз, 50+ утакмици.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.327
Поени од реакции
9.454
Ако имаат среќа да им остане првиот тим може до топ 4 да дојдат, за титула има 1 конкурент Сити и толку.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.542
Сити ја нема ланската клупа, мислам дека ќе биде поизедначена борба оваа сезона. И Арсенал не би го отпишал, повеќе им одговара таа улога на претендент, отколку ланската кога медиумите ги исфорсираа како фаворити уште во декември.

Ќе игра улога и зимскиот преоден рок, Пеп сигурно ќе бара минимум еден класа играч.

Kajgana Shop

На врв Bottom